Nota de premsa

CaixaBank i la FEV sumen esforços per contribuir a consolidar una recuperació del sector vitivinícola basada en la digitalització i la sostenibilitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Luis Benítez, director general de la FEV, i Sergio Gutiérrez, director d’AgroBank, en la firma de l’acord

• L'entitat financera col·labora en el nou Hub Nacional de Digitalització i Vi, impulsat per la FEV per dinamitzar la transformació digital del sector.

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb el que lidera el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya.


CaixaBank i la Federació Espanyola del Vi (FEV) han renovat un any més el seu acord de col·laboració amb l'objectiu de continuar donant suport al sector vitivinícola i contribuir a consolidar els signes de recuperació que venen observant-se durant els últims mesos tant en les exportacions com en el mercat interior.

El nou acord, signat entre el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, i el director general de la FEV, José Luis Benítez, té en compte a més la col·laboració de l'entitat financera en el nou Hub de Digitalització i Vi de la FEV, un grup de treball promogut per l'organització vitivinícola amb l'empresa tecnològica JIG per compartir les necessitats tecnològiques del sector vitivinícola espanyol amb l'oferta tecnològica, posant especial èmfasi en el procés d'identificació i anàlisi de necessitats, l'acceleració del procés de digitalització, la captació de tendències tecnològiques i la formació i divulgació.

De fet, AgroBank va ser el principal patrocinador en l'esdeveniment “Wine Next Generation” celebrat fa uns dies al CaixaForum de Madrid amb l'objectiu precisament de posar damunt de la taula els reptes i necessitats del sector vitivinícola espanyol en matèria de digitalització i oferir idees i solucions a les empreses per afrontar aquest procés. El director de Xarxa d'AgroBank, Carlos Seara, juntament amb el president de la FEV, Emilio Restoy, van ser els encarregats de donar la benvinguda a aquesta jornada inaugurada pel ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

La internacionalització i la intel·ligència de mercat són també dues peces clau del conveni entre ambdues entitats. Per aquest motiu, CaixaBank va participar en l'Assemblea General de la FEV del 2021, presentant un informe de perspectives econòmiques a Espanya, amb els principals indicadors d'hostaleria i consum. Igualment, el seu director de Xarxa va participar en un webinar impulsat per la FEV sobre mercats internacionals: “El camí a la recuperació i iniciatives per consolidar la imatge del vi a l'exterior ”.

A més, l'entitat posa a disposició dels membres de la FEV una cartera exclusiva de productes i serveis dissenyats específicament per satisfer les necessitats del sector i intentar pal·liar així els efectes negatius que la crisi actual està ocasionant en el mercat nacional a causa del tancament i les limitacions en l'hostaleria.

Mitjançant aquest acord, CaixaBank i la FEV contribueixen a crear i generar noves oportunitats per al conjunt del sector vitivinícola espanyol, donada la seva importància en la balança comercial agroalimentària i la seva contribució al treball, al desenvolupament territorial i a la lluita contra el despoblament rural.

La FEV, al servei dels cellers espanyols

La Federació Espanyola del Vi (FEV) és l'única associació empresarial de cellers amb implantació nacional i compta amb més de 700 cellers i 16 associacions (en la seva major part de caràcter regional) entre els seus membres.  Des del 1978, representa i defensa els interessos dels seus cellers associats i del conjunt del sector vinícola espanyol davant les Administracions Públiques i la resta d'organitzacions sectorials, tant dins com fora de les nostres fronteres, promovent el comerç del vi i els seus productes derivats.

Entre els seus objectius, a més de promoure la imatge del vi com a aliment bàsic de la dieta mediterrània diferenciada d'altres begudes, hi ha la cerca del millor entorn possible perquè les empreses vitivinícoles desenvolupin la seva activitat en un context de forta competència mundial. Així mateix, presta a les seves empreses associades una activa política d'assessorament i informació sobre totes les matèries que afecten al dia a dia del sector.

AgroBank, líder del sector

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada tres agricultors espanyols. La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders i cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb una àmplia xarxa d'oficines pròpies, professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com els premis a la millor tesi doctoral i al millor treball final de màster, seminaris i cursos específics. Atesa la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

 

NOTÍCIES RELACIONADES