Nota de premsa

CaixaBank i la CROEM oferiran finançament preferent a les empreses murcianes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El director de Banca de Empresas de CaixaBank a Murcia i Andalusía Oriental, Guillermo Martín i el presidente de la CROEM, José María Albarracín, durant la signatura del conveni.

• L'acord s'emmarca dins el conveni entre CaixaBank i la CEOE a nivell estatal, denominat Caràcter Empresa

• El 2017, CaixaBank va realitzar més de 2.800 operacions de finançament a empreses de Múrcia per un import de 541 milions d'euros, en el marc d'aquest acord.

CaixaBank i la CROEM han signat aquest matí un conveni de col·laboració per fer efectiva l'adhesió de les empreses murcianes a l'Acord marc subscrit per la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) i l'entitat financera per posar a la disposició de les empreses afiliades una línia de finançament de 20 milions d'euros. L'objectiu de l'acord és proporcionar una resposta eficaç a les necessitats de les empreses de la regió, que els ajudi en la seva internacionalització, en els seus projectes d'innovació i que fomenti l’emprenedoria.

L'acord ha estat signat pel president de la CROEM, José María Albarracín, i el director de Banca d'Empreses de CaixaBank a Múrcia i Andalusia Oriental, Guillermo Martín.

Albarracín ha destacat la rellevància de les línies de finançament a les quals podrán accedir les empreses afiliades a la CROEM, “d'una banda, la línia per a iniciatives emprenedores, amb la qual s'ajuda en els moments inicials del projecte; i per una altra, la innovació i internacionalització, amb les quals es reforça l'obertura de nous mercats i l'aposta per R+D+i perquè augmentem la nostra competitivitat”, ha explicat.

Per la seva banda, Guillermo Martín ha destacat que “és imprescindible que les empreses puguin obtenir línies de crèdit per finançar les seves vendes i inversions, així com per accedir a nous mercats internacionals”. El director de Banca d'Empreses de CaixaBank, ha posat a la disposició de les empreses murcianes els diferents Centres d'Empreses amb els quals l'entitat financera compta a la regió de Múrcia.

Resposta ràpida a les sol·licituds

L'acord contempla que CaixaBank gestionarà de manera àgil les sol·licituds de finançament que realitzin les empreses i les operacions tindran unes condicions preferents que s'establiran en virtut de les característiques concretes de cada sol·licitud. En aquest sentit, el 64% de les sol·licituds rebudes en el marc de l'anterior acord es van resoldre en menys de 10 dies.

En total, el 2017 CaixaBank va realitzar més de 2.800 operacions de finançament a empreses de Múrcia per un import de 541 milions d'euros, en el marc d'aquest acord amb la CEOE.

Del total d'operacions a nivell estatal, un 71% fou de crèdit comercial i comptes de crèdit, mentre que un 28% va correspondre a crèdits, avals i altres finançaments a llarg termini. L’1% restant va consistir en operacions de renting i leasing.

El banc que escullen les empreses

CaixaBank s'ha consolidat el 2017 com l'entitat preferida per les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank.

CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada formada per 116 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

 

NOTÍCIES RELACIONADES