Nota de premsa

CaixaBank i EDP llancen instal·lacions fotovoltaiques específiques per a comerços, autònoms, pimes i sector agrari

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank i EDP reforcen el seu acord de col·laboració per a llançar instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum específiques per a negocis.

• L'autoconsum permet als qui comptin amb aquestes solucions generar la seva pròpia energia i estalviar fins al 50% del consum elèctric de les seves factures.

• La proposta permet als negocis reduir els costos de l'electricitat per a millorar la seva competitivitat, alhora que contribueixen a la transició cap a un model energètic més sostenible.

• El procés de contractació s'inicia de manera online, a través del ‘selectplace’ Wivai, amb adaptació a mida de les necessitats dels clients i finançament en condicions avantatjoses.

 

CaixaBank, primer banc d'Espanya, i EDP, líder mundial en energies renovables, han reforçat el seu acord de col·laboració per a llançar instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum específiques per a negocis. Es tracta d'una solució “clau en mà” dirigida a comerços, clients autònoms, pimes amb una facturació màxima de 2 milions d'euros i clients d’AgroBank. El paquet comercial inclou tot allò necessari perquè els negocis puguin generar la seva pròpia energia i estalviar fins al 50% del consum elèctric en la seva factura.

Donat l'ús intensiu de l'electricitat per l'activitat comercial d'aquests negocis, l'autoconsum elèctric suposa una ajuda en la lluita contra la inflació i la millora de la competitivitat, a més de contribuir a la transició cap a un model energètic més sostenible.

Gràcies al seu model d'especialització a cada segment de clients, CaixaBank és una referència per a les petites empreses, així com per a comerços i autònoms. L'entitat desenvolupa productes i serveis adaptats a les peculiaritats d'aquests clients amb un assessorament proper i integral, no només a través del suport financer, sinó també des de l'acompanyament en la gestió del seu dia a dia. Així mateix, a través d’AgroBank, l'entitat desenvolupa un fort compromís amb el sector agroalimentari i el món rural.

Un paquet totalment adaptat a les necessitats del client

El nou paquet comercial inclou el càlcul online i personalitzat de les dimensions més recomanables de la instal·lació per al client, amb un pressupost també en temps real, així com els panells fotovoltaics, la tecnologia complementària necessària per a la seva posada en marxa i la instal·lació a càrrec d'un professional especialitzat. Tots els tràmits administratius són realitzats per EDP, inclosa la gestió per a acollir-se a les ajudes dels fons Next Generation de la Unió Europea (NGEU).

Existeix la possibilitat de contractar instal·lacions de totes les dimensions, des d'un paquet bàsic 1,8 kilowatio pic (kWp) fins als 29,7 kWp. Per exemple, un pack de 35 panells i una potència de 15,8 kWp, permetria cobrir les necessitats de negocis amb una factura elèctrica mensual de fins a 1.000 euros aproximadament. El cost mitjà d'una instal·lació d'aquestes característiques se situa quasi als 25.000 euros, però CaixaBank ofereix diverses opcions per a un còmode finançament.

Els clients poden accedir a aquestes solucions d'autoconsum amb finançament des de 12 mesos al 0% TAE. També existeix la possibilitat de triar terminis majors, fins a un màxim de 120 mesos, amb un baix interès (fins a finals d'any, 3,9% TAE). L'oferta de CaixaBank i EDP inclou una carència total els 3 primers mesos, un període durant el qual el client no haurà d'assumir cap pagament. La comercialització s'inicia online a través de Wivai.

Contribuir a frenar l'emissió de CO i a l'estalvi en la factura elèctrica

CaixaBank i EDP han estat les pioneres en l'àmbit de la creació de paquets comercials amb finançament específic per a facilitar l'accés al públic general a solucions d'eficiència energètica i autoconsum. Els clients es beneficien d'instal·lacions avalades per l'experiència i la tecnologia d'EDP i del finançament en condicions avantatjoses proporcionada per CaixaBank.

Totes dues companyies tenen com a objectiu promoure la comercialització, fins al 2025, de 100.000 instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum, xifra que equival a la plantació de 9 milions d'arbres i que suposa evitar l'emissió de 150.000 tones de CO₂. També facilitaria un estalvi estimat de 80 milions d'euros en les factures d'electricitat dels clients que instal·len aquests equips.

CaixaBank: impuls i ajuda a la transició energètica

La sostenibilitat és un dels tres pilars del Pla Estratègic de CaixaBank 2022-2024, en el qual s'estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança.

La iniciativa es troba dins del marc d'actuació de CaixaBank amb la transició energètica. L'entitat financera ha fixat una sèrie de compromisos, entre els quals es troba mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins l’any 2024 a través de solucions i productes per a particulars i empreses. El foment de l'autoconsum energètic reforça el compromís de l'entitat en la seva lluita contra el canvi climàtic i l'impuls de la sostenibilitat entre els clients i la societat en general, en facilitar l'accés al finançament per a l'ús d'una font d'energia renovable no contaminant, amb un impacte beneficiós per a l'entorn i el planeta.

Un pas ferm en l'estratègia d'EDP

EDP és un grup energètic internacional líder en creació de valor, innovació i sostenibilitat. Forma part dels Dow Jones Sustainability Indexes (World i STOXX) i és també líder mundial en energia renovable.

A Espanya, on el Grup EDP dóna feina de manera directa a més de 1.550 persones, és referent en el mercat energètic, present en la generació, amb gairebé 5.000 MW de potència instal·lada, 1,3 milions de punts de subministrament en distribució i una cartera de comercialització a clients empresarials d'energia elèctrica, gas natural i serveis amb un consum de més de 17 TWh/any.

L'aliança amb CaixaBank s'emmarca en el Pla Estratègic d'EDP per al període 2021-2025, que preveu inversions d’un valor de 24.000 milions d'euros en els seus tres eixos principals d'acció: creixement en energies renovables, flexibilitat i intel·ligència de les xarxes de distribució elèctrica i l'aposta per dissenyar i oferir les solucions més innovadores als seus clients. Aquest ambiciós pla contribueix a l'objectiu d'EDP de ser 100% renovable el 2030.

Sobre Wivai

Wivai és un select place de comerç electrònic especialitzat a oferir una selecció de novetats destacades pel seu alt component en innovació i el seu disseny en àrees com tecnologia, llar, mobilitat, protecció, viatges, esport i oci. La companyia té l'objectiu d'ajudar a les millors oportunitats del mercat per a ajudar a fomentar un nou model de consum, més durador i compromès amb la sostenibilitat.

Qualsevol persona interessada pot consultar online l'oferta disponible, comprar un producte o contractar un servei i accedir a finançament còmode i senzill ofert per CaixaBank. Els clients reben la compra directament al seu domicili.

Wivai forma part de les iniciatives llançades per CaixaBank i la seva filial de mitjans de pagament i finançament al consum CaixaBank Payments & Consumer.

 

NOTÍCIES RELACIONADES