Nota de premsa

CaixaBank i Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya renoven el seu acord per a potenciar l'activitat del sector

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i Ángel Villafranca, president de Cooperatives Agro-alimentàries d’España

• L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual lidera el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya.

• Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya aglutina i representa al moviment cooperatiu nacional, amb 3.699 cooperatives agrícoles i ramaderes i més d'un milió de socis.

• A través de l'acord es promouen accions i activitats conjuntes dirigides al col·lectiu professional vinculat al sector.

 

CaixaBank ha renovat el seu acord de col·laboració amb Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya per a mantenir línies de cooperació conjuntes que contribueixin a continuar fomentant el finançament d'aquest sector i ajudar a desenvolupar l'activitat empresarial. El conveni, que CaixaBank articula a través de AgroBank, la seva línia de negoci dirigida al sector agroalimentari, té l'objectiu que les cooperatives i els seus socis, agricultors i ramaders, puguin beneficiar-se de diversos serveis i productes financers en condicions favorables a través de noves fórmules de finançament.

L'acord, que ha estat subscrit pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca, beneficiarà a les 3.699 cooperatives agrícoles i ramaderes que componen l'organització i a les seves més d'un milió de socis adscrits. A més, CaixaBank oferirà atenció personalitzada a tots els associats a través dels seus 1.000 oficines de AgroBank i de l'equip especialitzat integrat per 3.000 gestors formats en el negoci agrari.

Juan Antonio Alcaraz ha destacat el compromís que any rere any manifesta l'entitat amb el moviment cooperatiu nacional: “Des de 2007 anem de la mà d'aquesta organització, que és importantíssima per al sector agroalimentari. A través de nostres més de 1.000 oficines AgroBank donem suport des del terreny a milers de cooperativistes i els donem el servei d'assessorament professional que necessiten”. El director general de CaixaBank va recordar que AgroBank “acaba de complir el seu cinquè aniversari i s'ha consolidat com a entitat líder i de referència per a aquest sector”.

Ángel Villafranca, per part seva, ha afirmat que “gràcies a aquest conveni les cooperatives i els seus socis obtenen recursos financers adaptats a les seves necessitats de gestió. L'assessorament de CaixaBank és fonamental en temes relacionats amb la internacionalització i l'exportació de productes a nous mercats, atès que les cooperatives representen més del 18% de la facturació exportadora del conjunt del sector agroalimentari espanyol”.

AgroBank ofereix als clients cooperatives i als seus socis una àmplia varietat de productes i serveis entre els quals destaquen el préstec Agroinversión, un producte que permet anticipar les collites dels socis de les cooperatives des del moment en què lliuren la seva collita d'una forma molt fàcil i àgil tant per a la cooperativa com per als socis, o la Agrotarjeta, mitjançant la qual els socis poden realitzar compres d'inputs en la cooperativa i diferir el seu pagament fins a 11 mesos. D'aquesta forma el soci pot fer coincidir els pagaments amb els seus ingressos sense necessitat que li ho financi la cooperativa. A més, des de totes dues institucions es promouen diferents accions i activitats orientades a tot el col·lectiu professional que està vinculat directa o indirectament a l'activitat del sector.

AgroBank, líder del sector

En els seus cinc anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor de AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no sols amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per a oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com a jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per a impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquesta mena de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.