Nota de premsa

CaixaBank, Global Payments i Ingenico Group creen un programa internacional d'innovació dirigit a "start-ups" dels sectors de comerç i "fintech"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
D'esquerra a dreta: Mark Antipof, Global Head of Sales and Marketing d'Ingenico Group; Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i Jeff Sloan, conseller delegat de Global Payments

• El programa identificarà les millors iniciatives en serveis per a "retail" i finances i els aportarà finançament, espais de "coworking", assessorament i, sobretot, l'accés a alts volums de clients des de les primeres fases de la seva activitat gràcies a la col•laboració de les tres empreses sòcies.

• Al seu torn, CaixaBank, Global Payments i Ingenico Group tindran preferència en la incorporació de les idees desenvolupades per les "start-ups".

CaixaBank, Global Payments i Ingenico Group s'uneixen per posar en marxa un programa internacional d'innovació dirigit a start-ups amb l'objectiu de contribuir a impulsar la creació de nous productes i serveis dirigits als comerços i al sector fintech. Sota la denominació Zone2boost, el projecte es constituirà com una nova companyia participada per CaixaBank (40%), Global Payments (40%) i Ingenico (20%), i comptarà amb l’IESE com a entitat col·laboradora.

El programa s'ha presentat avui a Barcelona, en una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions de Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank; Jeff Sloan, conseller delegat de Global Payments; i Mark Antipof, Global Head of Sales and Marketing d'Ingenico Group.

La missió de Zone2boost serà identificar iniciatives empresarials innovadores en els àmbits de la tecnologia per a comerços i serveis financers en general i acompanyar-los en el seu creixement. Les start-ups seleccionades obtindran capital i accés a un espai físic on desenvolupar el seu projecte i treballar en contacte amb altres companyies innovadores, així com un equip de mentors experts que proporcionaran formació i assessorament a mesura. Igualment, DayOne, la divisió de CaixaBank experta en serveis per a start-ups i scale-ups, oferirà crèdit especialitzat a mida de cada cas.

En participar en un projecte liderat per tres grans companyies, referents en els seus respectius sectors, els emprenedors tindran l'oportunitat d'accedir amb els seus projectes a alts volums de clients.

Per la seva banda, CaixaBank, Global Payments i Ingenico Group tindran preferència (tot i que no exclusivitat) a l'hora d'incorporar a la seva oferta comercial un projecte desenvolupat per les start-ups del programa.

S'estima que el temps d'acompanyament als emprenedors oscil·larà entre sis mesos i dos anys, al llarg dels quals les noves companyies podran evolucionar des d'etapes molt inicials (fases seed) fins a un estadi que els permeti accedir amb èxit al mercat a través de rondes d'inversió A i B. El programa estarà obert a estudiar start-ups de tot el món, tot i que, en un primer moment, se centrarà en l'ecosistema de Barcelona, la ciutat on iniciarà l'activitat i on estarà ubicat l'espai de treball, situat en el futur Pier02 de Barcelona Tech City.

La iniciativa Zone2boost es posarà en marxa en l'últim trimestre de l'any i suposarà una inversió inicial de 5 milions d'euros al llarg dels pròxims 3 anys. Es preveu que, quan l'espai estigui en ple funcionament, tindrà capacitat per acollir una trentena de companyies a l'any.

Objectiu: impulsar la innovació

Tal com reconeix Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, "el principal objectiu del projecte, per sobre de l'encert inversor i de l'èxit empresarial dels projectes que donarem suport, és impulsar la innovació en sectors clau per a la nostra entitat. CaixaBank compta amb la col·laboració de start-ups en el desenvolupament de la seva innovació, però creiem que és el moment de fer un pas més i implicar-nos en profunditat en el procés de desenvolupament de nous projectes empresarials per al sector. Oferirem a aquestes companyies acabades de crear el millor entorn per posar a prova el potencial de futur de la seva idea". A més, Alcaraz destaca que "CaixaBank compta amb un ampli coneixement de l'ecosistema emprenedor, especialment gràcies a DayOne, divisió que ha creat un programa integral per ser el partner financer de l'economia de la innovació".

Per la seva part, Jeff Sloan, CEO de Global Payments, incida que "Global Payments està en l'avantguarda de la innovació a la indústria de pagaments, oferint solucions de tecnologia distintives per als nostres socis i clients a tot el món. Juntament amb CaixaBank i Ingenico, esperem invertir en nous negocis i tecnologies que impulsaran el creixement futur en aquest sector. Com a líder en tecnologia i software per a solucions de pagaments, aquesta iniciativa s'alinea amb el nostre compromís amb la innovació de la tecnologia per al sector financer a escala mundial".

A més, com apunta Nicolas Huss, CEO d’Ingenico Group, “la indústria dels pagaments s'està transformant més ràpidament que mai i la comunitat de start-ups és una part important d'aquesta transformació. Per a nosaltres, la innovació està en la base de les nostres solucions i estem entusiasmats d'estar innovant juntament amb les start-ups a través de l'ambiciós programa Zone2boost per ajudar a aquestes empreses a escalar els seus negocis i continuar oferint als nostres clients la millor i més innovadora experiència de pagaments”.

La creació d'aquest programa internacional d'innovació per a start-ups suposa una nova aliança d'innovació entre companyies després de l'èxit de la creació, l’any 2017, del Payment Innovation Hub, per part de CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval. Situat també a Barcelona, el hub és un dels primers del món que ha estat impulsat per una aliança multisectorial d'empreses.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,6 milions de clients en el mercat ibèric; la xarxa comercial més gran de la península, amb més de 5.000 oficines; i el lideratge en innovació, amb la base de clients més gran digitals d'Espanya (6,1 milions).

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. El 2019, l'entitat ha estat reconeguda com el "Banc Més Innovador a Europa Occidental" per la revista estatunidenca Global Finance. A més, l’any 2018, l'entitat va ser escollida "Millor Banc Digital a Europa Occidental" per la publicació Euromoney, i la seva aplicació de banca mòbil, CaixaBankNow, va rebre el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, com a millor projecte tecnològic mòbil el 2018.

Així mateix, CaixaBank compta amb una divisió de serveis financers per start-ups i scale-ups globals amb alt potencial de creixement: DayOne, que impulsa els Premis EmprenedorXXI, el guardó per a emprenedors co-atorgat amb el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa, que el 2019 ha aconseguit la seva 12a edició.

Sobre Global Payments

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) és un proveïdor líder mundial en tecnologia i software per a solucions de pagaments que ofereix serveis innovadors als nostres clients a tot el món. Les nostres tecnologies, serveis i l'experiència dels nostres empleats ens permet oferir una àmplia gamma de solucions que permeten als nostres clients acceptar tot tipus de pagament i operar els seus negocis de manera més eficient a través d'una varietat de canals de distribució en molts mercats en el món.

Amb seu a Atlanta, Geòrgia, i amb aproximadament 11.000 empleats a tot el món, Global Payments és membre d’S&P 500 amb clients i socis a 32 països d'Amèrica del Nord, Europa, la regió d'Àsia-Pacífic i el Brasil. Per a més informació, pot visitar www.globalpaymentsinc.com.

Sobre Ingenico Group

Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING) és el líder mundial en sistemes de pagament i proporciona solucions intel·ligents i segures per impulsar el comerç en tots els canals: físic, online i mòbil.

Amb la major xarxa mundial d'acceptació de pagaments, proveïm solucions de pagament segures amb visió local, nacional i internacional. Som un col·laborador de primer nivell per a institucions financeres i companyies de retail, des de petits comerços fins a algunes de les marques més reconegudes del món. Les nostres solucions permeten als comerços simplificar el pagament i millorar la seva imatge de marca. Més informació: www.ingenico.com

Sobre IESE Business School

L’IESE, l'escola de direcció d'empreses de la Universitat de Navarra, celebra aquest curs els 60 anys des de la seva fundació a Barcelona el 1958. Amb campus a Barcelona, Madrid, Munic, Nova York i Sâo Paulo, l’IESE suma nous projectes al seu ja innovador ecosistema d'aprenentatge que li permet oferir formació per a directius a Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica.

Durant aquests 60 anys d'història l'escola ha format més de 45.000 empresaris i directius, oferint-los una experiència personalitzada i transformadora. L’IESE vol continuar construint el demà formant líders que puguin tenir un impacte positiu i durador en les persones, en les empreses i en la societat. Aquest esforç ha estat reconegut pel rànquing del Financial Times que per cinquè any consecutiu ha posicionat a l’IESE com l'escola número 1 del món en programes de formació de directius.

Sobre Barcelona Tech City

Creada per emprenedors d'èxit, Barcelona Tech City és una associació privada sense ànim de lucre que representa més de 800 empreses dels sectors digital i tecnològic amb base a Barcelona, col·laborant amb els diferents agents que integren l'ecosistema emprenedor de Barcelona: emprenedors, start-ups, pimes, corporacions, universitats, escoles de negoci, organitzacions públiques i privades, firmes de consultoria i inversors. Els principals objectius són consolidar la ciutat com a hub tecnològic internacional i potenciar la innovació entre els diferents agents que componen l'ecosistema emprenedor de Barcelona, que ocupa 30.000 professionals.

Barcelona Tech City va posar en marxa el 2016 el projecte Pier01 amb l'objectiu de convertir-se en un espai tecnològic de referència a Europa. Situat a Palau de Mar (La Barceloneta), en els seus gairebé 11.000 metres quadrats, agrupa 100 empreses i start-ups amb més de 1.000 professionals i ha estat reconegut per Forbes com un dels sis hubs més innovadors del món.

Barcelona Tech City està treballant en la creació d'un Campus Urbà Tecnològic amb la incorporació de nous hubs, alguns especialitzats en tecnologies amb gran potencial com IA o Blockchain i altres enfocats en sectors com la mobilitat. Com a part d'aquesta iniciativa, s'ha incorporat Canódromo by Peninsula com a hub de videojocs i indústries culturals. Recentment l'Associació ha incorporat dos nous espais: el Pier03, amb un hub especialitzat en blockchain i El Palauet, un punt de trobada social per a l'ecosistema.

www.barcelonatechcity.com

 

NOTÍCIES RELACIONADES