Nota de premsa

CaixaBank es consolida a Nova York, on reuneix experts per reflexionar sobre els estils de vida saludable

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Diversity Talks a Nova York

• L'entitat està present als Estats Units des de fa tres anys amb una oficina de representació a Nova York, on ofereix serveis de comerç exterior, finançament estructurat i corporatiu.

• Per primera vegada, CaixaBank celebra el seu programa internacional de debats Diversity Talks a Nova York, on han participat el cardiòleg Valentí Fuster; Ana Berenguer, vicepresidenta d'Estudis i Anàlisi a NYCEDC, la unitat de desenvolupament econòmic de l'ajuntament de Nova York, i Alice M. Greenwald, presidenta i CEO del National September 11 Memorial & Museum de Nova York.

CaixaBank ha escollit Nova York per celebrar la sisena edició del seu programa internacional de debats sobre diversitat "Diversity Talks". L'entitat està present als Estats Units des de fa tres anys amb una oficina de representació a Nova York, on ha consolidat la seva activitat, centrada en comerç exterior i finançament estructurat i corporativa. Els principals sectors d'activitat de l'oficina de representació de l'entitat a Nova York són infraestructures, energia, alimentació i aeronàutic.

En aquesta jornada, celebrada a l’Institut Cervantes a Nova York, CaixaBank ha reunit experts de diferents sectors per reflexionar sobre els estils de vida saludable des d'un punt de vista global, incloent l'àmbit laboral.

La sessió ha comptat amb la participació del cardiòleg Valentí Fuster, director general del Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars Carles III (CNIC) de Madrid, director de l'Institut Cardiovascular i "Physician-in-Chief" del Mount Sinai Medical Center de Nova York; Ana Berenguer, vicepresidenta d'Estudis i Anàlisi a NYCEDC, la unitat de desenvolupament econòmic de l'ajuntament de Nova York, i Alice M. Greenwald, presidenta i CEO del National September 11 Memorial & Museum de Nova York. La jornada ha estat moderada per Juan Manuel Benitez, reporter de Spectrum News NY1, i per la seva banda, Karolina Miłaszewska, directora de l'oficina de representació de CaixaBank a Nova York, ha estat l'encarregada de presentar l'acte.

Segons el cardiòleg Valentí Fuster, "les empreses són un lloc perfecte per a promocionar la salut". El repte és com passar del tractament de la malaltia a la cura preventiva de la salut i en aquest sentit, les empreses tenen molt a aportar. Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat al món. Els experts coincideixen que l'única manera d'evitar l'extensió d'aquestes malalties passa per un canvi en l'estil de vida de la població i una conscienciació sobre la necessitat de promoure hàbits saludables.

Per la seva banda, Alice Greenwald ha explicat que "el benestar emocional és fonamental per a tots els aspectes de la nostra vida, inclosa la productivitat en el treball. En tots els entorns laborals, els líders tenen la responsabilitat de veure als seus empleats com a persones completes, no simplement com a treballadors o productors. Mostrant-se atents i receptius, els líders no només promouen l'empatia, sinó que també fomenten una major productivitat i un major sentiment de pertinença a l'organització".

D'altra banda, Anna Berenguer ha afegit que "la intensa vida laboral actual contribueix a que vegem el lloc de treball com un context social molt important. Mentre que els governs i les organitzacions en general han centrat tradicionalment les seves funcions en entorns més amplis, des de barris fins a països, en el context econòmic actual d'Estats Units i de la ciutat de Nova York, amb plena ocupació, l'atenció s'està desplaçant cap la qualitat del treball i com aquests llocs que s'estan creant ens dignifiquen. A més, l'entorn laboral també pot tenir un fort impacte en els treballadors. Un estudi conclou que els empleats d'organitzacions amb baixos nivells de confiança i inclusió tenen entre un 30 i un 50% més de probabilitats que se'ls diagnostiqui depressió. Prendre consciència d’això és important i particularment a Nova York, una ciutat caracteritzada per la seva diversitat i densitat, una diversitat que es reflecteix cada vegada més en els treballadors".

La diversitat, clau per a CaixaBank

L'entitat ja ha celebrat cinc edicions del seu programa internacional de debats "Diversity Talks", creats per fomentar la reflexió sobre diversitat i gestió empresarial. L'entitat ha impulsat aquesta iniciativa aquest any amb sessions a Turquia i Polònia, on va analitzar amb representants locals la diversitat i la seva contribució als negocis. Recentment, també ha organitzat jornades a Dubai, Johannesburg i Milà. El proper debat tindrà lloc a Casablanca i l'entitat acabarà el primer semestre amb set jornades celebrades a la seva xarxa internacional.

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Europa, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable.

En el cas de banca internacional, la diversitat no només és una excel·lent visió de recursos humans, sinó que també suposa un element clau en el model de negoci. La xarxa internacional de CaixaBank està especialitzada en l'assessorament a les empreses espanyoles que emprenen projectes a l'exterior i, per a això, tan importants són els coneixements especialitzats en banca internacional com en diversitat cultural.

Presència internacional

L'entitat compta amb equips multiculturals, de procedències diferents, els quals duen a terme projectes específics per assegurar la proximitat i atendre les necessitats característiques en cada territori. Així mateix, la diversitat de gènere és especialment important: a la xarxa internacional de CaixaBank, el 42% dels llocs directius internacionals estan ocupats per dones. Actualment, CaixaBank disposa d'una xarxa internacional integrada per 26 sucursals operatives i oficines de representació presents en 18 països. Compta amb oficines de representació a París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Sao Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica) i Lima (Perú).

A més, disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món.

CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les que ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compta amb un 94% del Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES