Nota de premsa

CaixaBank emet un nou bo social de 1.000 milions per finançar préstecs a famílies, autònoms i pimes a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• CaixaBank reobre el mercat de finançament social en el mercat Euro el 2022 amb un bo en format sènior preferent amb venciment a sis anys.

• És el quart bo social, i el vuitè bo lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), reforçant així el posicionament de CaixaBank com banc europeu líder en emissions ESG.

CaixaBank ha reprès el 2022 la seva activitat d'emissió de bons en el mercat majorista amb un nou bo social, en format sènior preferent, de 1.000 milions d'euros. L'objectiu d'aquest bo és finançar activitats i projectes que contribueixin a lluitar contra la pobresa, impulsar l'educació i el benestar i fomentar el desenvolupament econòmic i social en les zones més desafavorides d'Espanya.

El bo té un venciment de 6 anys amb opció d'amortització anticipada en l'últim any per part de l'emissor i ha comptat amb una demanda superior als 1.650 milions d'euros, amb a prop de 100 inversors institucionals. Més del 80% d'aquests inversors estan reconeguts com Inversors Socialment Responsables, la participació més elevada d’inversors ISR en el que portem de 2022.

El preu s'ha fixat en 62 punts bàsics sobre el midswap, 18 pbs per sota de les indicacions inicials de preu, i el cupó ha quedat establert en el 0,625%. Es tracta del preu més baix d'un bo lligat a sostenibilitat emés per emissors financers en format unsecured del sud d'Europa. També s'ha convertit en la primera emissió social en el mercat Euro de 2022 i la primera emissió sènior preferent d'una entitat espanyola en el que portem d'any.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat Bank of America, CaixaBank, Citi, Natixis i UniCredit.

Quatre bons socials i quatre bons verds

Aquest és el quart bo social que emet CaixaBank, el segon en format sènior preferent, i sumant els quatre bons verds emesos pel banc, es converteix en el vuitè bo sota el marc d'emissió de bons lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible que l'entitat va publicar el 2019.

D'aquesta manera, CaixaBank continua reforçant la seva condició d'entitat líder en emissions ESG (Ambiental, Social i de Governanza per les seves sigles en anglès) i referent en banca socialment responsable. CaixaBank és el major emissor europeu de crèdit en format ESG. Avui dia compta amb un total d'aproximat 7.600 milions d'euros en emissions ESG vives en mercat.

CaixaBank va publicar el mes de desembre passat el seu segon informe sobre l'impacte social de la cartera social. Aquesta cartera assoleix 4.961 milions d'euros destinats al finançament de projectes socials que han servit per impulsar quatre Objectius de Desenvolupament Sostenibles prioritaris per al banc. L'entitat financera va ser el primer banc espanyol a emetre un bo social en suport dels ODS de l'ONU el setembre de 2019, seguit de dos bons socials més, emesos el juliol de 2020 (Social COVID-19) i maig 2021. Amb l'emissió d'avui, el nominal col·locat en mercat en format Social assoleix els 4.000 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES