Nota de premsa

CaixaBank concedeix 8.000 milions d'euros al sector empresarial en els primers 15 dies de l'estat d'alarma

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• A més, i des de l'inici de la comercialització de les línies ICO, l'entitat ha superat el primer tram adjudicat, després de rebre sol·licituds per més de 8.500 milions.

• L'entitat vol seguir sent una peça clau perquè la recuperació de l'economia espanyola es produeixi el més ràpid possible.

• CaixaBank ha activat un ampli paquet de mesures amb l'objectiu d'atenuar els efectes econòmics del coronavirus i donar suport a les necessitats d'empreses i particulars.

CaixaBank ha concedit 8.000 milions d'euros al sector empresarial des que s'iniciés l'estat d'alarma el passat 16 de març i fins al final del mateix mes. L'entitat vol seguir sent una peça clau perquè la recuperació de l'economia espanyola sigui el més ràpid possible, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les necessitats d'empreses i particulars.

Amb aquest objectiu, i només durant la segona quinzena del mes de març, CaixaBank ja ha aprovat la concessió de 8.000 milions d'euros al sector empresarial destinats a facilitar el finançament de les grans empreses i també d'altres col·lectius claus en aquest context, com les pimes, els autònoms i els emprenedors.

D'altra banda, i des de l'inici de la comercialització de les línies ICO, CaixaBank ha rebut més de 90.000 sol·licituds dels seus clients per un import total de més de 8.500 milions, havent superat el primer tram adjudicat.

Mesures de suport per reactivar l'economia

Des que va començar la crisi de la COVID-19, CaixaBank ha activat un ampli paquet de mesures amb l'objectiu d'atenuar els efectes econòmics del coronavirus i donar suport a les necessitats d'empreses i particulars.

A més, de totes les línies de finançament establertes per l'entitat, CaixaBank ha posat en marxa altres mesures focalitzades en els clients particulars i en la societat:

  • La companyia asseguradora del Grup CaixaBank, VidaCaixa, amb 7,3 milions d'euros, ha liderat les aportacions a la iniciativa col·lectiva de la patronal asseguradora Unespa per impulsar una assegurança de vida col·lectiva que cobrirà a tots els sanitaris espanyols durant sis mesos en cas de mort o d'hospitalització per la COVID-19. En la iniciativa participen un centenar d'asseguradores en funció de la seva quota de mercat, amb una aportació conjunta de 37 milions d'euros.
  • Els clients pensionistes de CaixaBank han vist com s'avançava al dia 20 el dia de l'abonament de la pensió i com es posava en marxa un pla d'atenció de manera prioritària a la gent gran.
  • D'altra banda, tots els clients de CaixaBank amb dret a prestació per atur i que hagin cobrat la mateixa el mes passat han pogut disposar d'aquests fons des del passat 3 d'abril, set dies abans del que és habitual.
  • En relació amb els habitatges dels seus clients, i a més d'adherir-se a la moratòria hipotecària plantejada pel Govern, CaixaBank condonarà a partir d'abril les rendes als inquilins d'habitatges propietat de la seva filial immobiliària BuildingCenter, si compleixen unes condicions. Aquesta mesura estarà en vigor fins al mes que es decreti la finalització del període d'alarma si el mateix hagués d'estendre.

A més, com a entitat associada a la CECA, CaixaBank ha assumit el compromís de les patronals per activar un ajornament de fins a 12 mesos en l'amortització de capital per a usuaris amb una hipoteca afectada econòmicament per la situació generada per la COVID-19. Així mateix, es difereix el pagament del principal en contractes de préstecs personals lligats a consum per a un període de fins a sis mesos. Això suposa que durant la carència els clients només pagaran els interessos corresponents d'aquests préstecs.

  • CaixaBank ha posat en marxa un pla de suport al petit comerç, en el marc de l'actual crisi que ha portat al tancament d'una gran part dels establiments comercials espanyols. Les mesures preses engloben finançament específic, la bonificació de comissions per TPV i el llançament una nova solució tecnològica de comerç electrònic que CaixaBank posa a disposició dels petits comerciants per ajudar-los a impulsar les vendes en línia.
  • Per facilitar l'operativa del client i evitar desplaçaments a caixers lluny del seu domicili, CaixaBank no repercutirà el cost d'ús de caixers d'una altra entitat financera espanyola per als reintegraments a dèbit. Fins ara se'ls repercutia la totalitat del cost d'ús, que és variable i ho estableix l'entitat financera propietària del caixer i està al voltant dels 2 euros.
  • L'entitat també ha decidit endarrerir a l'1 d'octubre el llançament del programa 'Dia a Dia', una nova política comercial que canviava a partir de l'1 d'abril les condicions dels comptes i el cobrament de comissions per centrar-se exclusivament a prestar als seus clients els serveis bancaris més essencials.
  • Sobre l'operativa diària, CaixaBank manté oberta al públic la xarxa d'oficines per assegurar el servei de banca minorista, amb més de 16.000 empleats treballant en remot, l'aplicació d'un estricte protocol de mesures de seguretat i el reforç dels serveis digitals i l'operativa dels més de 9.000 caixers de l'entitat.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES