Nota de premsa

CaixaBank col·loca la seva segona emissió de participacions preferents eventualment convertibles en accions per import de 1.250 milions d'euros amb una demanda pròxima als 3.500 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• CaixaBank torna al mercat de capital de nivell 1 addicional (Additional Tier 1), sent el primer emissor espanyol en col·locar una emissió en euros amb una data d'amortització anticipada a 8 anys, després que el 2017 marqués una nova fita en el mercat espanyol, amb la seva emissió inaugural a 7 anys. Representa també l'emissió més llarga col·locada per un emissor europeu el 2018, cosa que reafirma la confiança dels inversors en la qualitat creditícia i la fortalesa de CaixaBank.

• L’èxit de l'emissió es reflecteix en l'elevada demanda rebuda, amb a prop de 3.500 milions d'euros per part de més de 270 inversors institucionals, que ha permès a CaixaBank emetre 1.250 milions d'euros, per damunt dels 1.000 milions de la seva emissió inaugural.

• Amb aquesta emissió, CaixaBank completa seu bucket de capital de nivell 1 addicional, reforçant els seus excel·lents ràtios de solvència fins al 13,2% en l'àmbit de Tier 1 i el 16,6% en l'àmbit de Capital Total, en termes de “phase-in”, i fins al 13,0% en l'àmbit de Tier 1 i el 16,4% en l'àmbit de Capital Total, en termes de “fully loaded”, a la vegada que augmenta la seva sòlida posició de liquiditat.

CaixaBank ha llançat la seva segona emissió de participacions preferents eventualment convertibles en accions, per import de 1.250 milions d'euros i cupó del 5,25%. Aquestes participacions preferents són perpètues, amb possibilitat d'amortització anticipada de l'emissor a partir del vuitè any.

L'excel·lent qualitat de la demanda rebuda ha permès a CaixaBank fixar el cupó final en el 5,25%, 25 punts bàsics per sota del nivell inicialment ofert del 5,50%. D'aquesta manera, CaixaBank és el primer emissor espanyol en col·locar una emissió en euros amb una data d'amortització anticipada a 8 anys, per damunt de l'estàndard a 5 anys per a aquest tipus d'emissions, el que posa de manifest la forta credibilitat del mercat en la marca de CaixaBank i la seva reconeguda trajectòria en els últims anys.

Aquesta nova emissió reforça els excel·lents ràtios de solvència de l'entitat, fins a un 13,2% en l'àmbit de Tier 1 i fins al 16,6% en l'àmbit de Capital Total, en termes de “phase-in”, i fins al 13,0% en l'àmbit de Tier 1 i el 16,4% en l'àmbit de Capital Total, en termes de “fully loaded”, a la vegada que incrementa els actius líquids d'alta qualitat de CaixaBank que, a 31 de desembre, assolien els 43.356 milions d'euros, amb un Liquidity Coverage Ràtio (LCR) del 207%, molt per damunt del mínim requerit el 80% per a 2017.

Amb aquesta emissió, CaixaBank completa la seva tercera emissió de deute institucional el 2018 i primera de Capital. Després d'haver emès Cèdules Hipotecàries a 10 i 15 anys i Deute Sènior Ordinari a 5 anys, cosa que li permet allargar el seu perfil de venciments aprofitant l'entorn de tipus d'interès històricament baixos

Demanda internacional

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha aprofitat les bones condicions del mercat per fer aquesta emissió i demostra la confiança i la posada en valor de les fortaleses de l'entitat per part dels inversors, així com de la qualitat creditícia que recolza aquest tipus d'emissions.

Aquesta emissió ha obtingut una excel·lent resposta per part dels 270 inversors institucionals que han mostrat el seu interès pel crèdit de CaixaBank. Destaca la forta participació d'inversors estrangers que representen el 95% de l'adjudicació

Standard & Poor’s va assignar una qualificació de BB - a aquesta emissió. Els bancs col·locadors d'aquesta nova emissió han estat Barclays, Bank of America, CaixaBank CIB, Citigroup i Goldman Sachs.

 

NOTÍCIES RELACIONADES