Nota de premsa

CaixaBank col·loca 1.000 milions d'euros en deute sènior no preferent, amb una demanda superior als 2.250 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• És la segona emissió de CaixaBank en el nou format de deute sènior no preferent creat el juny de 2017 mitjançant el Reial Decret llei 11/2017.

• L’interès per l'operació ha permès recollir ordres per part de 150 inversors institucionals, el que demostra la qualitat de les emissions de CaixaBank.

• L’emissió reforça la posició de l'entitat de cara als requeriments de MREL i té un venciment a 5 anys.

CaixaBank ha tancat la seva segona emissió de deute sènior no preferent, per import de 1.000 milions d'euros. L'agost de 2017, l'entitat va fer la primera emissió d'aquestes característiques per un import de 1.250 milions. Aquest nou tipus de deute té una ordre de prelació inferior, en cas de resolució o concurs, a la resta de crèdits ordinaris, però superior al deute subordinat i ha estat dissenyada pels reguladors per incrementar la solvència dels bancs i garantir l'existència de passius més grans que absorbeixin pèrdues en cas de resolució de l'entitat.

Malgrat les difícils condicions de mercat, la confiança en la solvència de CaixaBank en el mercat ibèric ha permès a l'emissor assolir una demanda superior als 2.250 milions i rebaixar el tipus d'interès en 15 pbs, fins al midswap + 145 punts bàsics, des dels 160 punts bàsics oferts en l'anunci. D'aquesta manera, el cupó s'ha situat a l'1,75%. El venciment de l'emissió és de 5 anys.

A més de l'elevada demanda, destaca la capil·laritat del llibre amb més de 150 inversors institucionals i la forta participació d'inversors estrangers, que van representar al voltant del 84% de la demanda, amb el 85% de l'emissió col·locada entre fons d'inversió i companyies d'assegurances.

Aquesta nova emissió reforça la posició de l'entitat de cara als futurs requeriments de MREL i reflecteix la intenció del banc de seguir construint proactivament un matalàs de deute “bail-inable” que augmenti la protecció de creditors sènior i dipositants, a la vegada que incrementa també els actius líquids d'alta qualitat del grup CaixaBank que, a 30 de juny, arribaven als 62.000 milions d'euros, amb un Liquidity Coverage Ràtio (LCR) del 199%, molt per damunt del mínim requerit el 100% per a 2018.

Cinquena emissió de l'any

L'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar completa així la seva cinquena emissió de deute institucional el 2018 i és l'únic emissor espanyol que, tant el 2017 com el 2018, ha accedit al mercat en tots els formats de deute, després d'haver emès cèdules hipotecàries, deute sènior, deute sènior no preferent, deute subordinat Tier 2 i participacions preferents eventualment convertibles en accions (Cocos). En conjunt, les emissions de 2018 de CaixaBank han assolit prop de 6.000 milions d'euros.

Els bancs col·locadors d'aquesta emissió han estat CaixaBank CIB, Barclays, Credit Suisse, JP Morgan i Natixis.

 

NOTÍCIES RELACIONADES