Nota de premsa

CaixaBank col·loca 1.000 milions d'euros en deute sènior a 7 anys amb una demanda superior als 3.600 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'èxit de l'emissió es reflecteix en l'elevada demanda rebuda, amb més de 3.600 milions d'euros per part de 200 inversors institucionals. Ha estat el major llibre de deute sènior espanyola en 2017

• Amb venciment a 7 anys, representa l'emissió espanyola de major venciment en aquest format fins avui i reforça l'excel·lent liquiditat de CaixaBank, 47.206 milions d'euros a 31 de març de 2017

CaixaBank, el grup financer capdavanter a Espanya, ha tancat la seva tercera emissió de deute institucional de l'any, amb la col·locació de la seva primera emissió sènior des de 2013 a un termini de 7 anys, per un import de 1.000 milions d'euros i cupó de l'1,125%.

Malgrat haver emès el dia de major oferta d'emissions en mercat primari de l'any, l'excel·lent percepció del crèdit de CaixaBank, ha permès a l'emissor aconseguir la major sobresuscripció del mercat sènior en Euros en 2017, en recaptar una demanda 3,6 vegades superior a l'import emès.

A més, CaixaBank ha assolit la major reducció en preu de les emissions comparables, en fixar el diferencial de la nova emissió a mid-swap + 68pbs, des del nivell inicial de mid-swap + 85-90 pbs.

Aquesta nova emissió reforça els actius líquids d’alta qualitat de CaixaBank que, a 31 de març, assolien els 47.206 milions d’euros, amb un Liquidity Coverage Ratio (LCR) del 158%, molt per sobre del mínim requerit del 80% per a 2017.

Demanda internacional

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha aprofitat les bones condicions del mercat per realitzar aquesta emissió i demostra la confiança en les fortaleses de l'entitat per part dels inversors, així com de la qualitat creditícia que dóna suport aquest tipus d'emissions.

L'emissió comptarà amb la qualificació de Baa2, BBB, BBB i AL per part de les agències Moody’s, Standard & Poor’s, Fitch  i DBRS, respectivament.

Aquesta emissió ha obtingut una excel·lent resposta per part dels 200 inversors institucionals que han mostrat el seu interès pel crèdit de CaixaBank. Destaca la forta participació d'inversors estrangers que representen el 96% de l'adjudicació i l'excel·lent qualitat del llibre amb el 76% col·locat entre fons d'inversió i companyies d'assegurances.

Primera emissió sènior des d’octubre 2013

Els bancs col·locadors d'aquesta nova emissió han estat Barclays, CaixaBank, Credit Suisse, Deutsche Bank i Natixis.

En 2017, CaixaBank ha realitzat dues emissions més: una de cèdules hipotecàries per 1.500 milions d'euros a deu anys al gener i una emissió subordinada Tier 2 per 1.000 milions d'euros amb venciment a 10 anys i opció d'amortització anticipada a 5 anys el passat mes de febrer. L'última emissió sènior de CaixaBank es va realitzar a l'octubre de 2013.

 

NOTÍCIES RELACIONADES