Nota de premsa

CaixaBank acompanya les empreses espanyoles agroalimentàries en la fira agrícola més gran de l'Àfrica

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank al SIAM – CAT

• CaixaBank és l'únic banc espanyol present en la 14a edició del Saló Internacional de l'Agricultura del Marroc (SIAM) i es reforça com a entitat de referència per a les empreses espanyoles al Marroc.

• Responsables de les divisions de Banca Internacional i Comerç Exterior i Tresoreria oferiran assessorament i suport a les empreses espanyoles que assisteixin a l'esdeveniment.

• Espanya s'ha convertit en un referent agroindustrial per al Marroc i CaixaBank és actualment una de les entitats financeres amb més activitat en els sectors agrari, pesquer i agroalimentari a Espanya.

CaixaBank participa per tercer any consecutiu en el Saló Internacional de l'Agricultura del Marroc (SIAM), amb l'objectiu d'acompanyar, assessorar i ajudar les empreses espanyoles del sector agroalimentari que cerquen internacionalitzar-se al continent africà.

CaixaBank, únic banc espanyol present a l'esdeveniment, es reforça així com l'entitat bancària referent per a les empreses espanyoles al Marroc, on està present des de fa deu anys.

El SIAM, que tindrà lloc del 16 al 21 d'abril a la ciutat de Meknès, és la fira agrícola més gran del continent africà. L’organització preveu rebre un milió de visitants i més de 1.500 expositors de 72 països en una superfície global de 180.000 metres quadrats.

En aquesta edició, responsables de les divisions de Banca Internacional i Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank es reuniran amb empreses assistents a l'esdeveniment per assessorar-les i ajudar-les en les seves exportacions i inversions al Marroc.

A través d'aquestes divisions, CaixaBank ofereix serveis d'assessorament en finançament a llarg i curt termini, gestió de cobraments i pagaments, línies d'avals, comerç exterior i tresoreria, i acompanya els seus clients en el seu procés d'internacionalització.

En el marc de la fira, CaixaBank organitzarà juntament amb l'ICEX una trobada per impulsar el coneixement i les relacions entre empreses agroalimentàries espanyoles i marroquines. A l'esdeveniment, a més de representants de les empreses presents a la fira, hi ha prevista l'assistència de Ricardo Díez-Hochleitner Rodríguez, ambaixador d'Espanya al país; Ignacio Pino, country manager de CaixaBank al Marroc; i Manuela Hernández-Ardieta Rosique, especialista de Comerç Exterior de la Direcció Territorial d'Andalusia Oriental-Múrcia de CaixaBank.

L'agricultura és un motor important de l'economia marroquina, i representa el 14% del PIB, segons dades de l'ICEX de 2018. Ocupa al voltant del 40% de la població activa total, amb 4 milions de llocs de treball i 1,5 milions d'explotacions agràries. Juntament amb l'agroindústria i la pesca, és el tercer sector exportador i representa el 20% del valor de les exportacions marroquines.

Espanya s'ha convertit en un referent agroindustrial per al Marroc. Avui dia, és el màxim venedor de maquinària agrícola al país. Entre gener i novembre de 2018, Espanya va exportar al Marroc 402 milions d'euros en productes agroalimentaris, mentre que va importar 1.388 milions d'euros.

AgroBank, línia per a empreses agropecuàries i agroalimentàries

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament proper i integral.

AgroBank té gairebé 1.000 oficines pròpies a Espanya, on els clients tenen a la seva disposició 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector, i duu a terme accions d'impuls al sector, com ara jornades tècniques, acords amb organitzacions de rellevància i les jornades de la mateixa Càtedra AgroBank.

Assessorament especialitzat de comerç exterior i tresoreria

CaixaBank és una de les entitats líders a oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, amb solucions financeres adaptades al perfil de cada empresa en el seu procés d'internacionalització, que van des de pimes i microempreses que inicien les seves activitats exportadores fins a grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

CaixaBank ofereix un assessorament especialitzat i proper amb una àmplia xarxa d’especialistes: 120 professionals de Comerç Exterior i Tresoreria ubicats en els centres  d’empreses de l’entitat.

A més, CaixaBank ofereix serveis pioners per a empreses com l'atenció online especialitzada i les sessions a l'empresa organitzades a les mateixes oficines del client i completades amb videoconferències. És la primera entitat financera que obté la certificació de qualitat AENOR per a aquest servei.

CaixaBank celebra anualment les Jornades de Porta a l'Exterior amb l'objectiu de donar suport al sector empresarial en els seus projectes internacionals.

El Marroc, un país clau per a CaixaBank

CaixaBank compleix aquest any el desè aniversari de la seva llicència bancària al Marroc. Avui té tres oficines al país –Casablanca, Tànger i Agadir–, des d'on ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa tant a empreses espanyoles ja assentades al país o amb perspectives d'entrar en el mercat marroquí com a grans empreses marroquines i multinacionals.

A Agadir, a causa de les característiques de l'economia d'aquesta ciutat, l'entitat també ofereix els seus serveis especialitzats per als sectors turístic, pesquer i agrari. Aquesta oficina disposa de l'oferta de productes i el know-how d'AgroBank, la línia de negoci que CaixaBank ha desenvolupat específicament per a empreses agropecuàries i agroalimentàries.

L'entitat s'ha convertit en banc de referència per a les empreses espanyoles amb presència al Marroc. Més del 60% de les 800 empreses espanyoles que operen al país (segons dades de l'ICEX) són clients de la sucursal de CaixaBank.

L'any passat, CaixaBank va ser líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al país africà, amb una quota del 57,7% en aquest tipus de garanties. Així mateix, pel que fa a cartes de crèdit, el 2018 se'n van enviar un 25,6% des de bancs marroquins a CaixaBank a Espanya, cosa que col·loca l'entitat també com a líder d'aquest mercat.

Presència internacional de CaixaBank

CaixaBank disposa de sucursals internacionals al Marroc, Polònia, el Regne Unit, Alemanya i França. Així mateix, té 18 oficines de representació repartides en els 5 continents, des d'on ofereix assessorament a empreses multinacionals amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger.

A més, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món.

D'altra banda, té una participació del 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank, i és propietari del 100% del portuguès Banco BPI.

 

NOTÍCIES RELACIONADES