Nota de premsa

Applus+ i CaixaBank signen una línia de crèdit vinculada a criteris de sostenibilitat per valor de 100 milions d'euros

Primera operació de finançament sostenible per a Applus+

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• El Grup Applus+ tanca el seu primer finançament lligat a criteris de sostenibilitat de reducció d'emissions de CO2, que es mesuraran anualment i que tenen com a objectiu rebaixar les seves emissions de CO2 en un 17% fins el 2023.

• El préstec signat amb CaixaBank ha comptat amb l'assessorament extern de KPMG, qui ha revisat els objectius d’Applus+ en matèria de reducció d'emissions i el seu alineament amb els ‘Sustainability Linked Loan Principles 2019’.

El Grup Applus+ i CaixaBank han signat un nou finançament, en forma de línia de crèdit, lligat a criteris de sostenibilitat per valor de 100 milions d'euros a 2 anys, amb opció d'extensió per un any addicional. Aquesta operació es centra en refinançar una línia de crèdit al seu venciment per convertir-la en la primera operació de finançament sostenible del Grup Applus+.

La línia de crèdit vincula el marge del finançament a un indicador d'emissions de CO2. Aquest indicador, l'objectiu del qual es mesurarà anualment, compromet a la companyia a reduir les seves emissions de CO2 en un 17% fins el 2023. Les condicions del crèdit concedit per CaixaBank podrien millorar si es compleixen els objectius de reducció d'emissions de CO2 establerts per a cada any. D'aquesta manera, es posa de manifest el compromís del Grup Applus+ amb iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient que contribueixin a prevenir, mitigar i donar resposta al canvi climàtic.

L'operació entre ambdues entitats ha comptat amb l'assessorament extern de KPMG, qui ha revisat els objectius d’Applus+ en matèria de reducció d'emissions i el seu alineament amb els ‘Sustainability Linked Loan Principles 2019’ de l'Associació del Mercat de Préstecs (Loan Market Association).

Per part seva, per a CaixaBank, l'operació suposa un nou suport a les empreses compromeses amb la sostenibilitat i innovació amb solucions de finançament sostenible. 

Sobre APPLUS+

Applus+ és una de les empreses líders mundials en el sector de la inspecció, els assajos i la certificació (TIC). És un partner de confiança reconegut en el mercat que ajuda els seus clients a potenciar la qualitat i la seguretat dels seus actius, infraestructures i operacions. ‪La companyia ofereix una àmplia cartera de solucions i manté un ferm compromís amb el desenvolupament tecnològic, la digitalització, la innovació i l'actualització constant del seu coneixement de les normes i els requisits obligatoris.

El Grup està compromès amb la millora dels seus indicadors ESG. Applus+ ajuda als seus clients a reduir el seu impacte en el medi ambient, millorant la seguretat i sostenibilitat dels seus productes i actius, i porta implementant mesures per reduir la seva pròpia petjada mediambiental i millorar les seves iniciatives socials i de govern corporatiu des del 2014, fixant-se objectius específics per a 2021.

Aquestes accions han merescut reconeixement extern: una qualificació “AA” superior a la mitjana d’MSCI ESG Ràtings; una qualificació “B”, també superior a la mitjana, de CDP; i la inclusió d’Applus+ al FTSE4Good Index Sèries de l'Ibex.

CaixaBank, compromesa amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'entitat secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El banc ha mobilitzat el 2020 més de 12.000 milions d'euros en finançaments sostenibles, amb més de 2.000 milions d'euros formalitzats en finançaments verds i més de 3.000 milions formalitzats en finançaments lligats a variables ASG, on destaquen els objectius sobre variables de tipus mediambiental, com la reducció d'emissions o l'eficiència energètica. A més, CaixaBank ha participat en l'emissió de 13 bons verds, sostenibles o socials, amb un import global de 7.500 milions d'euros. A tancament del 2020, CaixaBank s'ha posicionat com el 5è banc a nivell europeu i 9è a nivell mundial en préstecs verds i sostenibles a les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

Fins a dia d’avui, CaixaBank ha emès set bons en suport dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i és el banc europeu amb el major volum d'emissions de crèdit ASG en euros: quatre bons verds i tres bons socials, per un valor total de 6.000 milions d'euros i 500 milions de lliures.

 

NOTÍCIES RELACIONADES