Nota de premsa

AgroBank analitza el futur de l'agricultura i l'alimentació a Espanya davant la reforma de la PAC juntament amb 500 empresaris del sector agrícola andalús

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Fernando Miranda, secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca, durant la seva intervenció.

• La jornada ha comptat amb la participació de Fernando Miranda, secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca

• L'acte ha estat presidit per Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, acompanyat per Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental.

• A Andalusia, AgroBank compta amb un total de 185.000 clients que representen aproximadament el 50% dels clients AgroBank a Espanya.

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank per al sector agrari, ha analitzat juntament amb mig miler d'empresaris d'Andalusia el futur de l'agricultura i l'alimentació a Espanya davant la reforma de la PAC. Aquesta jornada s'ha celebrat a l’Hipòdrom del Real Club Pineda de Sevilla i ha comptat amb la participació de Fernando Miranda, secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca.

La jornada ha estat presidida per Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, que ha estat acompanyat per Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental; Víctor Allende, director executiu de Banca Privada i Banca Premier de CaixaBank; i Carme Sabrí, directora d’AgroBank.

Davant més de 500 empresaris, Juan Alcaraz ha destacat “l'aposta decidida de CaixaBank per l'àmbit rural”, que a més, és un “compromís de futur perquè aquest és un sector en el qual creiem i en el que volem seguir acompanyant com a líders al mercat ibèric”. Alcaraz ha afegit que “el projecte AgroBank ha crescut, en quatre anys, des de les 300 a les gairebé 1.000 oficines especialitzades, on els nostres clients reben una atenció que dona veritable resposta a les seves necessitats. Ens ho demostren amb la seva lleialtat i aquesta és la constatació que anem pel bon camí”.

Per la seva banda el secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Fernando Miranda, ha destacat el compromís d'Espanya en la defensa d'un pressupost suficient que permeti fer front als nous desafiaments als quals ha d'enfrontar-se l'agricultura europea com el canvi climàtic o la necessitat de seguir produint més aliments de qualitat amb una utilització menor de recursos.

El Secretari General ha destacat el paper dels nous plans estratègics, element més nou de la nova reforma, i que permetrà definir les necessitats i mesures del sector agrari espanyol.

Miranda ha manifestat que el Ministeri està treballant en estreta col·laboració tant amb les Comunitats Autònomes com amb tots els implicats en la reforma en l'establiment d'una posició comuna de cara a la negociació a Brussel·les.

Així mateix, ha recordat que la definició del model d'aplicació a utilitzar a Espanya es definiria en una segona fase, també en col·laboració amb les Comunitats Autònomes i tot el sector.

Quant al calendari de la reforma, el Secretari General ha mostrat el seu desig que les pròximes eleccions al Parlament Europeu no suposin un retard en tots els treballs que s'estan realitzant i, en aquest sentit, ha indicat que, en cas de retardar-se l'entrada en vigor de la reforma, les mesures transitòries estaran assegurades pel que no ha d'haver-hi inquietud sobre aquest tema.

Un de cada quatre agricultors

Aquestes jornades agràries formen part d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari, amb la qual l'entitat financera ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i ja té com a clients a un de cada 4 agricultors espanyols.

Després de quatre anys de recorregut, AgroBank compta amb un volum de negoci gestionat de més de 18.500 milions d'euros, que suposa un increment del 26,2% des del seu llançament el setembre de 2014. A Andalusia, l'entitat suma 185.000 clients, el 50% dels quals té l'entitat a Espanya, amb un volum de negoci de 5.900 milions d'euros.

L'entitat compta amb prop de 1.000 oficines especialitzades en el sector agrari, 342 d'elles a Andalusia, i 3.000 gestors que acompanyen els seus clients amb un ampli coneixement del sector i del mercat. Així, agricultors, guanyadors i cooperativistes reben un servei financer realment útil. A més, els assessors d’AgroBank posen la tecnologia al servei dels seus clients, disposen d'equips portàtils amb els quals desenvolupar l'assessoria financera i contractació de productes des de les mateixes explotacions agràries.

 

NOTÍCIES RELACIONADES