Nota de premsa

Aena signa una línia de crèdit sindicada sostenible per import de 650 milions d'euros liderada per CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Seu d'Aena

• El marge del finançament està vinculat a la variació del ràting ESG d'Aena elaborat per MSCI.

• CaixaBank ha liderat el préstec sindicat actuant com a coordinador de l'operació, bookrunner i MLA, agent de sostenibilitat i agent de pagaments.

• Aena enforteix les seves disponibilitats de caixa per a necessitats corporatives.

Aena ha formalitzat una línia de crèdit sindicada sostenible (ESG-linked RCF) per import de  650 milions d'euros a través d'un finançament liderat per CaixaBank, en què ha actuat com a coordinador del crèdit, global bookrunner i MLA, agent de sostenibilitat i agent de pagaments. En l'operació, també hi han participat Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo, BNP Paribas, Société Générale, Bankinter i Sabadell.

Amb aquesta operació la companyia enforteix les seves disponibilitats de caixa per a necessitats corporatives

El marge del crèdit sostenible s'ha vinculat a la variació del ràting ESG (Ambiental, Social i de Governança) d'Aena elaborat per l'agència de sostenibilitat MSCI. En funció de la variació d'aquest ràting, Aena podria aconseguir una millora en el marge de la línia de crèdit.

Aquesta és la segona línia de crèdit sindicada sostenible que fa Aena i és una de les més rellevants de l'any a Espanya.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

Dins del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank ha establert com a una prioritat estratègica ser referent a Europa en sostenibilitat, per a la qual cosa ha fixat com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles que impulsin la transició de les empreses i la societat.

En aquesta línia, l'entitat ha estat líder en finançament sostenible a Europa durant el primer semestre de l'any, segons la classificació de Refinitiv, que situa al banc en la primera posició del rànquing EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. Igualment, CaixaBank s'ha col·locat al capdavant del finançament verd a Europa durant el primer semestre, segons la League Table Green Use of Proceeds Top Tier Lender de Bloomberg, una de les agències d'informació financera de més prestigi.

 

NOTÍCIES RELACIONADES