Nota de premsa

Per un món més sostenible, net i sa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank, compromesos amb la protecció del medi ambient

“Planeta o plàstic?” Aquest és el títol que acompanya la portada de la revista National Geographic del mes de juny als Estats Units i que ha deixat bocabadat mig món. N’és l’autor Jorge Gamboa i a la imatge es pot apreciar una fusió entre un iceberg i una bossa de plàstic. La publicació volia expressar de manera molt visual la contaminació dels mars amb plàstics. Segons la revista, es calcula que hi ha 5.700 milions de tones de residus plàstics al món que no passen per una planta de reciclatge i que, cada any, uns vuit milions de tones de residus van a parar al mar.

Aquesta portada arriba en el moment en què les Nacions Unides volen fer una crida a la població mundial a favor d’un planeta en què no hi hagi contaminació per plàstic, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient que té lloc aquest 5 de juny. Amb el lema “Sense Contaminació Per Plàstic”, aquesta jornada té com a objectiu conscienciar la societat.

Però el plàstic no és l’únic factor que deteriora l’equilibri del planeta. Les emissions de gasos contaminants, com el diòxid de carboni (CO2), també afecten el planeta. De fet, l’emissió a l’atmosfera de CO2 procedent de l’ús de combustibles fòssils va augmentar en el conjunt de la Unió Europea un 1,8% el 2017, respecte al 2016. El món n’és conscient i diverses entitats estan iniciant accions per combatre la contaminació i el canvi climàtic.

Una tasca conjunta

Com diu un proverbi antic: “Si vols anar de pressa, ves tot sol. Si vols arribar lluny, ves acompanyat”. Lluitar contra els diferents aspectes que amenacen el planeta és responsabilitat de tothom. Inversors, agències de ràting i reguladors també han creat diverses accions per unir-se a la causa. Per als nous inversors sostenibles, aquests temes són una nova fita a l’agenda; per exemple, l’índex Russell 3000 ha revelat que moltes propostes d’accionistes per a les juntes generals de les empreses tenen relació amb temes socials o ambientals.

Les agències de ràting també s’estan adaptant a aquesta situació i algunes ja han llançat índexs sostenibles, com Standard & Poors, que ha creat Global Ratings Green Evaluation. Els reguladors tampoc no es queden enrere: la Unió Europea avança iniciatives com l’Estratègia sobre Finances Sostenibles com una part de la Unió de Mercats de Capitals o la Directiva europea 2014/95/EU del Parlament Europeu i el Consell d’Informació no Financera, que inclou el medi ambient en el reporting de les companyies.

Igualment, des de CaixaBank, estem compromesos i treballem per i per a la conservació del medi ambient.

CaixaBank: cap a una economia baixa en carboni

Cuidar el que cal cuidar ens fa diferents. I és que, des de fa molts anys, a CaixaBank treballem per minimitzar el nostre impacte ambiental per ús de carbó i estem compromesos amb el respecte a l’entorn i les persones. N’és un exemple el fet que donem suport a iniciatives i projectes respectuosos amb l’entorn natural i que contribueixen a prevenir i mitigar el canvi climàtic i donar-hi resposta. L’any 2017, l’entitat va invertir 929 milions d’euros per finançar projectes d’energies renovables, el volum del MicroBank Fons Ecològic es va situar en 11,1 milions d’euros i el 99% de l’energia consumida per part de l’entitat es va obtenir de fonts naturals.

A més, CaixaBank s’ha adherit a diverses aliances i iniciatives que contribueixen a fer del planeta un lloc més sostenible. N’és una prova el resultat que han obtingut els cinc projectes finançats en el marc dels Principis de l’Equador: després d’una inversió global de 1.159 milions d’euros i una participació de CaixaBank superior a 201 milions, quatre d’aquestes iniciatives han estat catalogades com a B, amb impactes adversos limitats i fàcilment mitigables, i una com a C, amb impactes potencials mínims o sense impactes adversos.

CaixaBank també forma part de l’índex "Climate A List" i del Clúster de Canvi Climàtic de Forética, participa en el Grup Espanyol de Creixement Verd i el pla de pensions d’ocupació de CaixaBank és signant del Montreal Carbon Pledge.

La nostra màxima ambició és deixar un llegat mediambiental a les generacions vinents millor que el que ens hem trobat. Així doncs, estar a prop de les persones i protegir el medi ambient és, entre altres coses, el que ens fa diferents.

 

NOTÍCIES RELACIONADES