Reportatge

El voluntariat es fa gran a CaixaBank

Més d’11.000 empleats de CaixaBank i les seves filials, la Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa s’han adherit a la Setmana Social, impulsada per CaixaBank, per conèixer de primera mà la feina que fan les entitats locals vinculades a l’Obra Social.
icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

La Setmana Social es va dur a terme entre els dies 11 i 19 de febrer a tot Espanya. Durant aquests nou dies, un de cada tres empleats de CaixaBank, la Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa van participar en algunes de les més de 5.000 activitats que prop de 1.500 entitats socials han posat a la seva disposició a totes les províncies d’Espanya. La Setmana Social va culminar el 10 de març amb la celebració del Dia del Voluntari a 12 ciutats.

Mapa d’activitats desenvolupades pels empleats

 

El president de CaixaBank, Jordi Gual, va dir que “CaixaBank no seria avui el que és si la nostra activitat financera no estigués acompanyada per l’Obra Social. La nostra entitat és hereva de la reputació centenària de ”la Caixa”, i per això som un banc amb vocació social que té com a valors intrínsecs la qualitat, la confiança i el compromís amb el desenvolupament socioeconòmic de les persones i el territori”. Per Gual, “el compromís social de CaixaBank és un signe d’identitat únic, irrenunciable i molt difícil d’imitar”.

CaixaBank, amb la xarxa més gran d’oficines bancàries d’Espanya (prop de 5.000), aconsegueix una capil·laritat que, juntament amb la intensa relació amb la població a la qual atén, la situa en una posició immillorable per detectar les necessitats socials locals més urgents. Això permet donar suport a projectes socials de petita envergadura, però que, en conjunt, tenen una gran incidència a l’hora de pal·liar les dificultats de milers de persones. Per això, l’Obra Social ”la Caixa” distribueix a través de les oficines de CaixaBank una partida econòmica que, el 2016, va ser de 44,3 milions d’euros que van servir per impulsar 13.000 projectes locals.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, va afirmar que “la Setmana Social és una iniciativa solidària que es duu a terme gràcies a la vocació social de CaixaBank i dels seus empleats, que contribueixen de manera desinteressada amb les entitats socials dels seus barris i pobles. A través d’aquesta iniciativa, l’entitat els ofereix una via per implicar-se personalment en el suport als més necessitats”. El conseller delegat de CaixaBank va afegir que “l’entitat pretén així fomentar el voluntariat estable a través d’un primer contacte amb aquesta activitat, que és una de les peces clau del model bancari que defensa CaixaBank i que se sustenta, entre altres coses, en un fort compromís social.”

D’altra banda, el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidro Fainé, va explicar que “un voluntari és una persona que vol ajudar amb totes les seves forces els qui més ho necessiten. I ho fa amb tenacitat i constància, mogut per un motor essencial: l’amor als altres. Una dedicació generosa que no està lligada a l’obligació o al deure. Els més d’11.000 empleats que van fer possible la Setmana Social tenen tot el meu suport i admiració. El seu exemple ens inspira per continuar engrandint el compromís social de l’entitat”.

 

 

En paraules del director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, "no em cansaré d’agrair la tasca anònima i desinteressada dels voluntaris de ”la Caixa”, els millors ambaixadors dels valors i del compromís social de l’entitat. Tots els empleats, a tall individual i col·lectiu, ens devem a aquestes persones que dediquen el seu temps lliure a ajudar els qui més ho necessiten. Són el pal de paller per construir una societat més justa. Reconèixer i incentivar la seva tasca ens fa partícips d’aquest afany.”

 

Un total de 5.000 activitats

 Així mateix, a aquestes 5.000 activitats disponibles a Espanya s’hi afegeixen les activitats en què van participar els equips de l’àrea Internacional de CaixaBank ubicats en 18 països on l’entitat té presència a través d’alguna oficina. En concret, s’han obert 95 places de voluntariat a la Xina (Hong Kong, Pequín, Xangai), Singapur, Xile, Algèria, França (París), Itàlia (Milà), Egipte, Sud-àfrica, Estats Units (Nova York), Gran Bretanya (Londres), Índia, Colòmbia, Perú, Marroc (Casablanca, Tànger), Polònia, Mèxic, Àustria (Viena) i Alemanya (Frankfurt).

Durant tota la Setmana Social, les persones implicades en van poder seguir el desenvolupament i publicar informació i fotos amb el hashtag #SerVoluntariSuma.

Reconeixement dels Voluntaris: 10 de març

Tots els empleats que van participar en la Setmana Social, i també els membres de l’Associació de Voluntaris de ”la Caixa”, es van poder sumar a la Trobada del Voluntari que es va celebrar el 10 de març a 12 ciutats espanyoles simultàniament, impulsat per la Fundació Bancària ”la Caixa” i CaixaBank.

Aquests actes van suposar una gran festa de reconeixement als valors que caracteritzen els voluntaris: treball en equip, altruisme, responsabilitat, compromís, respecte, tolerància, entre d’altres. Tots contribueixen a oferir oportunitat a persones en situació de vulnerabilitat i a fer possible que la societat en conjunt avanci.

 

NOTÍCIES RELACIONADES