Nota de premsa

CDP inclou CaixaBank a la llista A- d’empreses líders contra el canvi climàtic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CDP

L'organització CDP és una referència mundial en la valoració de l'acció de les empreses contra el canvi climàtic.

CaixaBank és una de les poques companyies que neutralitza el 100% de les seves emissions de CO₂.

L'organització CDP ha inclòs CaixaBank a la llista A- d'empreses líders contra el canvi climàtic, un reconeixement que consolida l'entitat com a empresa capdavantera en el panorama internacional per les seves estratègies i polítiques contra el canvi climàtic. Aquest és el sisè any consecutiu en què l'organització internacional inclou a CaixaBank entre el grup d'empreses líders en aquest àmbit. 

CDP és una organització internacional sense ànim de lucre amb seu al Regne Unit, que orienta a companyies privades i administracions públiques en la presa de mesures cap a una economia sostenible a través de la reducció de les seves emissions de CO₂ i del mesurament de l'impacte ambiental de les seves accions.

CDP analitza cada any al voltant de 7.000 empreses per elaborar les seves llistes, que enumera de la A (més compromesa) a la D, en les quals integra a les companyies en funció de la seva gestió del canvi climàtic en el món. L'organisme recopila les accions i estratègies de milers de companyies a tot el món i trasllada la informació a més de 800 inversors institucionals que gestionen actius per 100 bilions de dòlars. Les classificacions elaborades per CDP s'han convertit, en els últims anys, en un instrument de referència perquè inversors i grups d'interès puguin avaluar les actuacions empresarials desenvolupades per a mitigar el canvi climàtic i determinar el seu nivell de preparació davant els canvis en la legislació sobre reducció d'emissions i les demandes del mercat.

Aliances i iniciatives per a la sostenibilitat del planeta 

CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic a nivell global. El febrer de 2019, l'entitat va fer pública una Declaració sobre Canvi Climàtic, una proposta amb cinc línies d'actuació que inclou compromisos relacionats amb la descarbonització: finançar les solucions al canvi climàtic; gestionar els riscos derivats del canvi climàtic; minimitzar i compensar la petjada de carboni; col·laborar amb altres organitzacions per a l'avanç conjunt; i informar dels nostres progressos de manera transparent.

Per al finançament de projectes amb impacte climàtic positiu, CaixaBank disposa de diverses línies específiques d'ecofinançament per projectes de desenvolupament sostenible, energies renovables, etc. El 2018, CaixaBank va participar en el mercat de préstecs verds per import de 1.448 milions de dòlars, entre els quals destaca el finançament de projectes d'energies renovables (més de 645 milions d'euros el 2018). 

Així mateix, l'entitat realitza una cuidada gestió dels riscos ambientals, per evitar, minimitzar, mitigar i remeiar en la mesura del possible els riscos potencials per a l'entorn o la comunitat. En aquest sentit, el Consell d'Administració de CaixaBank va aprovar al febrer de 2019 una Política de Gestió de Risc Mediambiental en la qual s'estableixen exclusions per a sectors amb potencials impactes negatius en el medi ambient.

CaixaBank té en marxa una política activa de control d'emissions, que ha aconseguit reduir-les en un 75% des de 2009. Contracta energia elèctrica provinent gairebé íntegrament de fonts renovables i compensa el 100% de totes les seves emissions calculades, incloses les emissions indirectes.

L'entitat també s'ha sumat al Compromís Col·lectiu per a l'Acció Climàtica de Nacions Unides, una declaració que es crea en el marc dels Principis de Banca Responsable perquè el sector financer mobilitzi els seus productes, serveis i relacions per facilitar la transició econòmica cap a un model sostenible. El compromís pretén alinear les carteres d'entitats financeres de tot el món per finançar una economia baixa en carboni, amb l'objectiu que l'escalfament global es mantingui per sota dels dos graus centígrads.

El banc va ser la primera organització espanyola inclosa en la llista RE100, una iniciativa que pretén incrementar la demanda i el subministrament d'energies netes. Així mateix, forma part del Grup Espanyol de Creixement Verd, que advoca pel creixement econòmic lligat a una economia baixa en carboni.

 

NOTÍCIES RELACIONADES