Nota de premsa

CaixaBank analitza les previsions de l’entorn econòmic a la Cambra de Comerç de Girona

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Ponència Cambra de Comerç de Girona

• El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez, ha analitzat també les expectatives dels mercats i el sector bancari

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez, ha participat avui amb una ponència al ple de la Cambra de Comerç de Girona, sota el títol ‘Entorn econòmic, mercats i sector bancari’.

La jornada celebrada a la sala d’actes de l’entitat cameral ha comptat amb la presència d’empresaris de diversos sectors.

L’obertura del ple de la cambra ha estat a càrrec del president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, i seguidament, Josep Mª Gonzàlez ha començat la seva ponència destacant com la pandèmia, els conflictes bèl·lics i la crisi energètica han tingut un enorme impacte en els redissenys de les cadenes de subministraments al món, i com també s’estan produint canvis en les polítiques d’Estat de molts països, cap al proteccionisme, i un creixent intervencionisme en les economies.

Gonzàlez ha posat èmfasi en el fet que, a més, hem de tenir present que 2024 és un any d’eleccions en el qual el 50% de la població mundial està convocada a les urnes, alguna d’aquestes, com les europees al juny o les dels Estats Units al novembre, tindran gran influència en aquestes tendències.

Gonzàlez ha continuat amb una anàlisi de la situació econòmica del país, on ha destacat que “la revisió del PIB del 2024 a l’alça, segons fonts de CaixaBank Research, però aquest PIB es desaccelera versus el 2023, no obstant això, l’any anirà de menys a més. I per components, el consum privat serà el principal tractor del creixement del 2024, i la taxa d’atur seguirà reduint-se però a menor velocitat. Pel que fa a riscos, els principals són geopolítics, per un augment de la incertesa política interna, i no obstant això, també hi ha riscos alcistes, com un major avanç del consum privat”.

González ha tancat destacant la vinculació i el compromís de CaixaBank amb Girona, on ha destacat que “som l’única entitat bancària en 54 municipis de les comarques gironines fomentant així la inclusió financera.