Nota de premsa

CaixaBank col·loca 1.000 milions d'euros en deute sènior amb una demanda superior a 2.200 milions

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'entitat ha aprofitat l'interès rebut per part d'inversors institucionals i la bona situació del mercat, per a realitzar una nova emissió que cobrirà pròxims venciments de deute sènior.

• Aquesta emissió amb un venciment a cinc anys i tres mesos, reforça l'excel·lent liquiditat de CaixaBank, que a 30 de setembre de 2017 ascendia a 71.581 milions d'euros.

Després d'obrir el mercat de bons a Espanya la setmana passada amb un doble tram en cèdules hipotecàries, CaixaBank s'ha convertit en el primer emissor espanyol l’any 2018 que emet deute sènior preferent. L'entitat ha captat 1.000 milions d'euros a cinc anys i tres mesos en aquest format de deute. El preu s'ha fixat en 48 punts bàsics sobre el midswap i el cupó ha quedat establert en el 0,75%.

L'èxit de l'emissió es reflecteix en la demanda, que ha assolit els 2.200 milions d'euros i en el preu que s'ha fixat en només 48 punts bàsics sobre midswap. Aquesta nova emissió marca un nou mínim en el mercat sènior espanyol dels darrers anys i en la corba sènior de CaixaBank.

L'última emissió de CaixaBank en aquest format, va ser el passat mes de maig, quan va col·locar 1.000 milions d'euros a 7 anys, amb un preu de 68 punts bàsics sobre el midswap.

Interès d’inversors institucionals

CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha aprofitat les bones condicions del mercat per realitzar aquesta emissió de deute sènior que cobrirà pròxims venciments i demostra la confiança i la posada en valor de les fortaleses de l'entitat per part dels inversors.

L'emissió comptarà amb la qualificació de Baa2 (Stab), BBB (Pos), BBB (Pos) i AL (Stab) per part de les agències Moody 's, Standard & Poor's, Fitch i DBRS, respectivament.

Aquesta emissió ha obtingut una excel·lent resposta per part dels inversors institucionals, amb més de 140 ordres, en el dia més actiu de l'any en el mercat primari de deute a Europa.

Els bancs col·locadors d'aquesta nova emissió han estat CaixaBank, Credit Suisse, Deutsche Bank, Société Generale i UBS Investment Bank.

La demanda ha estat en un 82% d'inversors internacionals. L'elevat volum i qualitat dels inversors ha permès a l'emissor reduir el preu en 12 punts bàsics des del nivell de partida situat a midswap + 60 punts bàsics.

Fa una setmana, CaixaBank es convertia en el primer emissor espanyol de l'any, amb la col·locació d'un doble tram de cèdules hipotecàries a llarg termini per un import de 1.375 milions d'euros.

Aquestes emissions reforcen els actius líquids d'alta qualitat de CaixaBank que, a 30 de setembre, arribaven als 71.581 milions d'euros, amb un Liquidity Coverage Ràtio (LCR) del 213%, molt per sobre del mínim requerit del 80%.