Nota de premsa

Patricia Rosselló Palmer guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a Balears

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Patricia Rosselló, fundadora de Roibos Technologies i María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears

• La fundadora de Roibos Technologies optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros i una campanya de difusió a través de l’Asociación de Trabajadores Autónomos.

• Roibos Technologies és un marketplace que permet crear una xarxa pròpia de B2B en connectar hotels i operadors de viatge de tot el món a través d'una intuïtiva plataforma.

• En total a Espanya, en aquesta segona edició han participat 1.023 professionals autònomes, de les quals 20 són de Balears.

 

Patricia Rosselló Palmer, fundadora de Roibos Technologies, empresa dedicada al sector turístic, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial de Balears de la segona edició del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank. Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d’Espanya i dona suport a la labor i l’aportació a la societat d’aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

L’emprenedora mallorquina va cursar Administració i Direcció d’Empreses a l’UIB, va continuar la seva formació a Anglaterra, on va cursar els estudis de Business Administration a la Universitat de Sunderland i posteriorment un Màster Internacional Business and Management a la Westminster Business School. Amb solament 24 anys, va fundar Medinland, la seva primera start up, un tour operador online (OTA) pioner en el concepte Dynamic Packaging, que va desenvolupar durant 6 anys després de què la hi va vendre al grup Travel Care (The Cooperative Travel).

A continuació, va fundar una segona start up, Resthoppa, empresa especialitzada en els trasllats entre aeroports i hotels que va ser pionera d’integrar el concepte “shuttle” dins del paquet turístic.

Aquesta brillant trajectòria li va portar a rebre l’any 2006 el guardó SHINE Business Woman of The Year, premi britànic a la dona empresària de l’any, i l’any 2007, el premi Ramón Llull, atorgat pel Govern de les Illes Balears.

Va continuar la seva carrera professional com a Chief Commercial Officer a Lowcost Travel group i posteriorment, com Chief Operation Officer a la cadena hotelera Blue Sea Hotels&Resorts i a la companyia World2Meet (W2M), sent membro del Comitè de direcció d’aquestes dues últimes companyies.

L’any 2019 va reprendre l’activitat emprenedora fundant una nova companyia, Roibos Technologies, empresa altament disruptiva i innovadora que consisteix en un marketplace que permet crear una xarxa pròpia de B2B en connectar hotels i operadors de viatge de tot el món a través d’una intuïtiva plataforma que minimitza els intermediaris, reduint significativa els costos de contractació, i garanteix el pagament de les reserves que ja té presència en més de 140 països.

Patricia Rosselló ha estat seleccionada entre més de 20 candidatures que s'han presentat a Balears. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus serveis, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

En el conjunt del territori espanyol, han participat 1.023 professionals autònomes, la qual cosa suposa un increment del 48% respecte a la primera edició.

Patricia Rosselló optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d’una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l’Asociación de Trabajadores Autónomos. 

Excel·lència professional de les dones autònomes

Amb aquests guardons, CaixaBank pretén reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn del ‘Informe Dona Autònoma 2020’ elaborat per l’Asociación de Trabajadores Autónomos (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és l’escollit majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

En l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l'increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l’economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d’oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a  l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d’acció vinculades a l’esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D’altra banda, CaixaBank és també l’entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44,8%, amb més de 1,49 milions de clients. D’aquesta xifra, el 37% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES