Nota de premsa

Els caixers amb reconeixement facial de CaixaBank, millor projecte tecnològic de l'any segons The Banker

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Caixer amb reconeixement facial

• La revista britànica ha destacat els caixers amb tecnologia biomètrica de l'entitat en la categoria “Canals de prestació de servei” dels seus Tech Projects Awards 2019.

• CaixaBank és la primera entitat financera del món que ofereix als seus clients la possibilitat de fer reintegraments als caixers mitjançant reconeixement facial i sense haver de fer servir el PIN.

• En l'àmbit d'innovació, CaixaBank ha estat escollit el 2019, per segon any consecutiu, Banc més Innovador d'Europa Occidental per la revista Global Finance, així com Millor Entitat de Banca Privada del món per la seva comunicació digital a clients per la revista PWM (Grup Financial Times).

CaixaBank ha estat premiat per la revista The Banker per la innovació dels seus caixers automàtics amb tecnologia biomètrica, els primers al món que permeten reintegraments mitjançant reconeixement facial i sense haver-hi d'introduir el PIN.

Aquest nou servei de CaixaBank, llançat el mes de febrer passat, ha estat escollit com el Projecte tecnològic de l'any en la categoria “Canals de prestació de servei” (“Delivery channels”) en els The Banker Tech Projects Awards 2019, que reconeixen els millors projectes desenvolupats per entitats financeres que han destacat durant l'any per la seva innovació i la seva contribució a la transformació tecnològica del sector financer global.

El premi als caixers amb reconeixement facial de CaixaBank, atorgat per un grup d'experts en el sector, se suma als obtinguts per l'entitat en edicions anteriors gràcies a projectes com l'aplicació CaixaBankNow (guanyadora en la categoria “Mòbil” el 2018), el xatbot d'imaginBank (guanyador en la categoria “Intel·ligència Artificial” el 2017) o la creació d'imaginBank (escollit Projecte tecnològic de l’Any al món el 2016).

Caixers pioners al món

Els caixers amb reconeixement facial de CaixaBank són pioners a escala mundial, ja que permeten fer reintegraments de diners del caixer simplement identificant l'usuari a través de la imatge captada per la càmera del terminal. El caixer disposa del maquinari i el programari necessaris per validar fins a 16.000 punts de la imatge de la cara de l'usuari, cosa que garanteix una identificació totalment segura.

L'objectiu de la implantació de la tecnologia biomètrica en caixers és oferir una millor experiència d'usuari i més seguretat i rapidesa en les operacions, ja que agilitza el procés d'identificació del client i facilita la realització de reintegraments sense memoritzar múltiples contrasenyes.

Aquest sistema de verificació de CaixaBank funciona a varis caixers a Barcelona i València i té previst expandir progressivament el reconeixement facial a les seves oficines Store a partir del segon semestre del 2019.

Amb el llançament del reconeixement facial en caixers, CaixaBank enforteix la seva aposta per la biometria com a tecnologia que facilita l'accés dels clients als serveis de l'entitat d'una manera més senzilla i còmoda.

El 2017, l'entitat es va convertir en el primer banc d'Espanya que va incorporar la identificació per Face ID a l'iPhone X, llavors un nouvingut al mercat. Amb aquest servei, els clients poden accedir als seus comptes mitjançant reconeixement facial a través del seu terminal mòbil i sense introduir-hi altres dades d'accés, com el DNI, el número d'identificació d'usuari o la contrasenya.

CaixaBank, líder en digitalització de la banca

El nou Pla Estratègic 2019-2021 de CaixaBank reforça l’aposta de l’entitat per posar la tecnologia al servei dels seus clients i empleats. L'entitat és líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. La tecnologia i la digitalització donen suport al model de negoci de l'entitat, que continua reforçant el seu lideratge en banca digital amb un 59,4% de clients digitals a Espanya (6,3 milions de clients).

L'entitat ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil; la creació dels primers caixers contactless del món; el llançament d'imaginBank, el primer banc mòbil d'Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per a atenció al client.

Reconeixements internacionals a la innovació de CaixaBank

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. El 2019, l'entitat ha estat reconeguda per segon any consecutiu com el “Banc més innovador a Europa Occidental” per la revista estatunidenca Global Finance i com la “Millor entitat de Banca Privada del món per la seva comunicació digital” per la revista Professional Wealth Management (PWM), del Grup Financial Times.

 

NOTÍCIES RELACIONADES