Nota de premsa

CaixaBank obre una oficina operativa a Agadir per potenciar els serveis a les empreses al Marroc

L’entitat està present al país des del 2009

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank té al Marroc la iniciativa de fòrum de debat hispà-marroquín "Le Cercle"

• La sucursal estarà especialitzada a donar suport financer als sectors turístic, pesquer i agrari, amb gestors experts i una línia de productes específica.

• Amb aquesta nova obertura, CaixaBank suma un total de tres oficines al Marroc i es consolida com l’entitat de referència per projectes empresarials i inversions en aquest mercat.

CaixaBank ha obert una nova oficina operativa a la ciutat d’Agadir, al Marroc. Es tracta de la tercera sucursal que CaixaBank obre al país, on ja té presència a Casablanca i Tànger. D’aquesta forma, l’entitat presidida per Jordi Gual i de la qual Gonzalo Gortázar és conseller delegat reforça el servei a les empreses ja assentades o amb perspectives d’entrar al mercat marroquí.

Com a la resta de la xarxa internacional de CaixaBank, l’oficina oferirà serveis de comerç exterior, banca d’empreses i banca corporativa. Però, a més, a causa de les característiques econòmiques d’Agadir, la nova sucursal comptarà amb gestors especialitzats en serveis financers pels sectors turístic, pesquer i agrari.

De fet, l’oficina comptarà amb l’oferta de productes i el know-how d’AgroBank, la línia de negoci que CaixaBank ha desenvolupat específicament per empreses agropecuàries i agroalimentàries. Serà la primera vegada que CaixaBank presenti internacionalment la proposta de servei d’AgroBank, completament diferencial en el sector.

Agadir se situa a la regió de Souss-Masa-Drâa, a uns 600 quilòmetres al sud de Rabat. És una destinació turística reconeguda en l’àmbit internacional i alguns dels principals inversors hotelers són grups empresarials espanyols. D’altra banda, Agadir té un important port pesquer, una forta indústria d’elaboració de productes d’alimentació i grans superfícies de conreu que exploten empreses de capital d’origen marroquí i internacional.

Aompanyament als projectes empresarials entre Espanya i Marroc

L’obertura de la nova oficina a Agadir complementa l’oferta de CaixaBank d’acompanyar a projectes i inversions entre Espanya i Marroc. L’entitat financera és present al país des de l’any 2009, amb la inauguració d’una primera oficina a Casablanca, i va reforçar la seva presència el 2014 amb l’obertura de Tànger. Té un equip multicultural, amb professionals amb grans coneixements i experiència al mercat marroquí.

Actualment, CaixaBank manté una important quota de mercat al Marroc sobre les empreses espanyoles que operen al país i destaca per la seva posició de líder emetent dipòsits que provenen d’Espanya.

Tanmateix, Marroc és un país clau a la xarxa internacional de CaixaBank, ja que és l’únic on l’entitat compta amb més d’una oficina operativa, amb llicència per oferir total funcionalitat de serveis financers. A més del Marroc, CaixaBank també té oficines operatives a Regne Unit (Londres) i Polònia (Varsòvia).

Al març del 2017, CaixaBank va inaugurar a Casablanca la iniciativa “Le Cercle”, un fòrum destinat a reunir la comunitat hispano-marroquina de negocis amb un espai físic especialment dissenyat per acollir debats que es convoquen periòdicament.

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

CaixaBank articula la seva presència internacional a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb les banques corresponents de primer nivell.

Actualment, CaixaBank compta amb sucursals internacionals a Marroc (Casablanca, Tànger i Agadir), Regne Unit (Londres) i Polònia (Varsòvia). D’altra banda, l’entitat té oficines de representació a Xina -Pequín, Xangai i Hong Kong-, França (París), Itàlia (Milà), Alemanya (Frankfurt), Dubai, Índia (Nova Delhi), Turquia (Istanbul), Singapur, Egipte (El Caire), Xile (Santiago de Xile), Colòmbia (Bogotà), Estats Units (Nova York), Sud-àfrica (Johannesburg) i Brasil (Sao Paulo).

 

NOTÍCIES RELACIONADES