Nota de premsa

CaixaBank celebra a La Corunya una jornada de formació per a accionistes sobre la introducció al mercat borsari

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jornada Aula

• Uns 80 accionistes de l'entitat han participat en la sessió formativa impartida per Enrique Castellanos, professor de l'Institut BME, que ha introduït als assistents en l'anàlisi tècnica i fonamental.

• El curs forma part del programa de formació Aula, que té com a objectiu difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l'economia.

• Aquest any, l'entitat impartirà 16 cursos per tot el territori espanyol en ciutats com Barcelona, Madrid, València o Bilbao, superant els 10.000 accionistes formats des de la posada en marxa del programa.

CaixaBank ha celebrat a l'Hotel Hesperia A Coruña una jornada de formació per a accionistes sobre l'anàlisi tècnica i fonamental del mercat borsari. La sessió, on han participat 80 accionistes de l'entitat, ha estat impartida per Enrique Castellanos, professor de l'Institut BME.

El curs s'ha centrat a formar els assistents en els principals conceptes del funcionament del mercat, anàlisi fonamental i l'anàlisi tècnica. A través d'aquest curs, els assistents obtenen coneixements útils sobre com operar en el mercat borsari i quines són les principals eines i mètriques per valorar la inversió més adequada.

La sessió, organitzada per Relació amb Accionistes de CaixaBank, forma part del programa de formació per a accionistes Aula, que té com a objectiu difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l'economia. Aquest any, l'entitat impartirà 16 cursos per tot el territori espanyol en ciutats com Barcelona, Madrid, València o Bilbao.

L'entitat ofereix aquests cursos formatius presencials sobre mercats financers i conjuntura econòmica, que són impartits per escoles de reconegut prestigi com l'Institut BME o la UPF Barcelona School of Management. Com a novetat, aquest any també s'incorporen noves escoles de negoci, com l'Institut d'Estudis Financers o CaixaBank Research, que impartirà un dels cursos. A més, CaixaBank va llançar a finals de 2018 el programa Webinars Aula, per oferir seminaris de formació online per a accionistes minoristes, i al llarg d'aquest any, l'entitat impartirà 15 cursos de formació online.

Amb el llançament l’any 2010 del programa Aula, CaixaBank va ser la primera entitat de l'Ibex a oferir formació als seus accionistes. Des de llavors, més de 10.000 accionistes han participat en les jornades organitzades. A Galícia, CaixaBank compta amb més de 18.000 accionistes, un 3% de la base accionarial de l'entitat.

CaixaBank, una banca socialment responsable

Les jornades Aula formen part del Pla de Cultura Financera de CaixaBank, un projecte dissenyat per ajudar els ciutadans a prendre millors decisions en termes financers. Inclou vídeos, publicacions, tallers i altres iniciatives, destinades al públic en general i amb una mirada especial cap a joves, persones grans i col·lectius vulnerables.

CaixaBank té el compromís de promoure la inclusió financera, d'afavorir que els seus productes i serveis siguin comprensibles i estiguin a l'abast del major nombre de persones perquè entén que és una condició bàsica per aconseguir la igualtat d'oportunitats i lluitar contra l'exclusió social.

CaixaBank és un banc de referència en responsabilitat corporativa, compromès amb el benestar dels territoris en els quals opera. De fet, un dels objectius principals del seu Pla Estratègic 2019-2021 és la gestió responsable i el seu compromís amb la societat. Les iniciatives en aquest àmbit promouen la transparència amb els clients; la cultura i la inclusió financera; l'acció social i el voluntariat; i el finançament sostenible.

Per a CaixaBank, fomentar el coneixement financer, l'estalvi i la previsió social contribueix a construir una societat més justa. En aquest sentit, l'educació financera és un pilar fonamental de la seva activitat en Responsabilitat Social Corporativa. L'entitat s'ha reafirmat com un banc diferent i transformador i s'ha esforçat per posicionar-se i potenciar el seu model de banca socialment responsable. CaixaBank busca una rendibilitat sostenible i una gestió coherent amb la seva cultura i els seus valors corporatius centenaris: qualitat, confiança i compromís social. El model contribueix a la solució dels reptes més urgents en matèria econòmica, social i ambiental i respon a reptes globals de la societat.

Trobades corporatives

A més de les sessions formatives, CaixaBank també realitza de forma periòdica trobades corporatives amb l'objectiu d'estar prop dels seus accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i donar resposta als seus dubtes i consultes.

Al llarg de 2018, l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar va organitzar un total de 17 Trobades Corporatives amb els seus accionistes. CaixaBank preveu que aquest any més de 900 accionistes participin en aquesta iniciativa, que es durà a terme en ciutats com Barcelona, Madrid, Sevilla o Tenerife.