Nota de premsa

Visa i CaixaBank llancen una campanya per difondre els pagaments digitals entre les persones grans

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Visa i CaixaBank llancen una campanya per difondre els pagaments digitals entre les persones grans

• Durant l’any 2020, CaixaBank va registrar entre els seus clients de més de 65 anys un creixement del 12,1% dels pagaments amb targeta, un augment del 89,4% de les operacions de pagament amb el mòbil i un increment del 16,4% de la facturació de les compres per Internet.

• La iniciativa va dirigida a reconèixer l'esforç realitzat pels sèniors per adaptar-se a les circumstàncies derivades de la situació de pandèmia i a animar-los a continuar utilitzant les noves tecnologies.




Visa, companyia tecnològica global líder en pagaments digitals, i CaixaBank, l'entitat financera líder en banca minorista a Espanya i líder en pagaments amb targeta i pagaments digitals, llancen una campanya per incentivar l'ús de pagament amb targeta, pagament amb mòbil i l'e-commerce entre les persones grans.

Les restriccions socials i de mobilitat des de l'inici de la pandèmia han accelerat la digitalització de l'economia i dels pagaments del dia a dia en els consumidors de manera general i, en particular, en les persones grans. La iniciativa té l'objectiu de reconèixer el gran esforç realitzat per adaptar-se a aquesta nova realitat i animar a les persones, especialment als sèniors, que s'han iniciat recentment en l'ús d'aquests serveis a continuar acostant-se a les noves tecnologies.

Segons dades de CaixaBank, en 2020, els clients de l'entitat més grans de 65 anys van incrementar el pagament amb targeta de les seves compres en comerços un 12,1% respecte a l'any anterior. Alhora, els reintegraments d'efectiu en el mateix segment de clients es van reduir un 25,2%, la qual cosa indica un augment de les persones grans que van substituir l'ús de diners en metàl·lic per pagaments digitals.

D'altra banda, destaca especialment l'interès dels sèniors per conèixer el pagament mòbil i l'e-commerce. L’any 2020, el nombre de clients de CaixaBank més grans de 65 anys que van utilitzar el pagament mòbil va créixer un 53,1% respecte l’any 2019 i les operacions de pagament realitzades per aquest segment es van disparar un 89,4% en el conjunt de l'any. Així mateix, el nombre de compres per Internet en aquest mateix col·lectiu van créixer durant l'any un 16,4% per facturació.

Eduardo Prieto, Director General de Visa a Espanya, explica que “aquesta campanya de conscienciació té com a objectiu animar a les persones grans a continuar aprenent i a continuar fent ús de les noves tecnologies com els pagaments digitals. Des de Visa, creiem que els nous hàbits de consum digitals són una tendència que s'està consolidant a poc a poc, per això ara és més important que mai garantir la seva inclusió financera proporcionant en tot moment i lloc un mètode àgil, ràpid i, sobretot, segur”.

Per a Juan Gandarias, Conseller Delegat de CaixaBank Payments & Consumer, “durant 2020 hem buscat la manera de secundar al màxim possible al col·lectiu sènior, per les dificultats de l'actual circumstància i l'especial risc que suposa per a ells la pandèmia. Durant el confinament, des de CaixaBank ens vam posar a la disposició de tots els clients que el necessitessin per resoldre qualsevol dubte sobre banca digital i pagaments digitals. Durant els següents mesos, detectem que es mantenia l'interès per aquests serveis i creiem que, durant 2021, la tendència seguirà a l'alça, d'aquí ve que sigui important llançar iniciatives d'informació i ajuda i, sobretot, de reconeixement a l'esforç fet per adaptar-se a les noves tecnologies”.

CaixaBank és l'entitat financera líder en el col·lectiu sènior i ha desenvolupat una oferta específica de productes i serveis diferencial, CaixaBank Sèniors. 

Un homenatge generacional

La campanya impulsada per Visa i CaixaBank, amb difusió en línia, homenatja les generacions que van viure de prop els avanços tecnològics de les dècades 60, 70 i 80. Ells van ser els primers en veure la televisió, en gravar els seus moments més especials en una càmera de vídeo i fins i tot en viure l'arribada d'Internet.

Avui dia, en la situació de pandèmia, a més d'utilitzar el pagament mòbil i l'e-commerce més que mai, també han après, igual que altres segments d'edat, a utilitzar tot tipus de tecnologies per a tasques diàries o, simplement, estar en contacte amb la seva família.

A la campanya han treballat conjuntament els equips de Visa, CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer, la filial del Grup CaixaBank que gestiona el negoci de targetes i pagaments digitals. 

Sobre CaixaBank Payments & Consumer 

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya fruit de la unió de CaixaBank Payments, CaixaBank Consumer Finance, PromoCaixa i 20 filials més. Està presidida per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i té com a conseller delegat a Juan Gandarias. 

La missió de CaixaBank Payments & Consumer es centra en desenvolupar solucions per oferir la millor experiència de pagament i facilitar el finançament de les il·lusions i projectes dels clients, de manera senzilla, àgil i responsable, a través de canals propis i acords amb grans distribuïdors comercials. CaixaBank Payments & Consumer també treballa a accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques de la companyia. 

Sobre Visa Inc.

Visa Inc (NYSE:V) és la companyia líder mundial en pagaments digitals. La nostra missió és connectar el món a través de la xarxa de pagaments més innovadora, fiable i segura – permetent als individus, empreses i economies prosperar. La nostra xarxa de processament global, VisaNet, permet realitzar pagaments de manera segura i fiable a través de tot el món, i és capaç de gestionar més de 65.000 missatges de transaccions per segon. El focus continu de la companyia en la innovació és un catalitzador per al ràpid creixement del comerç connectat en qualsevol dispositiu, i el motor darrere del somni d'un futur sense efectiu per a tots, en qualsevol lloc. A mesura que el món evoluciona de l'analògic al digital, Visa està adaptant la seva marca, productes, equip, xarxa i escala per redefinir el futur del comerç. Per a més informació, visiti www.visa.es, @Visa_ES i, el blog de Visa España.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES