Nota de premsa

MicroBank presenta a Granada una línia de finançament dirigida exclusivament a l’empresa social

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Antonio Vila i Juan Ignacio Zafra presenten la línia de finançament impulsada per MicroBank

• Aquesta línia, que compta amb el suport de la Unió Europea, permetrà oferir préstecs sense necessitat d'aportar garanties a empreses de l'economia social en tota Espanya durant els pròxims dos anys.

MicroBank ha presentat avui a Granada una línia de finançament dirigit a empreses socials. La trobada s'ha celebrat a la Cambra de Comerç de Granada, amb la presència de més de 150 entitats socials, i ha comptat amb la participació d'Antonio Vila, president de MicroBank, i de Juan Ignacio Zafra, director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Murcia.

La nova línia de finançament ha estat dissenyada pensant en les necessitats específiques de les empreses que formen part de l'economia social, i podrà usar-se per fer front tant a necessitats financeres temporals com a inversions de qualsevol tipus vinculades a l'activitat empresarial dels sol·licitants.

Per poder optar als Préstecs EaSI Empresa Social, les empreses han de tenir un objectiu social explícit, una activitat econòmica recurrent que no superi els 30 milions d'euros en facturació anual i un model de governance inclusiu i responsable amb una limitació en el repartiment de beneficis que en cap cas podrà ser superior al 30%.

L'import mitjà que s'estima per operació és de 100.000 euros, podent arribar a finançar operacions per un valor màxim de 500.000 euros. El termini màxim de devolució pot arribar a 10 anys i s'espera que 500 empreses socials puguin beneficiar-se d'aquest conveni.

Aquest préstec forma part del Programa per a l'Ocupació i la Innovació Social de la Unió Europea, i compta amb la garantia del Fons Europeu d'Inversions. Gràcies a aquest suport, no és necessari aportar garanties, ja que el criteri de concessió atendrà fonamentalment la capacitat de la pròpia empresa social.

Sobre MicroBank

MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, és l'únic banc d'Espanya dedicat principalment al microfinançament. Amb el llançament de la línia de Préstecs EaSI Empresa Social, MicroBank amplia la seva oferta a un nou àmbit dins de les finances amb impacte social, creant una nova línia especialitzada dirigida a un segment emergent de l'economia la missió principal de la qual és la contribució al benestar general dels ciutadans, i especialment al dels col·lectius més vulnerables.

En la concessió de les operacions de MicroBank, a més de la xarxa de més de 4.400 oficines de CaixaBank, col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins avui, MicroBank ha signat convenis amb 598 entitats col·laboradores de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats són organitzacions de tota mena amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES