Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Jerez a prop de 200 emprenedores i directives per analitzar els reptes de la igualtat de gènere

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank reuneix a Jerez a prop de 200 emprenedores i directives

• L'entitat fomenta l'emprenedoria en la moda flamenca en col·laboració amb MicroBank, l'únic banc d'Espanya dedicat principalment als microcrèdits.
• L'acte ha comptat amb veus inspiradores en l'àmbit del sector empresarial andalús: Almudena Plaza (Maya Handbag), Begoña Romero (Trasfrutalla) i Letícia Dominguez (LDM Arte&Moda).
• Una desfilada de moda flamenca ha posat punt final a l'acte, en el qual han participat dues dones de Pulseras Rosas, iniciativa que ajuda dones abans, durant i després d'un tractament oncològic.

CaixaBank ha reunit aquest matí a les Bodegas González Byass de Jerez a prop de 200 emprenedores i directives de Jerez per analitzar els reptes en l'àmbit empresarial en clau d'igualtat de gènere. L'acte ha estat presidit per María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental; i Antonio Vila, president de MicroBank.

El col·loqui ha comptat amb veus inspiradores en l'àmbit del sector empresarial andalús: Almudena Plaza, Maya Handbag, Begoña Romero, Trasfrutalla, i Leticia Domínguez, Leticia Dominguez Arte&Moda; els qui han compartit els reptes d'emprendre i desenvolupar-se en l'àmbit professional des de l'òptica femenina.

La jornada ha estat coorganitzada per MicroBank, el banc de microfinances de l'entitat, amb l'objectiu d'impulsar la igualtat entre homes i dones, reforçant el rol de la dona en l'empresa i en la societat.

L'acte ha finalitzat amb una desfilada de moda flamenca a la qual han participat dues dones de Pulseras Rosas, iniciativa que ajuda a dones abans, durant i després d'un tractament oncològic. A la desfilada, que ha estat amenitzada amb una actuació flamenca i la música en directe del grup Isabel Sollero, han participat els dissenyadors actuals més prometedors Flamenka, Luisa Reyes, Rocío Martín Degitana, José Raposo, Leticia Domínguez i Pulseras Rosas & Sonibel que han fet gaudir a tots en aquest esdeveniment que vol convertir-se en una cita habitual de moda flamenca a Jerez.

Els beneficis de les dones en posicions de lideratge

María Jesús Catalá, en la seva intervenció ha exposat al públic els beneficis de les dones en posicions de lideratge. Les empreses amb més dones en els seus equips directius tenen un 21% de probabilitats d'obtenir majors beneficis que les pitjor posicionades en diversitat (McKinsey, 2018). I si la diversitat s'estén a l'àmbit cultural, la probabilitat és encara major (33%). A més, l'estil de lideratge femení, més relacionat amb un enfocament horitzontal i amb característiques com l'empatia, sensibilitat i cerca del consens, és molt recomanable a les organitzacions cada vegada més planes i interconnectades d'avui. CaixaBank compta amb un 39,9% de dones en posicions directives, un dels percentatges més alts del sector.

Catalá, ha explicat el programa Wengage, que inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, la formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

En l'àmbit extern, el compromís de CaixaBank amb la diversitat inclou la promoció del debat i la conversa pública al voltant de la diversitat (jornades eWoman); l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premi Dona Empresària) o a l'excel·lència acadèmica (Premis Wonnow Stem); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

CaixaBank està adherida al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank compta amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable) de la Fundación Masfamilia i ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias).

El paper de MicroBank en l'emprenedoria femenina. Un model d'èxit.

Una de les participants en el col·loqui, Leticia Dominguez, la firma de la qual ha desfilat aquesta tarda, va explicar que va rebre el suport de MicroBank quan necessitava impulsar la seva carrera professional. Gràcies a la concessió d'aquest microcrèdit va aconseguir el seu somni d'unir moda i art en un mateix concepte.

Antonio Vila, president de MicroBank, ha indicat que “per a moltes emprenedores, iniciar el seu propi negoci es presenta com l'única sortida professional a una situació d'atur. A través del nostre banc, ens dirigim principalment a aquells col·lectius amb majors dificultats d'accés al crèdit degut, principalment, per la falta de garanties i la falta d'historial creditici, especialment quan es tracta d'iniciar un nou projecte empresarial”.

Desfilades de Moda Flamenca

Luisa Reyes

La finalista de Jerez de la primera edició de Maestres de la Costura, ha presentat la seva col·lecció de flamenca “Sabor a Bulería”, ja mostrada a la Passarel·la Flamenca de Jerez.

Aquesta col·lecció està inspirada en les arrels de la cultura de Jerez, en la forma que té Jerez d'entendre el flamenc, en els seus costums i en les seves festes. Els seus dissenys es caracteritzen per l'ús de metal·litzats combinats perfectament amb vermells i negres, que dona com a resultat una col·lecció amb molta personalitat.

Flamenka

La firma de Jerez Flamenka, creada per Isabel i Rocío, ha presentat la seva nova col·lecció “RENACER”, mostrada a la Passarel·la Flamenca de Jerez.

Aquest any han apostat per vestits de dues peces, tant amb camises com amb cossos del mateix teixit. És característic l'ús de ratlles, colors vius, teixits d'encaixos i gases molt vaporoses.

Malgrat i ser una col·lecció innovadora per a la firma, aquesta continua mantenint el seu segell d'identitat.

Rocío Martín Degitana

Les dissenyadores de Jerez s'inspiren en les vivències i en el seu dia a dia amb les seves clientes per crear la seva nova col·lecció de moda flamenca “Degitana Siempre”, presentada a la Passarel·la Flamenca de Jerez i a Doñana D’Flamenca.

La col·lecció rep aquest nom en homenatge al públic que any rere any confia en elles. Aquesta es caracteritza per la creativitat utilitzada en els seus dissenys, pels seus teixits exclusius i per emprar colors poc vists com el champagne o estampats d'estrelles.

José Raposo

El dissenyador de Sanlúcar de Barrameda, José Raposo, llueix la seva col·lecció de flamenca “Natural Park”, presentada a SIMOF. Està inspirada en el Vedat de Doñana, on combina romiatge i creativitat. Aquesta col·lecció es caracteritza per utilitzar una gamma cromàtica dominada pels tons de Doñana. Raposo ha preparat peces en punts, cuir, loneta, popelines i organdí en una gamma cromàtica dominada pels tons camel, verds, blaus, blancs, burdeos i mostasses.

Leticia Domínguez

La dissenyadora sevillana homenatja a SIMOF pels seus 25 anys amb la seva nova col·lecció de moda flamenca “25 a Compás”, presentada en aquesta passarel·la. Amb aquesta col·lecció, Leticia, va fer un recorregut sobre l'evolució del vestit de flamenca, des de finals del segle XIX a l'actualitat. Per aquest motiu en els seus dissenys hi hagi mescles de color i teixits i estampats únics creats per la pròpia dissenyadora. És característic els vestits amb molt de vol, però també els dues peces (faldilla i brusa).

Pulseras Rosas&Sonibel

Pulseras Rosas, associació que s'encarrega de donar cobertura, principalment, a les necessitats de persones abans, durant i després d'un tractament oncològic. Aquesta fundació té com a missió facilitar, normalitzar i en definitiva millorar la vida dels pacients amb càncer.

Sonibel, la firma de les sevillanes Sonia i Isabel, ha estat l'encarregada de vestir a les dues representants de la Fundació Pulseras Rosas com a mostra de la col·laboració que manté l'entitat amb aquesta.

 

NOTÍCIES RELACIONADES