Nota de premsa

CaixaBank obre el seu programa de voluntariat a tota la societat amb l'organització del ‘Mes Social’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntariat CaixaBank

• L'entitat impulsa prop de 2.700 activitats centrades en les àrees de l'acompanyament, l'educació, la digitalització, el medi ambient, la cultura i l'esport

• Les accions, que tenen lloc en totes les comunitats autònomes, s'organitzen amb la col·laboració de 893 entitats socials locals.

• Tots aquells que vulguin participar en la iniciativa poden inscriure's en qualsevol activitat a través del web del Voluntariat CaixaBank.

CaixaBank organitza, durant el mes de maig, un total de 2.697 activitats solidàries per tota Espanya en el marc del ‘Mes Social’, iniciativa que vol acostar i fomentar la pràctica del voluntariat entre els treballadors de l'entitat i els seus familiars, clients i la societat en general.

La programació del ‘Mes Social’, que en 2024 suma la seva segona edició, inclou una àmplia varietat d'activitats de voluntariat obertes a la participació de qualsevol persona interessada a sumar-se a la iniciativa. L'oferta s'ha incrementat un 14,7% respecte a 2023, xifra que posa de manifest la implicació de la ciutadania i les associacions per generar un impacte beneficiós en la societat.

Les iniciatives, que s'organitzen en totes les comunitats autònomes gràcies a la col·laboració amb 893 entitats socials locals, se centren en les àrees de l'acompanyament personal i professional, l'educació, la digitalització i el medi ambient, pilars claus de l'acció del Voluntariat CaixaBank. També es duen a terme activitats relacionades amb la cultura o l'esport, sempre focalitzades a generar un impacte positiu en la vida de persones en situació de vulnerabilitat.

La inscripció pel ‘Mes Social’ pot realitzar-se a través del web del Voluntariat CaixaBank.

Oci amb persones vulnerables, educació o esport

L'acompanyament a persones amb discapacitat i en risc d'exclusió social i l'erradicació de la pobresa és un dels eixos del ‘Mes Social’. Per exemple, a la Comunitat de Madrid, els voluntaris podran participar, amb el suport de la Fundació APASCOVI, en l'acompanyament de persones amb discapacitat a una jornada d'oci al Parc Warner.  També, voluntaris a Barcelona podran participar en la preparació i repartiment d'aliments i productes de primera necessitat a usuaris de la Associació Nova Solidària 2018.

A Múrcia, els voluntaris podran col·laborar en l'organització i distribució dels menús per als usuaris del Menjador Social de Càritas Jesús, Maestro y Pastor i, a Cadis, els ciutadans tindran la possibilitat de repartir aliments a persones de la Fundación Benéfica Virgen de Valvanuz.

La ciutadania també podrà participar en accions educatives i esportives. Amb la Fundació Adsis de Las Palmas de Gran Canaria s'organitzaran tallers de ‘Acompanyament en la lectura’ perquè menors d'entre 9 i 12 anys millorin la seva formació acadèmica a través de tallers de lectura adaptats a les necessitats de cadascun dels nens i nenes.

En el camp esportiu, a Paterna (València) tindrà lloc una jornada de futbol inclusiu per a joves en situació de vulnerabilitat de Save The Children, i a Pamplona, Voluntariat CaixaBank i la Creu Roja organitzaran la ‘Marxa nòrdica per la inclusió’ perquè adults en risc d'exclusió puguin gaudir d'una jornada d'oci i naturalesa.

Entre les moltes activitats en el camp mediambiental, a Balears, Voluntariat CaixaBank, en col·laboració amb la Fundacio Deixalles, organitza, del 2 al 31 de maig, recollides de petits electrodomèstics, CDs o llibres ja utilitzats per donar-los una segona vida i contribuir a la preservació del planeta. També destaquen la neteja de plantes invasores que voluntaris de CaixaBank a Astúries realitzaran a Avilés amb menors de l'Associació L’Abeyera, o la recollida de residus a la platja de Bens (La Corunya).

CaixaBank fomenta la cultura com un element d'apoderament i de creixement social i, amb l'objectiu d'acostar el setè art als més grans, voluntaris a Sevilla acompanyaran a usuaris de la Residència San Juan de Dios a una tarda de cinema a la Sala Cervantes.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya i el seu propòsit és acostar la pràctica d'accions solidàries a tota la ciutadania. Amb una trajectòria de 19 anys, l'associació està formada per empleats i extreballadors del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb més de 2.200 entitats socials i fruit de la implicació de més de 17.200 voluntaris, el programa de Voluntariat CaixaBank ha ajudat a més de 372.000 persones vulnerables en tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES