Nota de premsa

L'empresa i+Med S.Coop. guanya els Premis EmprenedorXXI a Euskadi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
i+Med S.Coop. guanya els Premis EmprenedorXXI a Euskadi

• i+Med S. Coop., ubicada al Parc Tecnològic d'Àlaba, investiga, desenvolupa i comercialitza nanohidrogels per a l'alliberament controlat de fàrmacs, vitamines, factors de creixement i altres compostos actius d'interès per l'Oncologia, Oftalmologia, Traumatologia i Cardiologia, entre d'altres.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

L'empresa i+Med S. Coop. ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Euskadi. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través d'Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l'objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A Euskadi, també participa com a entitat organitzadora SPRI, aquest any a la seva seu de BIC Bizkaia Ezkerraldea.

Com a guanyadora, i+Med S. Coop. ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). i+Med S. Coop. és una empresa innovadora de base tecnològica, en l’àmbit de la Biomedicina, que investiga, desenvolupa i comercialitza nanohidrogels d'alt valor afegit per a l'alliberament controlat de fàrmacs, vitamines, factors de creixement i altres compostos actius d'interès per l'Oncologia, Oftalmologia, Traumatologia i Cardiologia, entre d'altres.

Arantxa Tapia, consellera de Desenvolupament Econòmic i Infraestructures del Govern Basc, Juan Pedro Badiola, director territorial de CaixaBank al País Basc i Cantàbria, i Oscar Via, secretari general d'Enisa, han presidit el lliurament de premis a les instal·lacions de BIC Bizkaia Ezkerraldea a Barakaldo.

L'acte ha començat a les 12,00 hores amb la conferència de Javier Luxor "Liderar (t) per a créixer". Luxor és expert en Influència, Persuasió, Mentalisme, Intuïció i Gestió del Pensament; és conferenciant i formador, i destaca com un dels millors mentalistes corporatius de tot el món, amb diversos premis internacionals.

En aquesta edició, a Euskadi han participat 27 empreses, arribant a la final set. Les sis finalistes que no han aconseguit el primer premi són:

Asparia Glycomics (Donostia), és una empresa biotecnològica dedicada al desenvolupament i comercialització de productes per a la quantificació de la glicosilació en proteïnes terapèutiques i biosimilars, factor que determina certes característiques del fàrmac com la seva seguretat o la seva eficient activitat biològica.

Bugaloop (Bilbao), primera plataforma online on són presents tots els elements necessaris per preparar els permisos de conduir de cotxe i moto online. És un cercador i comparador de classes pràctiques de conduir a nivell nacional, a més de plataforma intel·ligent per preparar el teòric online.

Differengin, SLU (Barakaldo, Biscaia), és una enginyeria especialitzada en internet de les coses, amb la missió de connectar, dotar d'intel·ligència i de noves prestacions als productes dels seus clients.

Globetesting Nord, S.L. (Parc Tecnològic d'Àlaba), companyia de serveis especialitzada en les proves de programari i la monitoratge de sistemes. La seva activitat se centra en assegurar que les aplicacions funcionin lliures d'errors, a una velocitat d'acord a les necessitats, assegurant que les dades romanen segurs, i sempre disponible.

HWS Concrete Towers, S.L. (Donostia), que busca introduir en el sector "wind energy" el formigó prefabricat, inicialment torres i, com a extensió, innovadors procediments de muntatge, evitant les costoses i escasses grues tradicionals.

Oreka Training, S.L. (Oiartzun, Guipúscoa), dedicada al disseny i comercialització d'un nou sistema patentat per a la pràctica del ciclisme indoor, amb sensació de pedaleig real, compatible amb sistemes de simulació virtual

Els Premis EmprenedorXXI s'adrecen a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d'activitat i es caracteritzen per una alta participació d'empreses procedents de tot el territori. La iniciativa compta amb el suport de CaixaBank, amb la major xarxa comercial d'oficines del sector financer a Espanya, d'Enisa i d'entitats autònomes i locals especialitzades en la promoció econòmica i el suport als emprenedors. En aquesta edició, un total de 135 institucions territorials col·laboren amb l'organització.

Com a novetat, la convocatòria s’ha obert aquest any per primera vegada a Portugal, després que CaixaBank va prendre el control de BPI el mes de febrer.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, es lliuren 19 premis a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes).

A més, s'atorguen cinc premis principals, distribuïts per sectors: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Els guardonats en aquesta categoria aconsegueixen 25.000 euros i l'accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i una prestigiosa escola de negocis.

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorga un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yafo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Exteriors d'Israel.

En total, la convocatòria de 2017 distribueix prop de 490.000 euros en premis, el que converteix els Premis EmprenedorXXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Premis de referència en emprenedoria

Els Premis EmprenedorXXI són el premi de referència per a startups d'Espanya i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria del país.

Des de la seva creació, l’any 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 289 empreses.

En concret, s'han atorgat 2,5 milions d'euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d'euros en accions de formació i networking internacional.

Al llarg de la seva història, un total de 5.911 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 257 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria han participat en els comitès i jurats.

Sobre Caixa Capital Risc

Caixa Capital Risc és la societat gestora d'empreses de capital risc de CriteriaCaixa, que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores amb un elevat potencial de creixement i les acompanya en les diferents etapes del seu creixement. A Euskadi, Caixa Capital Risc participa al capital de Sustainable Reference, i estudia en aquests moments altres projectes.

La gestora és un inversor multiespecialista que manté el focus en sectors que considera emergents: Ciències de la Vida, Tecnologia i Digital i Tecnologies per a la Indústria. Caixa Capital Risc gestiona un volum de 195 milions d'euros, a través de 8 fons d'inversió, i té més de 170 empreses en cartera.

A més de l'activitat inversora, desenvolupa una intensa activitat de suport a la transferència de tecnologia i al desenvolupament d'empreses en les seves primeres etapes, com el programa CaixaImpulse o els Premis EmprenedorXXI.

Sobre Enisa

Enisa és una empresa pública depenent del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors a Espanya.

Enisa ofereix finançament mitjançant préstecs participatius. Fins ara, ha donat suport a unes 5.000 empreses amb més de 830 milions d'euros.

Sobre SPRI

El Grup SPRI és l'agència de desenvolupament empresarial del Govern Basc, al servei del teixit empresarial d'Euskadi, amb l'objectiu de donar suport i impuls a les empreses basques, sigui quina sigui la seva dimensió, sector i situació. La seva missió és donar suport, impulsar i contribuir a la millora competitiva de les empreses basques, col·laborant amb això a la generació de riquesa a Euskadi i a la millora del benestar de la seva ciutadania mitjançant un desenvolupament humà sostenible, en l'àmbit de la Política de Promoció Econòmica del Govern Basc. Les empreses basques troben en el Grup SPRI aquelles eines amb les que internacionalitzar-se, emprendre, finançar-se, localitzar sòl industrial, aplicar les noves tecnologies, innovar o dur a terme el necessari procés d'entrar a la Nova Indústria, la Basque Industry 4.0. A més, és l'agència encarregada pel Govern Basc per atreure i facilitar les inversions estrangeres des del seu servei Invest in the Basque Country.

En matèria d'emprenedoria, el Grup SPRI dóna suport i acompanya als emprenedors a través d'una xarxa de centres d'Empresa i Innovació (BIC) a Àlaba, Biscaia i Guipúscoa que proporciona: suport financer, d'ubicació per desenvolupar el projecte i de tutorització per part de professionals d'aquests centres des de la idea inicial, al llarg de la seva maduració i, si la iniciativa és viable, de la creació de l'empresa.

Sobre BIC Bizkaia Ezkerraldea

El Centre de Desenvolupament Empresarial de la Margen Izquierda, BIC Bizkaia Ezkerraldea, té com a objectiu principal el suport a la creació, diversificació i consolidació d'empreses per tal de generar riquesa i ocupació en els municipis que conformen Ezkerraldea i Meatzaldea.

BIC Biscaia Ezkerraldea aposta per projectes d'emprenedoria i innovació, mitjançant un assessorament centrat en les necessitats de cada empresa.

Actualment, hi ha 28 empreses ubicades a la Incubadora Ilgner, un edifici històric completament rehabilitat que disposa de 2.500 m2 de superfície amb 54 mòduls empresarials i espais d'ús comú com una sala d'actes, aules de formació, sales d'emprenedoria, l'Espai Ilgner, aparcament, etc.

El capital social de l'entitat està subscrit a parts iguals per la Diputació Foral de Biscaia i pel Govern Basc, a través de l'Agència Basca de Desenvolupament Empresarial, Grup SPRI.