Nota de premsa

Un estudi sobre l'aprofitament de residus agraris, guardonat amb el VI Premi Càtedra AgroBank a la Millor Tesi Doctoral

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Pedro García, guanyador del premi de la Càtedra AgroBank a la Millor Tesi Doctoral.

• CaixaBank i la Universitat de Lleida impulsen el premi per donar suport a la qualitat i la innovació en el sector agroalimentari.

• Pedro García Serrano, doctor per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, rep el guardó gràcies a la seva Tesi Doctoral sobre ‘Nous processos d'elaboració d'olives de taula per a l'aprofitament integral dels seus abocaments’.

• Laura Settier Ramírez, doctora per la Universitat Politècnica de València, és mereixedora de l'accèssit per la seva Tesi Doctoral sobre ‘Envasos actius portadors de microorganismes per a la bioconservació d'aliments’.

• El premi a la Millor Tesi Doctoral està dotat amb 5.000 euros i l'accèssit, amb 1.000 euros.

• La Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida reconeix la investigació d'excel·lència que s'està desenvolupant, i promou la transferència de coneixement en el sector.

 

CaixaBank i la Universitat de Lleida (UdL), a través de la Càtedra AgroBank ‘Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari’, han distingit Pedro García Serrano, doctor per  la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, amb el VI Premi a la Millor Tesi Doctoral; i a Laura Settier Ramírez, doctora per la Universitat Politècnica de València, li ha correspost l'accèssit en els guardons que reconeixen els àmbits de la innovació, qualitat o seguretat agroalimentària. L'entrega dels guardons, que distingeixen aquelles tesis que suposin un avenç significatiu en el coneixement en aquest camp, tindrà lloc en el transcurs d'unes jornades que se celebraran a Sevilla.

La Càtedra AgroBank posa en valor, en aquesta nova edició del premi, el talent dels estudiants que han fet la seva tesi doctoral sobre el sector agroalimentari, alhora que contribueix a impulsar la seva carrera professional.

El jurat, format pel director de la Càtedra AgroBank i els membres del Comitè Assessor Científic Tècnic d’aquesta, ha decidit concedir el premi a Pedro García, doctor per la Universitat Pablo d'Olavide de Sevilla, per la seva tesi doctoral sobre ‘Nous processos d'elaboració d'olives de taula per a l'aprofitament integral dels seus abocaments’.

L'estudi analitza com substituir o eliminar les substàncies químiques contaminants utilitzades en els processos de fabricació de les olives de taula per tal d'aprofitar els abocaments que es generin i utilitzar-los potencialment com a biofertilitzants.

Per la seva banda, Laura Settier, doctora per la Universitat Politècnica de València, ha estat guardonada amb l'accèssit al Premi de la Càtedra AgroBank per la seva tesi doctoral sobre ‘Envasos actius portadors de microorganismes per a la bioconservació d'aliments’.

Aquesta investigació acadèmica planteja diferents estratègies per al desplegament i aplicació d'envasos actius portadors d'agents de biocontrol, per tal d'inhibir la proliferació de microorganismes com bacteris i fongs patògens i així aconseguir augmentar la seguretat i allargar la vida útil dels aliments.

El Premi a la Millor Tesi Doctoral de la Càtedra AgroBank està dotat amb 5.000 euros i l'accèssit, amb 1.000 euros.

En aquesta edició, s'han rebut 62 candidatures al premi, per damunt de les 53 registrades l'any passat. Del total de candidatures, un 59,7% han estat presentades per dones i un 40,3%, per homes. Hi han participat doctors residents en 13 comunitats autònomes. Destaca la Comunitat Valenciana, amb 18 candidatures, seguida de Catalunya, amb 11, Andalusia, amb 6, i Extremadura i Castella i Lleó, amb 5 cadascuna d'elles.

La Càtedra AgroBank i la cerca de l'excel·lència

La Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la UdL, creada el 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la cerca d'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, la promoció de la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera, i l'impuls de la qualitat i la innovació en l'àmbit agroalimentari. AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en els sectors agrari i agroalimentari, finança aquesta Càtedra de la Universitat de Lleida.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro a Espanya

AgroBank compta amb més de 500.000 clients, un de cada dos agricultors i ramaders d'aquest país, amb una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural.

L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un primer semestre del 2022 en què es van finançar gairebé 14.415 milions d'euros, un 85% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari.

Tot això és possible gràcies a què compta amb la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, amb 1.175 oficines especialitzades AgroBank i 1.650 oficines en municipis d'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats.

A més, l'entitat té un fort compromís amb la sostenibilitat i digitalització del sector, amb l'objectiu d'impulsar la seva transformació. En aquest sentit, ha llançat  ‘AgroBank Tech Digital INNovation’, un programa d'acceleració d’startups per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa, que es desenvolupa en col·laboració amb Innsomnia, l'entitat es posiciona com el principal referent d’startups que ofereixen al sector solucions tecnològiques.

 

NOTÍCIES RELACIONADES