Nota de premsa

MicroBank llança MicroBank Academy per millorar la formació dels emprenedors amb cursos de Google

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La nova plataforma de formació per a emprenedors MicroBank Academy.

• El nou servei ofereix una selecció de cursos per enfortir les competències digitals a més d'altres relacionats amb negocis i plans d'empresa, estratègies de vendes, comunicació i relacions públiques

• Entre els cursos s'hi inclouen formacions de Google sobre fonaments de màrqueting digital, ciberseguretat i productivitat personal

• L'accés als cursos és gratuït i lliure per a qualsevol persona interessada a impulsar un projecte empresarial

 

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha llançat la iniciativa MicroBank Academy amb l'objectiu de contribuir a la formació i millora de les competències dels emprenedors. Es tracta d'un nou servei al que podran accedir de manera gratuïta a cursos de Google Actívate per aprendre les claus per gestionar el seu negoci amb èxit.

El paquet formatiu de MicroBank Academy ofereix una selecció de formacions destinades a l'enfortiment de les competències digitals així com d'altres matèries, com ara negocis i plans d'empresa, estratègies de vendes, comunicació i relacions públiques. A MicroBank Academy, l'usuari pot trobar l'oferta educativa classificada en funció de l'etapa en què es trobi el seu projecte, segons siguin negocis en fases inicials, en creixement o ja consolidats.

Per conèixer de primera mà quines són les necessitats formatives dels emprenedors, MicroBank va fer un estudi a partir de més de 500 enquestes i entrevistes a persones que havien comptat amb el suport financer de MicroBank per obrir el seu negoci. Com a resultat d'aquesta anàlisi, es van detectar les necessitats reals dels emprenedors, que van permetre segmentar l'oferta formativa paquetitzada per fase d'emprenedoria. Aviat, MicroBank té previst ampliar els continguts, llançar nous formats i incloure llistats d'experts en àmbits específics.

Amb aquesta iniciativa, MicroBank avança en el seu compromís d'apostar per la inclusió financera amb una proposta addicional de serveis no financers que ajudi els emprenedors i col·lectius vulnerables a dotar-se d'eines per impulsar i consolidar els seus negocis. Així mateix, MicroBank enforteix el seu compromís amb la societat en oferir els cursos de manera gratuïta i oberta a qualsevol persona, sense necessitat de ser client de l'entitat.

Banca sostenible

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres dels quals no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins el Pla Estratègic de CaixaBank, en què té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank dona suport al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per posar a disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, col·laboren a més de manera activa més de 270 entitats a tot Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i fer un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank té el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversió (BEI).