Nota de premsa

MicroBank dona suport a l’obertura d’una ludoteca al barri de Sant Narcís de Girona

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Cas d'èxit MicroBank a Girona

• La propietària de l’establiment Lutin’s explica que MicroBank li ha donat el finançament necessari per iniciar el negoci.

• El banc social de CaixaBank va atorgar 5.368 microcrèdits per a la posada en marxa o consolidació de negocis a Catalunya per valor de 72 milions d'euros l'any 2023, un 41,2% més.

• Les línies específiques de MicroBank per a sectors amb impacte social van contribuir a materialitzar 2.079 projectes a Catalunya per import de 89,5 milions d'euros.

CaixaBank, a través del seu banc social MicroBank, ha facilitat el finançament necessari per fer possible l’obertura de Lutin’s, ludoteca adreçada a nens de 5 a 12 anys, al barri de Sant Narcís de Girona.

MicroBank ha finançat l’obertura d’aquest negoci que, segons la seva propietària, neix amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar i diferenciar-se dels espais habituals de lleure infantil, oferint serveis d’acollida en horaris adaptats als clients.

La seva propietària, Sílvia Macaya, explica que va tenir la idea d’emprendre aquest negoci durant la pandèmia, després del tancament de l’empresa on treballaven tant ella com el seu marit. Recorda que quan tenia els fills petits i arribaven les vacances escolars, no disposava d’avis o familiars propers per poder-los cuidar i els suposava un greu problema de conciliació.  

Després d’un procés de formació en direcció i coordinació de lleure, la Sílvia va obrir les portes del seu espai a l’octubre del 2022. En el seu establiment ofereix diversos serveis, que ha anat ampliant amb el temps i adaptant a la demanda dels clients: acollida de nens matins i tardes amb opció de dinar, classes de reforç per grups reduïts, festes d’aniversari amb tallers i scapes, nits temàtiques que permeten als nens passar una nit fora de casa celebrant el Carnestoltes, el Nadal, etc o nits de pijames amb pizzes, minidisco i pel·lícules amb crispetes.

Un any i mig després de la seva inauguració, Lutin’s és una realitat que fa les delícies dels nens i nenes i ajuda als pares a compaginar les seves carreres professionals amb el seu dia a dia amb els més menuts de casa.

MicroBank, el banc social de CaixaBank, va finalitzar 2023 amb la formalització de 35.332 operacions de finançament amb impacte social a Catalunya per valor de 363,1 milions d'euros, xifres que representen augments del 18,3% i el 17,7%, respectivament. En el conjunt d'Espanya, es van aconseguir les 144.473 operacions de finançament amb impacte social -un 44% més- per valor de 1.383,4 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 36,2%.

El segment d'activitat que va experimentar un major creixement en 2023 està vinculat al finançament per a la posada en marxa i consolidació de petits negocis. En total, MicroBank va concedir 19.267 microcrèdits a Espanya per a aquesta finalitat, la qual cosa suposa un 47% més que l'any anterior. A Catalunya, MicroBank va atorgar 5.368 microcrèdits a emprenedors, autònoms i microempreses, la qual cosa suposa una alça del 38,4%, per valor de 72 milions d'euros, un 41,2% més.

Banca sostenible

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres de les quals no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins del Pla Estratègic de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank fa costat al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per a posar a la disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, col·laboren de manera activa més de 270 entitats en tota Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a banda d'assessorar i realitzar un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).