Nota de premsa

Les ofimòbils de CaixaBank prestaran servei a Catalunya per donar suport a la inclusió financera

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
(D’esquerra a dreta): l’alcalde d’Alpens, Toni Prat San; el director general de Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé Miranda; la consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas; la directora del Centre d’Institucions de CaixaBank a la DT Barcelona, Patricia Trillo; i el director d’Institucions de CaixaBank a la DT Catalunya, Joaquím Macià.

• Les oficines mòbils estaran operatives després de l'estiu a 503 municipis en els quals resideixen més de 307.500 persones.

 

Les oficines mòbils de CaixaBank prestaran servei financer a Catalunya després del pròxim estiu amb l'objectiu de continuar treballant en favor de la inclusió financera en petites localitats. En total, les ofimòbils atendran els habitants de 503 municipis de les quatre províncies.

Aquest servei es posarà en marxa gràcies a un acord amb la Generalitat de Catalunya que ha estat signat en un acte de presentació a la localitat d'Alpens. Hi han assistit la directora del Centre d'Institucions de CaixaBank a la Direcció Territorial de Barcelona, Patricia Trillo; el director d'Institucions de CaixaBank a la DT Catalunya, Joaquím Macià; i la delegada territorial del Govern a Catalunya central, Montserrat Barniol, entre d'altres.

En aquests 503 municipis, que seran visitats per nou ofimòbils de CaixaBank, resideixen actualment més de 307.500 persones en risc d'exclusió financera, mentre que en algun d'ells hi viuen menys de 100 persones.

Trillo ha afirmat que “estem molt satisfets de contribuir a reforçar l’accés als serveis financers a l’àmbit rural català. Gràcies a aquest acord, CaixaBank, que té la xarxa d’oficines més gran a Catalunya i també al conjunt de l’Estat, augmenta la seva presència al territori i amplia els seus serveis a 503 noves poblacions catalanes, on l’entitat fins ara no estava present. Aquest servei d'ofimòbils, que CaixaBank ja opera a altres 783 poblacions d'Espanya, ajudarà a la inclusió financera de l'ambit rural i, en especial, a oferir un servei de proximitat a la població de major edat d'aquests territoris. Tota la nostra experiència i coneixement d’aquest servei permetrà que les noves rutes a Catalunya es posin en marxa amb un alt nivell d’atenció i qualitat”.

Majors de 70 anys

Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d'entorns i de mantenir l'aposta de l'entitat per l'economia d'aquests territoris. L'objectiu de l'entitat és estar a prop dels clients on resideixin.

Fins al moment, a tot Espanya, CaixaBank ofereix un servei en un total de 783 poblacions en risc d'exclusió financera i, en l'últim any, s'ha ampliat un 23% aquest servei. A les localitats a les quals arriben les ofimòbils de l'entitat, hi viuen més de 335.000 persones que, gràcies al servei poden realitzar les operacions bancàries més habituals com retirada d'efectiu, el cobrament de la pensió, ingressos o el pagament de rebuts i impostos, siguin o no clients de l'entitat.

El 70% dels usuaris atesos té més de 70 anys d'edat, cosa que posa de manifest el compromís de l'entitat amb el col·lectiu sènior. A això se sumen els gestors sènior, amb formació especialitzada, que atenen de manera personal el col·lectiu de persones majors a la xarxa de sucursals.

Els vehicles de CaixaBank recorren més de 52.000 quilòmetres de mitjana al mes a tretze províncies de sis comunitats autònomes amb 18 ofimòbils (Àvila, Burgos, Lleó, Palència i Segòvia, a Castella i Lleó; Ciudad Real, Guadalajara i Toledo, a Castella-la Manxa; Castelló i València, a la Comunitat Valenciana; Granada, a Andalusia, La Rioja i la Comunitat de Madrid).

Principal xarxa de sucursals i caixers

En paral·lel al desplegament de les ofimòbils, CaixaBank compta amb la xarxa de sucursals i caixers automàtics més àmplia de tot el país, amb prop de 4.000 oficines, per donar servei en tot tipus de localitats, grans i petites. Això suposa tenir presència mitjançant oficina física a més de 2.230 municipis. Aquesta capil·laritat de la xarxa permet a l'entitat arribar a pràcticament tots els racons del país i ser l'única entitat financera en 483 municipis amb els quals té, a més, el compromís de no abandonar el servei.

A Catalunya, actualment CaixaBank és present en un total de 437 poblacions i la seva xarxa compta amb 735 oficines de particulars, de les quals un total de 268 (el 36%) són rurals i es troben en petits municipis. A 184 poblacions a Catalunya CaixaBank és l'única entitat present.

 

NOTÍCIES RELACIONADES