Nota de premsa

El circuit Plaza 3x3 CaixaBank supera els 55.000 jugadors participants acumulats després de l'edició 2023

#CreiemEnElBàsquet

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Una de les parades de l’edició 2023, que ha comptat amb 1.879 partits disputats per 1.128 equips i 33.000 visitants, que han acudit a les places més emblemàtiques de Vigo, Còrdova, Toledo, Pamplona, Logronyo, Barcelona, Santander, Múrcia, Las Palmas i Madrid.

• El circuit més gran de bàsquet amateur 3x3 gratuït i a l'aire lliure d'Espanya ha finalitzat l'edició del 2023 amb 10 parades en diferents ciutats d'Espanya en les quals han participat 4.488 jugadors i jugadores de totes les edats.

• L'onzena edició del Plaza 3x3 CaixaBank ha comptat amb 1.879 partits disputats per 1.128 equips i 33.000 visitants, que han acudit a les places més emblemàtiques de Vigo, Còrdova, Toledo, Pamplona, Logronyo, Barcelona, Santander, Múrcia, Las Palmas i Madrid.

• Des de la seva creació, el Plaza 3x3 CaixaBank ha comptat amb 55.000 participants i prop de 340.000 visitants, que han convertit cadascuna de les 123 parades celebrades en una festa a les 48 ciutats de tota Espanya que han acollit alguna parada del campionat amateur.

 

El circuit Plaza 3x3 CaixaBank, el circuit més gran de bàsquet amateur a l'aire lliure d'Espanya, ha tancat la seva edició 2023 amb un nou èxit de participació, convocatòria, bàsquet al carrer i transmissió dels valors de l'esport. Han estat 10 les ciutats que ha visitat enguany, des de la seva primera parada a Vigo el passat mes de maig fins a l'última, aquest passat dissabte 16 de desembre a Madrid.

A tancament de l'edició actual, l'onzena des de la creació del circuit, 4.488 jugadors i jugadores de totes les edats han participat enguany de la festa del Plaza 3x3 CaixaBank. Tots ells han jugat un total de 1.879 partits, disputats per 1.128 equips, i han rebut 33.000 visitants que han omplert les places més emblemàtiques de Vigo, Còrdova, Toledo, Pamplona, Logronyo, Barcelona, Santander, Múrcia, Las Palmas i Madrid.

Des del seu començament el 2012, el circuit suma ja un total de 123 parades itinerants a les places més emblemàtiques de 48 ciutats de tota Espanya. D'aquesta manera, el registre del circuit des de la seva primera edició assoleix els 55.000 participants i s’apropa als 340.000 visitants. Amb aquestes xifres, el Plaza 3x3 CaixaBank es consolida encara més com el circuit més gran de bàsquet 3x3 gratuït i a l'aire lliure d'Espanya.

Amb la Selecció Absoluta Femenina i l'esport urbà

Durant l'edició 2023, el circuit ha coincidit en dues ocasions amb la Selecció Absoluta Femenina. En les dues primeres aturades de l'any, celebrades a Vigo i Còrdova, va comptar amb la visita de jugadores i equip tècnic, que va disputar en ambdues ciutats partits de preparació per a l'Eurobasket. A més, per tercer any consecutiu, la parada a Barcelona es va celebrar en el marc de l'Extreme Barcelona, l'esdeveniment d'esport urbà més exitós d'Espanya, que potencia el 3x3 com a modalitat esportiva, que s'estrenarà com a tal als Jocs Olímpics de París 2024.

Exhibicions de Bàsquet en Cadira de Rodes

Enguany, a més, s'ha incorporat al programa de cada parada un torneig d'exhibició i pràctica de bàsquet en cadira de rodes, del qual CaixaBank també és patrocinador oficial a través de la Federació Espanyola d'Esportistes amb Discapacitat Física. Més de 80 jugadors i jugadores, tant professionals veterans com jugadors en actiu i nens i nenes d'escoles de bàsquet en cadira, han gaudit de lligues BSR 3x3. Parada a parada, el públic de cada ciutat ha pogut experimentar en primera persona el joc en cadira, amb l'acompanyament de jugadors i jugadores dels clubs BSR de cada localitat.

Ambaixadors FEB, visitants il·lustres i Voluntaris

Una edició més, l'ex internacional Fernando Romay ha estat el principal Ambaixador FEB del circuit, en el tancament del qual a Madrid va participar també la llegendària ex jugadora Amaya Valdemoro. A més, en algunes de les seves parades el Plaza 3x3 CaixaBank ha comptat també amb la visita de l'actual presidenta de la FEB, Elisa Aguilar, amb les jugadores de la Selecció Absoluta Femenina de Bàsquet al seu pas per les parades de Vigo i Còrdova, amb la històrica ex internacional Susana García i el jugador de l'UCAM Múrcia Tadd McFadden.

Més de 3.000 voluntaris en 11 edicions del Plaza 3x3 CaixaBank

Així mateix, aquesta edició 2023 ha continuat comptant amb l'excel·lent treball d'un equip de 3.000 voluntaris adscrits al Programa de Voluntaris FEB-CaixaBank, que parada a parada es registren per col·laborar en l'organització esportiva. Reclutats per les Federacions Autonòmiques i les seves delegacions locals, parada a parada els voluntaris locals realitzen funcions de suport logístic. En l'actualitat, el Programa de Voluntaris FEB - CaixaBank, fundat el 2014 amb motiu de la Copa del Món de Bàsquet, ha superat ja els 23.185 inscrits.

Vinculat a Universo Mujer

Un any més, el circuit ha estat vinculat al programa de promoció de bàsquet femení Universo Mujer, com a plataforma d'impuls a la pràctica del bàsquet per part de nenes i joves. En aquesta edició 2023, el col·lectiu femení ha representat prop del 35% del total de participants, inscrites en totes les categories del circuit, des de Pre-Mini a Sènior. A més, cada parada ha seguit comptant amb la Pista Universo Mujer, que acull totes les finals femenines. El bàsquet a Espanya és l'esport amb el nombre més gran de llicències femenines (130.644) per davant de Muntanya i Escalada, Futbol, Golf i Voleibol.

Institucions i Federacions Autonòmiques

La implicació de les institucions amb el programa Plaza 3x3 CaixaBank ha quedat patent un any més amb les visites dels màxims representants institucionals locals i autonòmics. Exemple d'això han estat la participació dels alcaldes i alcaldesses de Vigo, Còrdova, Toledo i Pamplona; els representants dels governs de La Rioja, Regió de Múrcia i Canàries; així com regidors i responsables d'esports, polítiques socials, família i altres àrees relacionades amb l'esport popular, que han participat en la presentació oficial de cadascuna de les jornades.

Alhora, el circuit també ha rebut els presidents de les federacions autonòmiques de bàsquet de Galícia, Andalusia, Castella - La Manxa, Navarra, La Rioja, Cantàbria, Múrcia, Canàries i Madrid, pilars fonamentals de la logística i l'èxit del programa.

Elisa Aguilar: “Un any més, ha estat un plaer

La presidenta de la FEB, Elisa Aguilar, valora “el rellevant paper que el Plaza 3x3 CaixaBank té no només per a la promoció del format 3x3 en la qual la Federació Espanyola està plenament compromesa, sinó també per a la pràctica del bàsquet en general, en un ambient de competició, però sobretot de convivència, traient-lo al carrer i obert a totes les edats i condicions. Un any més, ha estat una manera de veure places tan emblemàtiques de tota Espanya plenes de nens, nenes i famílies gaudint del nostre esport i els valors que transmet. El Plaza 3x3 CaixaBank és un programa de referència i esperem que ho sigui per molts anys més”.

CaixaBank, patrocinador de referència del bàsquet espanyol

“Des de CaixaBank apostem fa anys pel patrocini esportiu com a eina estratègica que imparteix valors i fomenta el progrés cultural, social i econòmic. Projectes com el Plaza 3x3 CaixaBank, impulsat amb la FEB, ajuden a la promoció del bàsquet i els seus valors a totes les franges d'edat i estaments de la societat per tot el nostre territori d'influència, cosa que ens permet posicionar-nos com a entitat propera. A més, aquest campionat fomenta valors com l'esforç, compromís, treball en equip, esperit de superació i el respecte entre les aficions, que són actius i en els quals creiem i defensem. En definitiva, aquesta iniciativa ens permet arribar a tot el territori per estar a prop del client, senya d'identitat històrica de CaixaBank”, ha explicat María Lluïsa Martínez, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank.