Nota de premsa

El Cap Roig Festival presenta una programació de primer nivell per a l’edició del 2024

The Corrs, Raphael, Guillem Gisbert, John Fogerty, Diana Krall, Sopa de Cabra, Estopa , Passenger, The Tyets, Andrés Calamaro, Chris Isaak, Pablo López, Los Secretos, Álvaro Soler, Rozalén, Taburete, Miki Núñez, Carles Sans, Sergio Dalma, Sara Baras, Coque Malla i Gossos componen el cartell del 2024. El Pot Petit amb La Black Music Big Band protagonitzarà el Cap Roig Mini d'aquesta edició.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Josep Maria Gonzàlez, director territorial de CaixaBank a Catalunya; Maria Lluïsa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank; Juli Guiu, president del Grup Clipper's i director del Cap Roig Festival; Maria Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona.

• La 24a edició del Cap Roig Festival, organitzat pel Grup Clipper’s amb l'impuls de CaixaBank, tindrà lloc entre el 12 de juliol i el 16 d'agost i comptarà amb una programació total de 23 concerts.

• El grup The Corrs serà l'encarregat de la inauguració del festival el 12 de juliol, mentre que la clausura correrà per compte de Gossos el 16 d'agost.

• El prestigiós cartell reafirma el seu esperit eclèctic amb una gran varietat de gèneres musicals a través d'artistes internacionals i nacionals del més alt nivell, amb noms tan destacats com Raphael, Guillem Gisbert, John Fogerty, Diana Krall, Sopa de Cabra, Estopa, Passenger, The Tyets, Andrés Calamaro, Chris Isaak, Pablo López, Los Secretos, Álvaro Soler, Rozalén, Taburete, Miki Núñez, Carles Sans, Sergio Dalma, Sara Baras o Coque Malla.

• La programació infantil del Cap Roig Mini presentarà l'espectacle d'El Pot Petit amb La Black Music Big Band.

• El concert solidari d'enguany se celebrarà el 28 de juliol per compte de The Tyets i la recaptació es destinarà a donar suport a un projecte de la fundació El Trampolí.

 

Avui s'ha presentat, a la seu de CaixaBank a Barcelona, la vint-i-quatrena edició del Cap Roig Festival, organitzat pel Grup Clipper's amb l'impuls de CaixaBank. En el transcurs de l'acte, l'organització del festival ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 12 de juliol i fins al 16d'agost, ompliran de cultura l'escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant de la mar, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau, qui ha definit el Cap Roig Festival com “un festival únic que, any rere any, continua creixent en rellevància cultural, projecció internacional i impacte econòmic”. Martínez Gistau ha explicat que “a CaixaBank tenim la determinació de ser una entitat pròxima a les persones, a la societat i als territoris en els que som presents. El festival de Cap Roig té un impacte molt positiu al Baix Empordà i encaixa plenament amb l'estratègia de CaixaBank de donar suport a projectes i esdeveniments que, no sols proporcionin continguts d'un alt grau de qualitat, sinó que també influeix positivament a l’entorn”.

Per part seva, el president del Grup Clipper's i director del Cap Roig Festival, Juli Guiu, s'ha mostrat molt satisfet pel cartell presentat enguany: “Un any més tornem amb el compromís d'oferir una experiència única. Estem encantats de presentar un cartell de primer nivell que mostra la nostra dedicació a la qualitat i la varietat, amb artistes de renom internacional i nacional. A més, reafirmem el nostre compromís amb la comunitat, promovent espectacles familiars a través de Cap Roig Mini i col·laborant amb iniciatives solidàries com El Trampolí. Guiu ha afegit que “enguany el Cap Roig Festival serà testimoni de moments inoblidables per a tots els assistents. Tornarem a comptar amb una oferta gastronòmica de primer nivell de la mà de Hermanos Torres, que oferiran una carta creada i dissenyada especialment per al restaurant i la terrassa del festival, i de Cal Blay Food Lovers a la zona del Village”.

L'acte també ha comptat amb la participació de l'artista Miki Nuñez, qui s'ha encarregat de moderar juntament amb Maria Lluïsa Martínez Gistau i Juli Guiu, la presentació de la nova edició del festival.

Un cartell amb els artistes nacionals i internacionals del moment

El Cap Roig Festival arriba a la seva 24a edició consolidat com l’esdeveniment musical més rellevant de l'any  a la Costa Brava i un dels festivals d'estiu de referència del sud d'Europa. El festival reuneix cada edició els noms propis més rellevants del panorama musical internacional i nacional. Una gran varietat d'estils musicals, des del pop més internacional fins a la música més disruptiva del moment, ompliran les nits d'estiu dels Jardins de Cap Roig.

Com a inici del festival, la banda irlandesa que va captivar al món als anys noranta, The Corrs, inaugurarà el 12 de juliol el Cap Roig Festival 2024. El 1995 es van donar a conèixer amb l’àlbum de debut Forgiven, Not Forgotten i, des de llavors, han venut més de quaranta milions de discos arreu del món, amb èxits com "Breathless", "What Can I Do" o "Only When I Sleep", entre d’altres.

El 13 de juliol, Raphael, presentarà a Cap Roig l'aclamada gira Victoria. En ella, l'estrella de la cançó interpreta les joies de la corona del seu repertori, com ara "Mi Gran Noche", "Qué Sabe Nadie" o "Yo soy aquel.

D'altra banda, el 14 de juliol, Guillem Gisbert presentarà el seu projecte en solitari després de quinze anys ininterromputs de pop pur amb Manel. El músic barceloní es manté, com sempre, fent allò que tant li agrada: explorar els racons i palpar els marges de les cançons amb ambició, elegància i eclecticisme.

La icona musical estatunidenca líder de Creedence Clearwater Revival, reconegut pel seu so eclèctic que fusiona blues, country, pop i rock, John Fogerty actuarà als jardins de Cap Roig el 19 de juliol. El seu llegat inclou èxits com “Proud Mary”, “Susie Q” i “Bad Moon Rising”.

L'endemà, el 20 de juliol, la destacada cantant Diana Krall, considerada una de les artistes més importants del jazz d’avui dia demostrarà al públic del Cap Roig Festival per què és una de les figures més influents de l'escena musical internacional.

Després de celebrar el final de la gira d'aniversari de Ben Endins, el disc en català més venut de la història, Sopa de Cabra torna al Cap Roig Festival el 21 de juliol amb noves cançons que representen una nova fase amb la que vol tornar a sentir l’adrenalina del directe i brindar un gran espectacle al públic

El 26 de julio una de les bandes fonamentals de la música en castellà i Medalla d'Or en les Belles Arts del Ministeri de Cultura, Estopa, celebrarà el vint-i-cinquè aniversari del seu debut discogràfic amb el públic del Cap Roig Festival i presentarà l’àlbum ESTOPÍA, estrenat avui.

El reconegut compositor de "Let Her Go", Passenger, celebrarà el 27 de juliol amb el públic del Cap Roig Festival el desè aniversari de l'àlbum All The Little Lights, el disc que el va catapultar a la fama i que ara ha tornat a gravar després d'una dècada d'experiència i saviesa.

Després d'un 2023 frenètic en el que s'han convertit en un referent per al públic, The Tyets arriben des de Mataró a la Costa Brava el 28 de juliol per presentar Èpic Solete amb un nou directe reformulat al 100% en el que l'energia i les ganes de celebrar la vida continuaran sent els ingredients principals.

 

El concert de The Tyets és el que ha escollit CaixaBank per dedicar-ne la recaptació a una causa solidària clarament vinculada al territori. Enguany es donarà suport a un projecte d’El Trampolí, una entitat sense ànim de lucre que treballa amb l’objectiu de promoure oportunitats perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin tenir un projecte vital propi que els permeti dignificar la seva vida personal i laboral a través d’activitats que estimulin el creixement i l’autonomia. Concretament, la recaptació del concert es destinarà a donar suport al Grup de Teatre El Trampolí per brindar a aquest col·lectiu l’oportunitat d’expressar-se, explorar el seu potencial i contribuir activament al món de les arts escèniques, amb una visió centrada en la inclusió i l’empoderament.

Amb l'esperit bohemi que el caracteritza i un ferm compromís amb el rock and roll, Andrés Calamaro es presentarà al Cap Roig Festival el 2 d'agost per oferir amb la seva banda habitual un espectacle únic en l'art musical.

Al llarg de gairebé quatre dècades de carrera, Chris Isaak ha deixat empremta en la música amb tretze àlbums d'estudi i dotze senzills líders en les llistes d'èxits, que podrem gaudir el pròxim 3 d'agost als Jardins de Cap Roig.

Conegut per la sensibilitat que demostra al piano, el músic i compositor Pablo López oferirà el pròxim 4 d'agost al Cap Roig Festival un repàs per la seva extensa discografia i presentarà en primícia fragments del seu pròxim treball per celebrar deu anys de carrera musical.

El 5 d'agost, la banda madrilenya més incombustible, Los Secretos, cantaran al Cap Roig Festival temes icònics com "Déjame", "Pero a tu lado" o "La calle del olvido", juntament amb composicions més recents. La banda està compromesa a brindar un concert inoblidable per a tothom que els vulgui acompanyar.

Álvaro Soler és un dels artistes de pop llatí de més èxit a Europa gràcies a cançons com a "Mismo Sol" o "Sofía", entre d’altres. Aquest 2024, l'artista de Sant Cugat del Vallès presenta la gira Más Que Verano Tour amb la qual passarà per l'escenari de Cap Roig el 6 d’agost.

El 7 d'agost, Rozalén, una de les figures més rellevants en l'escena de la nova cançó d'autor, presentarà un nou àlbum que afirma que fa “quatre anys” que està escrivint. Al llarg de la seva carrera, ha publicat cinc àlbums d'estudi amb els que ha acumulat reconeixements notables com tres discos d'or, tres de platí, un premi Goya i el Premi Nacional de Músiques Actuals el 2021.

El 2024, Taburete torna a la carretera amb una gira que conduirà al sisè àlbum de la banda i en què es començaran a veure traces d’allò que encara ha d’arribar. L’ambient festiu i la diversió continuen estant garantits, com també els grans èxits que els han portat fins al cim del panorama nacional i que interpretaran el 6 d'agost al Festival.Després d'uns anys en què no ha parat de sumar noves fites a la seva carrera, Miki Núñez presentarà el 9 d'agost al Cap Roig Festival les cançons del seu últim treball. La seva presència televisiva en programes líders d'audiència, l’ha fet mostrar el seu talent polifacètic i connectar encara més amb el públic.

Com a novetat, en aquesta 24a edició del Cap Roig Festival, comptarem amb una nit en que la comèdia serà la protagonista. I és que, després d'un temps en silenci el 10 d'agost, Carles Sans presentarà l’espectacle Per fi Sol! per parlar de divertides anècdotes professionals i personals viscudes durant tot aquest temps.

L'endemà, l'11 d'agost, Sergio Dalma presentarà un nou àlbum titulat Sonríe porque estàs en la foto, un treball amb el qual l'artista celebra la seva trajectòria musical. Els temes d'aquest nou treball i els que l’han acompanyat durant tots aquests anys compondran el repertori del concert d'un artista que, després de trenta-quatre anys de carrera, continua somrient i “sortint a la foto”.

El 14 d'agost, Sara Baras commemorarà el vint-i-cinquè aniversari de la seva companyia amb Vuela, un espectacle en honor al llegendari guitarrista Paco de Lucía. Basat en el respecte i amor compartits entre tots dos artistes, el xou busca transportar als espectadors al fascinant univers de Baras.

Guardonat amb el Premi Ondas 2023 a la Trajectòria Musical, Coque Malla presentarà el 15 d'agost al Cap Roig Festival, Aunque Estemos Muertos Tour, per presentar el seu últim àlbum i oferir un viatge a través de la vida marcat per moments de tota mena, troballes i pèrdues.

Després de cinc anys de silenci, la icònica banda catalana Gossos, torna a Cap Roig el pròxim 16d'agost per portar a terme la cloenda del festival amb la gira A reviure, un espectacle amb el que busquen retre homenatge a la seva fidel audiència i tancar trenta anys de carrera musical. El repertori inclourà èxits de tota la carrera del grup, des dels clàssics més aclamats fins a les últimes creacions.

Un any més, el Cap Roig Festival apostarà per un espectacle familiar, pensat per a grans i petits. Cap Roig Mini comptarà enguany amb l'actuació de El Pot Petit amb La Black Music Big Band el 12d'agost, una experiència per a tota la família que destaca valors com la igualtat de gènere, la diversitat, la gestió de les emocions en la canalla, la importància de l'amistat i el respecte pel medi ambient. Aquest concert serà accessible en llengua de signes catalana i oferirà servei de bucle magnètic i motxilles vibratòries sota petició.

L'entorn natural format pel castell de Cap Roig i el jardí botànic, considerat un dels més espectaculars de tot el Mediterrani, és l'escenari perfecte per gaudir de la música en les nits d'estiu. Una experiència única i inoblidable amb un cartell eclèctic i equilibrat format pels artistes més destacats de cada gènere.

El Cap Roig Festival afronta aquesta nova edició, un any més sota la direcció del Grup Clipper’s i el patrocini principal de CaixaBank, amb el repte de continuar impulsant un model de festival d'estiu d'èxit, amb una programació de qualitat i amb la intenció de donar suport al desenvolupament del propi territori des dels vessants cultural, social i econòmica.

Viu l'experiència completa del Cap Roig Festival

Enguany, el públic podrà tornar a gaudir d'un espai Village dissenyat totalment sota la batuta de Cal Blay Food Lovers. Un espai amb estil i una oferta gastronòmica unificats, on el públic del festival podrà gaudir, en les hores prèvies als concerts, d'una gran varietat culinària en un entorn inigualable.

A més, els bessons Sergio i Javier Torres, xefs del restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona,  amb tres estrelles Michelin i una estrella verda, oferiran una carta creada i dissenyada exclusivament per al restaurant del festival, amb diferents menús tancats cada setmana, així com suggeriments segons mercat totes les nits. Les reserves per al restaurant es podran realitzar a través de la pàgina oficial del festival   caproigfestival.com/es/restaurante.

En aquesta edició també s'oferirà al públic la possibilitat d’ampliar l’experiència del Cap Roig Festival afegint, durant el procés de compra d’entrades de cada concert, un paquet que permetrà gaudir d’un aperitiu exclusiu en format de còctel a la Terrassa Hermanos Torres amb vistes al mar abans del concert.

Les entrades del Cap Roig Festival es posaran a la venda dilluns que ve 18 de març a les 10:00h  al web oficial del Festival: www.caproigfestival.com

 

NOTÍCIES RELACIONADES