Nota de premsa

CaixaBank, primera empresa a Espanya a obtenir la certificació d'AENOR pel seu programa de mentoring

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Anna Quirós, directora de Cultura i Selecció de CaixaBank, i Ángel Luis Sánchez Cerón, director de la Regió Mediterrània d’AENOR.

• Un exhaustiu procés d'auditoria culmina amb l'obtenció del segell que reconeix el compromís de CaixaBank amb els màxims estàndards d'excel·lència en els seus programes d'acompanyament i desenvolupament.

• L'auditoria ha analitzat el procés, estructura del programa, selecció de proveïdors i participants, comunicats, continguts formatius, materials i guies, valoracions del programa, assistència i aprofitament, anàlisi de resultats, comunitat de mentores, oferta postprograma i equip de RRHH, entre altres àmbits.

• CaixaBank ha llançat 495 programes de 'mentoring' des que va iniciar la seva aposta per aquesta eina, amb especial èmfasi en els vinculats al desenvolupament de les dones.

 

CaixaBank s'ha convertit en la primera empresa espanyola a obtenir la certificació d'AENOR per al seu programa de mentoring. L'entitat líder en creació de confiança ha dut a terme un exhaustiu procés d'auditoria que ha culminat amb l'obtenció per part de CaixaBank del segell que acredita el seu compromís amb els màxims estàndards d'excel·lència en els seus programes d'acompanyament i desenvolupament.

El director de la Regió Mediterrània d'AENOR, Ángel Luis Sánchez Cerón, ha lliurat el certificat a la directora de Cultura i Selecció de CaixaBank, Anna Quirós, en un acte celebrat a la seu corporativa de l'entitat financera a Barcelona, ​​al qual també hi van assistir el director d'AENOR a Catalunya, Jordi Martín.

Al llarg de l'auditoria, AENOR ha analitzat el procés, estructura del programa, selecció de proveïdors i participants, comunicats, continguts formatius, materials i guies, així com, el mòdul de mentoring, per a la gestió i registre del procés en el sistema d'informació de RRHH. El seguiment del procés, resolució d'incidències, valoracions del programa, assistència i aprofitament, anàlisi de resultats, comunitat de persones mentores, oferta posterior i equip de recursos humans.

Mitjançant aquesta eina d'acompanyament, CaixaBank persegueix el desenvolupament de la seva plantilla, prestant especial atenció a col·lectius crítics. El mentoring també busca acompanyar en l'adaptació de les persones en moments importants, ja siguin relacionats amb la integració laboral o etapes de transició. A més, contribueix a impulsar els èxits dels seus reptes estratègics.

L'aposta de CaixaBank pel mentoring com a eina d'acompanyament arrenca el 2017 fruit de la voluntat de l'entitat d'actuar en diferents moments del cicle laboral de les persones i acompanyar-les en el seu desenvolupament professional.

Des d'aleshores fins ara, CaixaBank ha llançat 495 programes de mentoring, amb especial focus en els vinculats a diversitat de gènere. En aquest capítol, CaixaBank persegueix incrementar el percentatge de dones en posicions directives i/o de rellevància i identifica aquelles amb altes capacitats per recolzar-les en el seu desenvolupament professional gràcies a una mentora que actua com a referent i que transmet la seva experiència real.

Professionalització de processos i eines

CaixaBank ha professionalitzat el procés i les eines per al mentoring i, en l'actualitat, compta amb una xarxa de mentors i mentores certificats que aconsegueixen una experiència excel·lent en cada edició d'un programa.

A més, l'entitat aposta pel desenvolupament i el creixement personal i professional dels seus empleats, ja que els programes de mentoring són presents al llarg de tota la seva trajectòria professional.

Els programes de mentoring contribueixen també a l'aprenentatge mutu, accelerant el desenvolupament i la consecució de nous reptes estratègics. Amb els programes de mentoring per fomentar la diversitat, CaixaBank contribueix a la construcció d'una millor societat, més diversa i inclusiva.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per a la seva plantilla, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... Wengage inclou mesures tant a nivell intern com extern.

Sobre AENOR

AENOR contribueix a la transformació de la societat creant confiança entre organitzacions i persones, mitjançant serveis d'avaluació de la conformitat (certificació, inspecció i assajos), formació i informació. És l'entitat líder en generació de confiança d'Espanya, més de 85.000 centres de treball al món tenen algun dels certificats d'AENOR en camps com la Gestió de la Qualitat, Sostenibilitat, Verificació d'Informació no financera, Benestar Animal, Seguretat i Salut en el Treball, Digitalització o Compliance.

Entre els avantatges competitius diferencials d'AENOR es troben el reconeixement de marca més elevat entre les empreses (B2B) i els consumidors (B2C); comptar amb personal propi, la qual cosa li permet gestionar el coneixement acumulat en benefici dels seus clients; innovar en la resolució de noves bretxes de competitivitat gràcies a la seva proximitat amb les fonts de coneixement; i la seva capil·laritat geogràfica i sectorial.

AENOR és una entitat global, que ja desenvolupa operacions a 87 països. A Espanya disposa de 19 seus en totes les Comunitats Autònomes amb auditors propis i presència permanent en altres 12 països, principalment de Llatinoamèrica i Europa.

Videonotícia