Nota de premsa

CaixaBank organitza una caminada de ‘mentoring’ per a directives a Madrid

Impulsada en col·laboració amb la ONG internacional Vital Voices

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Caminada de mentoring per a directives a Madrid organitzada per CaixaBank

• Més de 200 participants, dones i homes, s’han sumat a una iniciativa dirigida a facilitar l’intercanvi d’experiències i consells entre persones amb una carrera consolidada i dones amb alt potencial de desenvolupament professional.

• En l’esdeveniment han participat com a mentors/es i ‘mentées’ persones que ocupen posicions directives a empreses com el Grup CaixaBank, Naturgy, Merck o l’AED.

• Les caminades de ‘mentoring’ per a directives, que van sorgir a Nova York, se celebren avui dia a 180 ciutats de més de 80 països.

 

CaixaBank ha organitzat a Madrid una caminada de mentoring en la qual han participat més de 200 directives i pre-directives. La iniciativa ha permès posar en contacte a 100 professionals, dones i homes, amb una carrera professional consolidada, amb altres 100 dones que estan donant forma a carreres amb alt potencial de desenvolupament. Els participants en l’esdeveniment ocupen posicions directives al Grup CaixaBank i a altres empreses col·laboradores de l’esdeveniment, com Naturgy, Merck o l’ AED (Associació Espanyola de Directius). CaixaBank és Lead Sponsor de la Global Mentoring Walk a Espanya des de 2019 i impulsa aquesta iniciativa per tercer cop.

Organitzats per parelles formades per un/a mentor/a y una mentée, tots ells han tingut l’ocasió, durant el transcurs de la caminada, d’intercanviar experiències, oferir i rebre assessorament, suport i consells, a més de teixir una xarxa de contactes en un ambient informal.

La caminada ha tingut un recorregut d’uns 4,5 quilòmetres i ha arrancat des del centre ‘all in one’ de CaixaBank, a la plaça Colón. La ruta ha transcorregut per la Puerta de Alcalá i el parc del Retiro, entre d’altres punts cèntrics de Madrid, i ha finalitzat en el punt d’inici a la plaça Colón.

El compromís de CaixaBank amb el talent femení

Les Global Mentoring Walks van sorgir de la mà de la fundadora d’Oxygen Media, Geraldine Laybourne, que en el seu temps lliure acompanyava dones joves en el seu desenvolupament professional. Degut a la seva atapeïda agenda, va començar a aprofitar la seva caminada diària per Central Park per poder tenir aquestes trobades de mentoring. Veient l’èxit de la seva fòrmula, va decidir organitzar caminades a les principals ciutats d’Estats Units per posar de relleu la importància del mentoring, així com facilitar la participació a les dones més exitoses del país, qui compartien les seves experiències i consells amb les joves promeses.

El que va començar com una aposta personal s’ha transformat en un moviment global gràcies a l’impuls de l’organització estatunidenca sense ànim de lucre Vital Voices, amb qui col·labora CaixaBank. Aquesta ONG ja ha portat aquesta iniciativa a 80 països i 180 ciutats arreu del món. A Espanya és el tercer cop que se celebra, gràcies a la col·laboració entre CaixaBank i Vital Voices.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d’oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent pels seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promouen la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d’Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l’entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d’oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l’entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern pels clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat i igualtat d’oportunitats en 4 àmbits d’actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, esport i entorn rural.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d’Igualtat per fomentar els principis d’igualtat d’oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank es troba entre les cinc primeres empreses del món en el Índex d’Igualtat de Gènere Bloomberg 2022.