Nota de premsa

CaixaBank mobilitza prop de 8.500 treballadors i clients com a voluntaris durant la seva primera Setmana Social Digital

La iniciativa s’ha desenvolupat del 17 al 25 d’octubre

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaria de “la Caixa” participa en una activitat de lectura

• L'entitat ha donat suport als més vulnerables en col·laboració amb un centenar d'organitzacions socials a través de més de 13.000 participacions en les activitats proposades.

• En totes les edicions celebrades fins ara, les Setmanes Socials de CaixaBank han generat més de 82.500 participacions en projectes de suport a col·lectius en risc d'exclusió.


CaixaBank ha tancat una nova edició de la seva Setmana Social amb la participació total de més de 8.500 voluntaris, entre els quals es troben treballadors, antics empleats del Grup així com clients de l'entitat. Aquesta nova edició, la primera que s'ha celebrat majoritàriament de manera digital fruit de la Covid-19, CaixaBank ha pogut organitzar més de 200 activitats solidàries en col·laboració amb prop de 100 entitats socials, que han generat  més de 13.000 participacions, gràcies a l'incansable treball de l'equip de voluntaris, que han participat cadascun d'ells en diverses activitats proposades.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, una vegada més, ha estat ajudar als col·lectius més vulnerables de la societat, a la vegada que s'ha pogut donar l'oportunitat als treballadors del Grup CaixaBank i clients de l'entitat de conèixer la intensa tasca social que desenvolupen les ONGs i entitats en cada territori, així com algunes de les principals necessitats del seu entorn més proper.

Per això, entre el 17 i el 25 d'octubre, CaixaBank, a través de l'Associació de Voluntaris de ”la Caixa”, ha impulsat l’anomenada Setmana Social Digital, dedicada a l'atenció dels col·lectius més vulnerables junt amb diferents entitats socials amb les quals l'entitat financera col·labora de manera habitual.

Aquesta iniciativa que, sumada aquesta edició i la d'anys anteriors, ha comptat amb més de 82.500 participacions de voluntaris en més de 21.000 activitats, és un més dels elements en què es concreta la vocació social tradicional del banc. 

200 activitats realitzades amb èxit en la primera Setmana Social Digital

Per a aquesta edició virtual de la Setmana Social, es van programar al voltant de 200 activitats en totes les províncies d'Espanya. Al tractar-se de propostes majoritàriament online, els participants han pogut accedir a les accions de la seva elecció, encara que s’ubiquessin en una zona geogràfica diferent a la seva.

El voluntariat digital s'ha combinat amb activitats presencials, imprescindibles en determinats projectes socials. Totes les iniciatives han cobert un ampli ventall de temàtiques, com acompanyament a persones grans, donació de roba i aliments a col·lectius vulnerables, o accions mediambientals.

La proposta completa d'activitats i la seva evolució poden consultar-se en www.voluntarioslacaixa.org. En el portal web, també es poden veure les propostes diàries que realitza l'entitat en matèria de voluntariat, eix fonamental de la vocació social de CaixaBank. Les experiències i totes les històries de la Setmana Social Digital es troben recollides en l'etiqueta #SemanaSocialDigital i #VoluntarioslaCaixa. 

Sobre la promoció del Voluntariat de CaixaBank

Acció Social de CaixaBank impulsa, a través de l'Associació de Voluntaris ”la Caixa”, el seu Programa de Voluntariat Corporatiu, format per empleats en actiu de l'entitat i el seu grup, de la Fundació “la Caixa”, de jubilats i prejubilats de totes dues organitzacions, així com d'amics, familiars i clients.

El 2020, aquesta iniciativa ha complert el seu quinzè aniversari de tasca solidària. El 2019, al voltant de 5.800 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de ”la Caixa”, participant en més de 7.000 activitats solidàries. Gràcies a això, s'ha contribuït a ajudar a més de 350.000 persones vulnerables en tot el país en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000, pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus projectes. 

En el marc de la pandèmia, Acció Social de CaixaBank i la Fundació “la Caixa” han organitzat una campanya de recollida de fons per a ajudar als bancs d'aliments, desbordats per la crisi del coronavirus, que ha superat els 3,4 milions d'euros.

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

 

NOTÍCIES RELACIONADES