Nota de premsa

CaixaBank llança MyBox VidaCare, la primera assegurança per cobrir la manca d’autonomia produïda per malalties neurodegeneratives

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Oficina de CaixaBank.

• El producte ofereix una solució per a persones que es vegin afectades per malalties com Alzheimer, Parkinson, ELA, esclerosi múltiple o demència, ajudant a cobrir necessitats rellevants com l'autonomia financera.

• El llançament de la pòlissa s'inscriu en el ferm compromís de CaixaBank amb el col·lectiu sènior mitjançant el disseny de productes i serveis especialment dissenyats per cobrir les seves necessitats.

 

CaixaBank inicia la comercialització de MyBox VidaCare, la primera assegurança de vida i de malaltia a Espanya que ofereix cobertura davant la manca d’autonomia produïda pel deteriorament cognitiu i/o motriu derivat de malalties neurodegeneratives. És també la primera assegurança de protecció per a aquest tipus de malalties específica pel col·lectiu sènior que CaixaBank inclou en el seu catàleg de productes.

La pòlissa, creada per VidaCaixa, la filial asseguradora del Grup CaixaBank, líder en assegurances i plans de pensions a Espanya, s'ha dissenyat com una solució global dirigida al segment sènior per oferir protecció per fer front a la manca d’autonomia que provoquen malalties com demència, Alzheimer i Parkinson i que, estadísticament, són la principal causa de dependència a partir dels 65 anys, i altres com la esclerosi múltiple i la Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

Per a això, MyBox VidaCare combina una assegurança de vida amb cobertures per malaltia i una sèrie de serveis addicionals, com suport pel client i els seus éssers estimats durant tota la vida de la pòlissa. D'aquesta manera, es garanteix la protecció als assegurats en una de les etapes de la vida en la qual són més vulnerables, especialment si es diagnostica una malaltia d'aquestes característiques en edats relativament joves.

Cures especialitzades amb un alt cost econòmic

A tancament del primer semestre del 2023, Espanya comptava amb 9,7 milions de persones majors de 65 anys, la qual cosa representa un 20,3% de la població, un percentatge que s'incrementarà fins al 25,2% el 2033, segons les projeccions de l'INE (Institut Nacional d'Estadística). La taxa de dependència entre aquest col·lectiu se situa en el 30,9%, la qual cosa representa 3 milions de persones; no obstant això, actualment només 1,5 milions de persones tenen una dependència reconeguda. La prestació econòmica que reben oscil·la entre 100 i 747 euros al mes, depenent del grau de dependència reconegut.

Així mateix, l'OMS estima que el 60% de les malalties neurodegeneratives generen dependència. En aquest context, un estudi realitzat per Neuroalianza (l'aliança espanyola de malalties neurodegeneratives) i la Universidad Complutense de Madrid el 2016 assenyala que 988.000 persones, el 2,08% de la població espanyola, tenen una malaltia d'aquest tipus. A aquesta problemàtica de salut se suma el vessant econòmic, ja que aquests pacients gasten de mitjana 23.354 euros a l'any en costos associats a la seva malaltia.

La prestació total pot arribar a 100.000 euros

Per donar resposta a aquesta realitat, CaixaBank presenta MyBox VidaCare. El producte, que es dirigeix a clients d'entre 60 i 75 anys, cobreix fins als 90 anys d'edat i ofereix a qui el contracta, en cas de patir una falta d’autonomia per malaltia neurodegenerativa, un capital que mitiga l'impacte financer que poden suposar les cures especialitzades que es necessiten en la seva situació.

Concretament, MyBox VidaCare facilita un capital de fins a 50.000 euros bruts si, com a conseqüència d'alguna malaltia neurodegenerativa coberta, l'assegurat es troba en un determinat nivell de falta d'autonomia. En el cas d'aquesta pòlissa, la prestació econòmica s'abonarà en el moment que la persona arribi a un nivell de manca d'autonomia determinat, havent presentat prèviament un diagnòstic mèdic i passat per la peritació d'un expert. Així doncs, el cobrament no està condicionat al reconeixement oficial del grau de dependència, que sol tardar una mitjana d'entre 18 i 24 mesos. Posteriorment, en cas de supervivència de l'assegurat als tres anys d'haver-se donat la situació que va generar el dret a aquest primer capital de 50.000 euros, la pòlissa assegura un capital brut de 50.000 euros més.

La contractació de l’assegurança es realitza a partir d'una prima única d'entre 32.926 euros i 34.963 euros en funció de l'edat del client. Si en arribar als 90 anys, l'assegurat no ha desenvolupat cap de les malalties neurodegeneratives cobertes per la pòlissa, rebrà un capital brut de supervivència de 20.000 euros. Així mateix, el producte incorpora una assegurança de vida mitjançant la qual, en cas de mort durant els tres primers anys de la pòlissa, els beneficiaris designats rebran un capital igual al de la prima aportada pel prenedor de l'assegurança.

Acompanyament per part de professionals

A més del suport econòmic, MyBox VidaCare brinda acompanyament per part de professionals experts, tant en la fase prèvia com en la posterior al diagnòstic d'una malaltia neurodegenerativa. En aquest sentit, des de la contractació de l'assegurança, el client té accés a un orientador personal que l'acompanyarà durant tota la vida de la pòlissa. Després de la realització d'una avaluació inicial de l'estat funcional, mental, nutricional i social de l'assegurat, es realitza un pla de prevenció i reducció de riscos personalitzat amb recomanacions per mantenir i allargar la seva qualitat de vida.

 

NOTÍCIES RELACIONADES