Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft convoquen els Premis WONNOW per reconèixer l'excel·lència femenina en graus STEM

Set anys compromesos amb l'impuls del talent femení en l'àmbit acadèmic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Premis WONNOW.

• Els premis compten amb una dotació econòmica de 10.000 euros per a l’estudiant amb millor expedient acadèmic i trajectòria professional, personal i social, 15 beques remunerades per treballar a CaixaBank i l’accés a un programa de ‘mentoring’ ofert per Microsoft per a totes les guanyadores.

• Des de la primera edició, s’han presentat més de 3.700 estudiants, consolidant la convocatòria com un referent en el seu sector.

• Les inscripcions romandran obertes fins al 30 de juny i les alumnes interessades poden presentar-se a través de la pàgina web www.wonnowawards.com.

 

CaixaBank i Microsoft convoquen per setè any consecutiu els Premis WONNOW, destinats a les alumnes de les universitats espanyoles que cursen graus STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques-.  Els premis, que tenen l'objectiu d'impulsar el talent femení en la ciència i la tecnologia, reconeixeran l'alumna amb el millor expedient acadèmic, trajectòria personal, professional i social amb una dotació econòmica de 10.000 euros. A més, els premis ofereixen 15 beques remunerades per treballar a CaixaBank durant sis mesos i l'accés a un programa de mentoring de Microsoft per a totes les guanyadores.

Per participar en els Premis WONNOW, les alumnes, que han d'haver superat almenys 180 crèdits d'un grau STEM, poden presentar la seva candidatura a través del web www.wonnowawards.com fins al 30 de juny. La inscripció consta d'un formulari orientat a avaluar el perfil i mèrits de les aspirants, aspectes clau per valorar el vessant personal, professional i social de cada estudiant. Per a això, les candidates han d'informar de la nota mitjana dels crèdits superats, adjuntar el seu currículum i carta o vídeo motivacional.

Set anys reconeixent l'excel·lència femenina en els graus STEM

Amb aquesta nova edició dels Premis WONNOW, CaixaBank i Microsoft continuen mostrant el seu suport al talent femení dins de l'àmbit acadèmic. A Espanya, segons reflecteixen les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística, durant el curs 2022-2023 les dones van representar el 56,8% d'estudiants matriculades a les universitats espanyoles. No obstant això, aquesta elevada taxa de matriculació, que suposa gairebé un 60%, no va en consonància amb el baix percentatge de dones graduades en graus STEM, el qual no assoleix el 14%. Això posa de manifest que la bretxa de gènere relacionada amb els estudis científics-tecnològics continua estant vigent. Per això, per propiciar la presència i impulsar el talent femení en aquests àmbits, on hi ha una important demanda en el mercat laboral, els Premis WONNOW tornen amb una nova edició per reconèixer l'excel·lència acadèmica en els graus de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques a Espanya.

Des del seu llançament el 2018, s'han presentat 3.764 estudiants de graus STEM d'universitats espanyoles, cosa que els converteix en uns premis de referència dins de l'àmbit acadèmic.

A més, destaca l'èxit de participació en l'última edició de 2023, en la qual es van presentar fins a 1.006 aspirants de 77 universitats espanyoles, batent el rècord respecte a anys anteriors.

Sobre CaixaBank

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones al Consell d'Administració.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... que inclou mesures internes i externes.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.  Gràcies a aquest compromís, CaixaBank s'ha situat com la tercera millor empresa del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l'Intelligent Edge. La seva missió és ajudar cada persona i cada organització al planeta a fer més en el seu dia a dia.