Nota de premsa

CaixaBank i la Fundación Quiero Trabajo impulsen l'ocupabilitat de dones en risc d'exclusió social

A través de la iniciativa 'Triomfa en la teva entrevista' i amb el suport del programa de Voluntariat CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Participants a la jornada organitzada per CaixaBank i la Fundación Quiero Trabajo.

• Les dues entitats han desenvolupat conjuntament una iniciativa per ajudar a aquest col·lectiu a preparar-se per la seva entrevista laboral i poder trobar una feina.

• El 68,3% de les beneficiàries que han culminat aquest programa han aconseguit una ocupació.

• L’última iniciativa ha estat una jornada amb 40 dones de vuit entitats socials de Catalunya, acompanyades per 20 voluntaris de CaixaBank, que han realitzat diverses dinàmiques i sessions de mentoria individualitzada per detectar les seves fortaleses.

CaixaBank i la Fundación Quiero Trabajo treballen conjuntament per ajudar a dones en risc d'exclusió social a trobar feina. Ambdues entitats han desenvolupat el programa "Triomfa en la teva entrevista amb CaixaBank" per impulsar l'ocupabilitat d'aquest col·lectiu.

La iniciativa, que va arrencar amb una edició pilot del programa el 2022, s'ha consolidat i al llarg del 2023 han participat més de 100 dones de diverses entitats socials de Barcelona, Madrid i Andalusia.

A través de la iniciativa, voluntaris de CaixaBank proporcionen orientació laboral i assessorament a les beneficiàries del programa, que compta amb diversos mètodes d'aprenentatge, com una plataforma formativa on les participants poden adquirir nous coneixements, sessions de formacions grupals on es revisa i potencia tot l'après i sessions de mentoring individuals per consolidar les habilitats adquirides i solucionar dubtes.

A tancament del 2023, el 68,3% de les beneficiàries que havien completat el programa ha aconseguit ocupació i actualment estan treballant en llocs com administratives, atenció al client o cura de persones dependents, entre d'altres.

El projecte s'ha constituït sobre una base de col·laboració per garantir el millor servei a cadascuna de les candidates: el Voluntariat de CaixaBank, que ha ofert un servei professional personalitzat a cadascuna de les participants maximitzant la seva ocupabilitat, i la Fundación Quiero Trabajo, especialitzada a empoderar persones, especialment dones, potenciant les seves aptituds i actituds i dotant-les d'eines per afrontar amb èxit el procés de selecció i l'entrevista de treball.

Clara Boada, directora de Cultura i Diversitat de CaixaBank, explica que "aquesta iniciativa s'emmarca en el programa de diversitat de l'entitat Wengage, que té dues vessants; una interna, per promoure la diversitat entre els empleats; i una altra externa, en la qual s'engloba aquesta col·laboració, per ajudar des de l'entitat a aconseguir una societat més justa".

Jornada per a 40 dones

En el marc d'aquest programa, CaixaBank i la Fundación Quiero Trabajo han celebrat una jornada amb 40 dones de vuit entitats socials de Catalunya i 20 voluntaris per ajudar-les a preparar-se per a una entrevista laboral. Per a això, ambdues entitats han organitzat ponències sobre empoderament femení i competències transversals, a més d'una jornada de mentoria individualitzada amb cadascuna de les participants per detectar les seves fortaleses i millorar els seus currículums.

Vanesa López, directora general de la Fundación Quiero Trabajo, subratlla el valor d'aquesta aliança i explica que "portem una llarga trajectòria col·laborant amb CaixaBank i hem posat en marxa diferents programes dirigits a guanyar aquesta confiança i seguretat que necessiten aquestes dones per superar les seves entrevistes de treball. Compartir formació i mentoria de la mà de professionals de l'entitat és un factor que les anima, les reforça positivament i els proporciona eines per superar les entrevistes laborals".

Per la seva banda, els voluntaris de CaixaBank que han participat en la jordana de Barcelona han ajudat les participants a identificar els seus punts forts, per construir un discurs amb el qual posicionar-se davant d'un ocupador i explotar aquestes capacitats.

CaixaBank, entitat amb vocació social i compromesa amb la diversitat

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social, a més d'un referent en banca socialment responsable. La seva actitud de servei envers els seus clients i tota la societat en general es veu reflectida en l'impuls de programes d'acció social i en el foment del voluntariat, com a via per donar resposta als reptes que demanda la societat.

Des d'Acció Social CaixaBank es promouen iniciatives, activitats i campanyes solidàries. Gràcies a la seva presència a tot el territori, la seva xarxa d'oficines, la més gran d'Espanya, pot detectar les necessitats locals i ajudar des de la rodalia en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials. A més, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'entitat treballa a promoure la diversitat de gènere posant en marxa iniciatives d'impacte tant a nivell intern com extern, ja que l'entitat està compromesa amb la diversitat i la inclusió, des del convenciment que aporta valor als equips, les empreses i la societat.

El programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat, està basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... Wengage inclou mesures internes per involucrar i sensibilitzar totes les persones sobre el valor de la diversitat, per fomentar la flexibilitat i la conciliació i per reforçar el rol de la dona, amb ternes en els processos de promoció interna o els plans de mentoring femení. 

En l'àmbit extern, Wengage també desenvolupa iniciatives per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, amb l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premi Dona Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma); innovació i educació (Premis WONNOW a l'excel·lència acadèmica a dones en l'àmbit STEM); esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).

Jornada organitzada per CaixaBank i la Fundación Quiero Trabajo

 

NOTÍCIES RELACIONADES