Nota de premsa

CaixaBank celebra a Madrid una jornada de formació per a accionistes del seu ‘Programa Aula’

Foment de la cultura financera

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank celebra a Madrid una jornada de formació per a accionistes

• Enrique Castellanos, director de l’Instituto BME, ha impartit la sessió, a la qual han assistit 76 accionistes.

• A través d’aquest seminari, els assistents han obtingut coneixements bàsics sobre com operar en el mercat borsari i sobre quines són les principals eines i mètriques que s’utilitzen per valorar una inversió.

• Aquest curs forma part del programa de formació ‘Aula’, que té l’objectiu de difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l’economia.

CaixaBank ha celebrat a Madrid una jornada presencial de formació per a accionistes sobre la introducció a l’operativa a borsa. Enrique Castellanos, director de l’Instituto BME, ha impartit la sessió, on ha compartit amb els assistents coneixements bàsics sobre com operar en el mercat borsari i aprofundir tant en els productes existents i les principals operacions financeres, com en els horaris, les regles bàsiques o els diferents tipus d’ordres.

En el seminari, al que han assistit 76 accionistes, Castellanos ha parlat sobre els mecanismes que regeixen el comportament de la borsa i dels mercats de valors per poder prendre les decisions d’inversió de forma més fonamentada.

La sessió, organitzada per Relació amb Accionistes de CaixaBank, forma part del programa de formació per a accionistes ‘Aula’, que té l’objectiu de difondre coneixements relacionats amb els mercats financers i l’economia. Amb el seu llançament l’any 2010, CaixaBank va ser la primera entitat de l’IBEX 35 a oferir formació als seus accionistes.

A la Comunitat de Madrid, CaixaBank compta amb més de 100.000 accionistes, que suposen el 15,57% de la base accionarial.

‘Programa Aula’ de formació financera

Des del seu llançament, el ‘Programa Aula’ ha anat evolucionant, incrementant el seu contingut i les eines utiltizades per a la seva divulgació. Així, aquesta aposta per l’educació financera es realitza actualment través de cursos presencials, webinars i diversos recursos per a la formació a distància.

Mitjançant aquest programa, CaixaBank ha aconseguit només l’any 2021 apropar els seus continguts a més de 6.000 accionistes, que han participat en les diferents iniciatives de formació, en el marc del ‘Programa Aula’ s'han dut a terme 11 webinars i s’han publicat 12 podcast i sis ‘Aula Talks’ (conferències i xerrades breus en format vídeo sobre economia i finances).

Tots els continguts d’‘Aula’ estan disponibles des de l’‘Espai de l’accionista’ de la web corporativa (www.CaixaBank.com), perquè tots els que estiguin interessats puguin accedir online als diferents materials.

Dins del ‘Programa Aula’, CaixaBank ha llançat recentment ‘Formació sobre rodes’, que pretén acostar conceptes financers i econòmics a través del format vídeo al gran públic. Durant un breu trajecte en cotxe d’uns dos minuts de durada, experts de diferents àmbits explicaran, de manera accessible, diferents temàtiques quotidianes relacionades amb les finances, l’economia i la sostenibilitat. Tot en un llenguatge assequible i proper.

Cada setmana estaran disponibles nous continguts a través del perfil de Twitter per a accionistes de CaixaBank (@AccionistesCABK) i també en el canal de YouTube corporatiu.

Trobades corporatives

A més de les sessions formatives, CaixaBank també realitza de manera periòdica trobades corporatives amb l’objectiu d’estar a prop dels seus accionistes, posar a la seva disposició informació actualitzada sobre l’acció i la companyia i donar resposta als seus dubtes i consultes.

A causa de la COVID-19, es van potenciar les ‘Trobades corporatives’ virtuals, que ja s’havien llançat de manera pionera l’any 2019. L’any 2021, es van realitzar set trobades per a accionistes en aquest format, aconseguint més de 2.800 assistents online.

Gràcies a aquestes sessions, CaixaBank es manté a prop dels seus accionistes, posa a la seva disposició informació actualitzada sobre l’acció i la companyia i dona resposta als seus dubtes i consultes. Aquest tipus de programa es fonamenta en els principis de transparència i rigor que sustenten la relació entre la companyia i els accionistes.

CaixaBank, compromesos amb l’impuls de la cultura financera

Com a part del model de banca sostenible, CaixaBank està compromesa amb la millora de la cultura financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat. Aquest compromís ha permès, durant molts anys, impulsar el coneixement financer a través d’informació neutra, independent i de qualitat, amb la finalitat d’ajudar en la presa de decisions responsables sobre l’economia personal i familiar.

A través del ‘Programa Funcas d’Estímul de l’Educació Financera’, impulsat per la Fundació de les Caixes d’Estalvis (Funcas) i l’Associació de Caixes i Bancs creats per la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA), CaixaBank continua treballant diàriament amb l’objectiu de divulgar coneixement i conscienciar totes les persones sobre la importància d’adquirir una bona cultura financera. A més, impulsa activitats formatives que cobreixen necessitats específiques de joves, gent gran, emprenedors o persones en situació vulnerable, a través de tallers especialitzats, cursos de formació i conferències.

 

NOTÍCIES RELACIONADES