Nota de premsa

CaixaBank assoleix el 43% de dones en posicions directives un any abans de finalitzar el Pla Estratègic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank assoleix el 43% de dones en posicions directives un any abans de finalitzar el Pla Estratègic.

• L'entitat avança així, a una velocitat més gran de la prevista, en el compromís de fomentar la igualtat d'oportunitats i augmentar el nombre de dones en càrrecs de responsabilitat.

• CaixaBank treballa en promoure la diversitat de gènere posant en marxa iniciatives d'impacte tant en l’àmbit intern com extern, ja que l'entitat està compromesa amb la diversitat i la inclusió, des del convenciment que aporta valor als equips, les empreses i la societat.

 

CaixaBank ha assolit un 43% de dones en posicions directives a tancament de 2023, la qual cosa suposa complir amb un any d'antelació l'objectiu recollit en el seu Pla Estratègic 2022-2024. D'aquesta manera, l'entitat ha incrementat en més de 3 punts percentuals el percentatge de dones directives a l'entitat en dos anys, passant d'un 39,9% de finals del 2021 al 43%.

El Grup avança així, a una velocitat més gran de la prevista, en el seu compromís de fomentar la igualtat d'oportunitats i augmentar el nombre de dones en càrrecs de responsabilitat. CaixaBank compta també amb un 40% de dones en el seu Consell d'Administració, el 43,9% del total de les direccions en Banca Retail corresponen a dones, i durant l'últim any les dones van copar el 51,6% dels nous accessos a posicions directives.

CaixaBank treballa en promoure la diversitat de gènere posant en marxa iniciatives d'impacte tant en l’àmbit intern com extern, ja que l'entitat està compromesa amb la diversitat i la inclusió, des del convenciment que aporta valor als equips, les empreses i la societat.

La gestió estratègica de la diversitat fa a les organitzacions més sostenibles i innovadores, i és una palanca per al lideratge de les companyies, així com per a l'atracció i la fidelització del talent. Amb aquesta visió, CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions.

En concret, en l'àmbit intern l'entitat té com a reptes consolidar la diversitat de gènere en posicions directives i predirectives, continuar impulsant el lideratge femení en l'organització amb focus en posicions d'alta direcció, reforçar una cultura inclusiva i diversa, i vetllar per la igualtat retributiva de totes les persones de l'entitat.

En aquest context, l'acompanyament en el desenvolupament professional juga un paper fonamental i l'entitat compta des del 2017 amb programes de mentoring. Des d'aleshores fins ara, CaixaBank ha llançat 495 programes de mentoring, amb especial focus en els vinculats a diversitat de gènere. Més de 800 dones han participat en aquests programes.

En aquest sentit, CaixaBank s'ha convertit en la primera empresa espanyola a obtenir la certificació d'AENOR per al seu programa de mentoring, reflex del seu compromís amb els màxims estàndards d'excel·lència en els seus programes d'acompanyament i desenvolupament.

Sensibilització social i aliances estratègiques

Per la seva banda, en l'àmbit extern CaixaBank aspira a ser una entitat referent en diversitat i inclusió per als seus clients, a més d'acompanyar els segments de negoci amb el desenvolupament d'iniciatives diferencials i inclusives i continuar fomentant la diversitat i la igualtat d'oportunitats en la societat a través d'accions de sensibilització i aliances estratègiques.

L'entitat desenvolupa iniciatives per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, amb l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premi Dona Empresària i Premi A Dona Professional Autònoma); innovació i educació (Premis WONNOW a l'excel·lència acadèmica a dones en l'àmbit STEM); esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).

CaixaBank compta també amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank s'ha situat com la tercera millor empresa del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.