Nota de premsa

AgroBank Tech Digital INNovation rep 217 candidatures en la seva segona edició

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’ esquerra a dreta, Jaime Campos, director d’ AgroBank, José Ángel González, agritech manager de Innsomnia, i Carlos Seara, director de Xarxa AgroBank.

• El programa d'innovació, liderat per CaixaBank en col·laboració amb Innsomnia, ha rebut un 41% més de candidatures respecte a l'any passat i es consolida com a referent tecnològic del sector agroalimentari.

• A finals de febrer s'anunciaran les 15 guanyadores que passaran a formar part del programa d'acceleració que durarà fins al mes de juliol.

 

El programa d'innovació oberta per al sector agroalimentari AgroBank Tech Digital INNovation ha rebut en la seva segona edició un total de 217 candidatures, un 41% més que l'any passat, quan va assolir 154 sol·licituds. La iniciativa està impulsada per AgroBank, l'àrea de negoci agroalimentari de CaixaBank, juntament amb Innsomnia, una de les acceleradores més importants d'Espanya, i s'està consolidant com un referent en l'acceleració de startups del sector agroalimentari.

Durant les properes setmanes, els membres del comitè del programa realitzaran la selecció de les 50 startups que formaran part de la comunitat AgroBank Tech, que ofereix als seus membres programes formatius, visibilitat per als seus projectes i activitats de networking entre altres avantatges. D'entre aquests 50 projectes, a finals de febrer es triaran els 15 guanyadors que comptaran, a més, amb un programa específic destinat al seu impuls i acceleració.

Jaime Campos, director d’AgroBank, ha explicat que aquest programa demostra el compromís de l'entitat amb la transformació del sector agroalimentari. “Som un dels actors principals en l'evolució actual del sector, fent costat a tots els agents de la cadena de valor tant en innovació com en digitalització. Aquesta iniciativa materialitza l'aposta de CaixaBank pel món rural, el qual no podria existir ni sostenir-se sense els pilars d'un sector agroalimentari fort, capdavanter i sostenible”.

Per la seva banda, José Ángel González, agritech mànager d’Innsomnia, ha valorat que “el treball desenvolupat conjuntament per AgroBank i Innsomnia ha permès que superem amb escreix les expectatives que ens havíem marcat per a aquesta segona edició. L'èxit de convocatòria contribueix a consolidar el programa AgroBank Tech Digital INNovation, un referent dins del sector agroalimentari”. A banda, ha destacat que “el nombre de candidatures rebudes demostra que la innovació del sector agroalimentari està fort a Espanya i que accions com aquesta són fonamentals per a garantir el seu desenvolupament”.

AgroBank Tech Digital INNovation en xifres

De les 217 candidatures rebudes en aquesta segona edició, 169 pertanyen al territori nacional i 48 provenen de l'àmbit internacional.

Les dades nacionals per comunitats autònomes ens dibuixen el mapa de la innovació agroalimentària de la següent manera: la Comunitat de Madrid és la que major número presenta, amb un total de 32 candidatures, seguida molt de prop per la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana, que van aconseguir les 28 candidatures respectivament. Després, destaca Andalusia, amb 20 candidatures, i Catalunya amb 16.

Sobre el panorama internacional, destaquen les candidatures presentades per Israel, amb un total de 17. Li segueix l'Argentina, amb 6 candidatures; Itàlia i Colòmbia, amb 4 cadascuna; el Perú, Lituània, el Brasil i Suïssa, amb 2 candidatures cadascuna d'elles, i finalment, amb 1 candidatura, l'Equador, França, Països Baixos, Suècia, Grècia, Jordània, Nigèria, Polònia i Mèxic.

Les dades extretes confirmen que AgroBank Tech Digital INNovation ha tingut una repercussió nacional de gran impacte i que s'està posicionant en el panorama internacional.

Agricultura de precisió, el repte amb més projectes

En aquesta segona edició es van plantejar cinc reptes, dels quals el relacionat amb agricultura de precisió és el que més candidatures ha rebut, amb un total de 100. Li segueix el repte de la sostenibilitat, amb un total de 73 solucions presentades; automatització de processos, que ha aconseguit 57 projectes; el repte relacionat amb l'economia circular i logística, amb 48 projectes; i finalment el repte relacionat amb les noves plataformes d’e-ecomerce i venda, que ha arribat a les 40 propostes.

Sobre els projectes aplicats a les diferents tecnologies, cal destacar que la intel·ligència artificial és la que més projectes ha acumulat, amb un total de 100, així com el big data, que ha aconseguit els 80 projectes. La resta pertanyien als àmbits de la realitat virtual i augmentada (11) i a la nanotecnologia (10).

Pròxims passos

En les últimes setmanes de febrer es comunicaran les propostes seleccionades que passaran a formar part del programa d'acceleració, previst per als mesos d'abril, maig i juny. Després d'un procés d'acceleració, s'assessorarà les startups i pimes tecnològiques, mentoritzant la seva evolució de forma continuada i se'ls permetrà desenvolupar una prova de concepte.

Durant el mes de juliol se celebrarà el ‘Demo Day’, l'esdeveniment en el qual es presentaran les solucions guanyadores, més innovadores i disruptives del procés d'acceleració a les principals empreses i corporacions del sector agroalimentari.