Nota de premsa

MicroBank incrementa un 38% l’import dels préstecs concedits en el primer semestre a emprenedors i microempreses

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• El banc ha destinat 139,2 milions d’euros a finançar uns 12.000 projectes de creació o consolidació de negocis realitzats per mprenedors entre gener i juny del 2017

• Els préstecs per afrontar necessitats puntuals de persones i famílies han suposat una aportació de 341,7 milions d'euros, un 15% més que en el primer semestre de 2016

MicroBank, el banc social participat íntegrament per CaixaBank, va experimentar en el primer semestre del 2017 un creixement del 38% respecte al mateix període de l’any anterior en l’import destinat a finançar projectes d’inici o consolidació de negocis. En concret, es van concedir 139,2 milions d’euros en uns 12.000 préstecs per a emprenedors. L’altra línia del banc, el finançament de projectes personals, va registrar en la primera meitat de l’exercici la formalització de 65.453 préstecs a famílies, per un import de 341,7 milions d’euros, un 15% més que un any abans.

El banc ha registrat un significatiu creixement de la seva activitat des de la seva creació, el 2007, fins a assolir per primera vegada una cartera de préstecs per un import superior als 1.300 milions d’euros. La consecució d’aquesta xifra mostra l’aposta continuada de MicroBank per facilitar finançament a persones amb dificultats d’accés al sistema creditici tradicional, amb el doble objectiu d’atendre necessitats puntuals de les famílies i contribuir a la creació de llocs de treball a través de la posta en marxa o consolidació de projectes empresarials per part d’emprenedors. Des de l’inici de la seva activitat, MicroBank ha concedit 673.556 préstecs, als que ha destinat 3.656 milions d’euros.

El president de MicroBank, Antoni Vila, considera que “MicroBank s’ha consolidat com un dels principals referents en microfinances a Europa, amb un model de banca social que ha sabut adaptar-se perfectament als requeriments de la realitat que l’envolta”. Al seu parer, “el principal repte del nostre banc ha estat compaginar el valor social de la tasca realitzada amb la sostenibilitat i la capacitat de créixer”. Vila afirma que “la tasca dirigida a l’accés igualitari al crèdit, el suport a la creació d’ocupació i el foment de la inclusió financera són signes d’identitat que han distingit al banc des del seu naixement i que seguiran definint la nostra actuació en el futur”.

MicroBank concedeix el 100% de les operacions basant-se en la confiança en la persona i a la viabilitat del seu projecte, sense demanar ni acceptar cap tipus de garantia real.

Productes amb més aportació social

MicroBank continua potenciant els productes dirigits a atendre les necessitats d’aquests col·lectius que troben més dificultats per accedir al finançament. A través del suport de les més de 5.000 oficines de CaixaBank i de la tasca realitzada en col·laboració amb les 577 entitats socials que actuen com a enllaç entre els clients potencials i MicroBank, l’entitat distribueix els seus productes i serveis amb un important creixement, any rere any, cosa que es tradueix en una positiva evolució que incideix en la sostenibilitat del projecte. Els préstecs fruit de la col·laboració amb les entitats socials es van incrementar el 2016 un 104% respecte a l’any anterior, fins a assolir els 16,3 milions d’euros concedits.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport d’algunes de les principals institucions europees dedicades al foment de l’emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d’Inversions (FEI), que assumeix una part dels préstecs fallits, i el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) i el Banc Europeu d’Inversions (BEI), que ofereixen finançament en condicions especialment competitives.

Entitat pionera en microfinances

MicroBank és l’únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. L’entitat va ser pionera en el seu model de negoci i continua sent la que més recursos destina a aquesta activitat. El banc ofereix microcrèdits dirigits a emprenedors i microempreses per crear o consolidar negocis, i microcrèdits familiars, que tenen com a finalitat oferir suport financer a famílies amb rendes modestes que vulguin desenvolupar un projecte puntual.

 

NOTÍCIES RELACIONADES