Nota de premsa

CDP reconeix CaixaBank com a empresa líder en sostenibilitat per la seva actuació contra el canvi climàtic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El finançament verd a Aqualia ha estat un dels més importants de 2022.

• CaixaBank ha obtingut la màxima valoració de l'analista i entra novament en l'A List 2022 de CDP.

• CDP és un referent mundial en tractament i anàlisi de dades mediambientals i climàtiques d'empreses.

• L'analista classifica les companyies en funció de la seva gestió de la petjada de carboni i del seu impacte climàtic, on ha destacat a CaixaBank com una de les empreses líders mundials.

 

CaixaBank ha obtingut el màxim reconeixement atorgat per l'organització CDP com la companyia líder en sostenibilitat, en gestió mediambiental i canvi climàtic. L'entitat ha estat inclosa novament en l'A List en l'edició 2022, en obtenir la millor classificació possible de l'analista, la qual cosa reconeix CaixaBank com una de les companyies líders en gestió i mesurament dels impactes climàtics i mediambientals de la seva activitat. L'A List 2022 en canvi climàtic està composta per 280 companyies líders internacionals de tots els sectors, d'entre les més de 10.000 empreses valorades per CDP.

Aquesta valoració reconeix CaixaBank per les seves accions per a reduir emissions, mitigar els riscos climàtics i desenvolupar l'economia baixa en carboni, en funció de les dades reportades per la companyia a través del qüestionari de canvi climàtic 2022 de CDP.

CDP, organització internacional independent sense ànim de lucre, és la principal plataforma mundial de recollida d'informació i anàlisi de l'acompliment climàtic i mediambiental, tant de companyies privades com d'administracions públiques, en la seva ambició per la transició cap a una economia sostenible a través del mesurament i gestió de l'impacte climàtic de les seves accions i de la reducció de les seves emissions de CO₂. A més d'analitzar les empreses classificant-les amb valoracions d’A (més compromís i millor acompliment) a D (qualificació més baixa) en funció de la seva gestió del canvi climàtic, CDP facilita l'accés a aquesta informació a més de 680 inversors que gestionen actius d’un valor de més de 130 bilions de dòlars.

Per novè any consecutiu, CaixaBank es manté en el rànquing CDP en la categoria Leadership i renova, com va fer el 2021, la seva inclusió en l'A List. Entre els factors que han portat CaixaBank a aquesta posició, destaca la governança i les polítiques d'àmbit climàtic, la integració de l'anàlisi dels riscos i oportunitats derivades del canvi climàtic i la descarbonització, la gestió energètica i les mesures implantades per a la reducció de la petjada de carboni i els objectius fixats.

En aquest sentit, CaixaBank ha presentat, recentment, el seu primer informe climàtic que conté l'estratègia mediambiental de l'entitat i els objectius de descarbonització sectorial de la seva cartera creditícia. L'entitat, neutra en la seva petjada de carboni operativa des del 2018, treballa perquè la seva cartera de finançament sigui neutra en emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle el 2050. Per això, s'ha fixat com a repte reduir un 30% la intensitat de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle de la seva cartera creditícia en el sector elèctric i un 23% en petroli i gas abans del 2030, sent l'entitat amb una de les xifres globals d'emissions finançades més baixa del sector amb 26,9 MT CO2e en petroli i gas i 136 kg CO2e / MWh en elèctric. Tot això sense oblidar el repte final, que és el de descarbonitzar tota la cartera el 2050 en línia amb la Net Zero Banking Alliance (NZBA), de la qual CaixaBank és membre fundador.

Referent europeu en sostenibilitat

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat. Per això, assumeix la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible per al període 2022-2024, integrat en el nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per contribuir a resoldre reptes com la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació.

La sostenibilitat és un dels pilars en els quals es recolza el Grup per aconseguir els seus resultats, establint tres ambicions: liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finançament sostenible entre el 2022 i el 2024. En els objectius de mobilització en finances sostenibles, a més de facilitar capital per finançar iniciatives de transició energètica, també s'hi inclouen finalitats amb impacte social, com microcrèdits per a estudiants, autònoms, microempreses o famílies i noves empreses que creïn ocupació. L'entitat també té el compromís d'aconseguir 413.300 beneficiaris de MicroBank, el banc social del Grup CaixaBank, i ser valorat amb les màximes qualificacions pels analistes ASG referents.

Des de la publicació del marc de finançament lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible l'agost del 2019, CaixaBank s'ha convertit en un dels emissors líders ASG a Europa, amb 10 emissions: 6 bons verds i 4 bons socials amb un total de 9.600 milions d'euros equivalents col·locats al mercat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES