Nota de premsa

CaixaBank presenta la selecció femenina de bàsquet que competirà als Jocs Olímpics de París

Soci i patrocinador principal de la FEB des del 2013

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Les 17 jugadores convocades i el cos tècnic al complet han estat acompanyats per María Luisa Martínez, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank; la presidenta de la FEB, Elisa Aguilar; el president del COE, Alejandro Blanco; i el Secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Rodríguez Uribes.

• L’equip dirigit per Miguel Méndez s’ha presentat aquest matí a l’oficina ‘All in One’ de CaixaBank a Madrid

• Les 17 jugadores convocades i el cos tècnic al complet han estat acompanyats per Maria Lluïsa Martínez, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank; la presidenta de la FEB, Elisa Aguilar; el president del COE, Alejandro Blanco; i el Secretari d’Estat per a l’Esport, José Manuel Rodríguez Uribes

• Maria Lluïsa Martínez, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, ha destacat que “l’esport femení espanyol viu una etapa extraordinària. Hi ha un corrent de compromís i simpatia que transcendeix l’esport i ens acosta, cada dia una mica més, a valors tan importants com el respecte, la igualtat o la inclusió”

 

Per segon any consecutiu, CaixaBank ha acollit a la seva oficina 'All in One' de Madrid la presentació oficial de la Selecció Femenina de Bàsquet que des de demà començarà a preparar els Jocs Olímpics de Paris 24 com a soci i patrocinador oficial de la FEB.

La capitana Silvia Dominguez, Alba Torrens, Laura Gil, Leo Rodríguez, Queralt Casas, Leti Romero, María Conde, Laura Quevedo, Maite Cazorla, Paula Ginzo, Andrea Vilaró, María Araújo, Lola Pendande, Mariona Ortiz, Nerea Hermosa i Awa Fam i Iyana Martín, que participaran com a convidades en les primeres setmanes de concentració, van ser presentades als mitjans de comunicació.

Un acte en què la Federació Espanyola de Bàsquet va prendre com a inspiració l'art del Louvre de París per vestir l'escenari amb pintures i quadres de tot l'equip. Hi van participar també la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau; la presidenta de la FEB, Elisa Aguilar; el president del COE, Alejandro Blanco; i el secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Rodríguez Uribes.

Silvia Dominguez: "Estic molt il·lusionada de poder estar en plenes condicions per afrontar la preparació".

"Comencem de zero, hem de reconstruir-ho tot, venim amb un objectiu i il·lusió molt gran d'estar en uns JJOO. Hi ha un llarg camí per preparar i estem amb molta il·lusió". Afegeix la capitana; "estic molt il·lusionada de poder estar en plenes condicions per afrontar la preparació".

Alba Torrens: "Ser a la selecció sempre és especial i m'alegra també continuar sentint la il·lusió perquè la il·lusió és el motor que ens mou."

"Sento agraïment d'haver pogut formar part d'aquest equip. Ser a la selecció sempre és especial i m'alegra també continuar sentint la il·lusió perquè la il·lusió és el motor que ens mou. Em quedo amb algunes claus de l'equip, el compromís, la responsabilitat de ser aquí, talent unit a treball i dedicació i, per suposat, creure i continuar somiant juntes per un altre estiu".

Laura Gil: El fet de ser aquí i poder gaudir de tot el procés és clau. Això i creure sempre, perquè aquesta selecció sempre creu"

 "Teníem moltes ganes de tornar amb la Selecció. Fa uns anys estàvem al final de la cua i ara tornem a ser aquí. És un privilegi poder jugar uns Jocs Olímpics representant el teu país. El fet de ser aquí i poder gaudir de tot el procés és clau. Això i creure sempre, perquè aquesta selecció sempre creu".

Queralt Casas: "Allò que aporta Raquel Carrera a la pista és evident i la trobarem molt a faltar. Ella estarà en les nostres ments de principi a fi"

"Els Jocs és el somni de qualsevol esportista, però queda la preparació encara que és molt llarga. Consells per a les joves: "Que gaudeixin d'aquesta experiència i estic segura que en un futur no gaire llunyà seran aquí. Que aprenguin i que gaudeixin del dia a dia". Dedica unes paraules a Raquel Carrera: "Allò que aporta Raquel a la pista és evident i la trobarem molt a faltar. Ella estarà en les nostres ments de principi a fi".

María Conde: "Els Jocs són unaparaula molt gran, però abans de pensar a ser-hi el meu cap és aquí, en el camí que ens porta fins allà"

 "Afronto aquests Jocs amb moltes ganes, molta il·lusió. Jocs és una paraula molt gran, però abans de pensar a ser-hi el meu cap és aquí, en el camí que ens porta fins allà". També se’n recorda de la seva companya, "Raquel sap que la tenim present i tot el que surti d'aquí serà part seva també. Vam lluitar per ella també".

Miguel Méndez: "Em sento afortunat de poder ser aquí".

"Em sento afortunat de poder ser aquí. Estic molt agraït a la presidenta per poder ser aquí i escoltaré tots els que porten aquí més temps, staff i jugadores. Entre tots intentarem crear aquest pla estratègic. Totes les jugadores han treballat molt i ens queda ara a tots un treball important de crear el grup que ens porta a competir. Hem de preparar un equip capaç de construir un equip que intenti competir a París, on anirem a Quarts", comenta el seleccionador, Miguel Méndez.

Maria Lluïsa Martínez Gistau: "Sou un exemple del que es pot aconseguir amb esforç i passió"

"Des de CaixaBank us traslladem el nostre suport incondicional per acompanyar-vos en aquest camí a París. Tal com afirma el nostre propòsit de marca, a CaixaBank busquem 'Estar a prop de les persones per a tot allò que importa'. Doncs bé, no se m'acut millor exemple de proximitat que el que ens heu donat com a equip de bàsquet als aficionats. Des de fa molts anys ens heu demostrat tot el que es pot aconseguir amb esforç, passió, entusiasme i solidaritat. Us hem sentit sempre molt a prop. Com a esportistes, com a dones, com a pioneres i com a part d'una selecció capaç de representar i il·lusionar tot un país. I és que vivim una etapa extraordinària de l'esport femení espanyol. Hi ha un corrent de compromís i simpatia que transcendeix l'esport i ens acosta, cada dia una mica més, a valors tan importants com el respecte, la igualtat o la inclusió", ha assenyalat la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau.

Elisa Aguilar: "Gaudiu perquè quan sou felices amb el que feu us convertiu en una força competitiva imparable"

"Aquest equip tindrà la responsabilitat de defensar el nom del bàsquet espanyol, de mostrar al món per què ocupem un lloc destacat en la classificació mundial, mantenint-nos al cap de la llista d'Europa, com venim fent des de fa molts anys. Seran a París perquè ho van aconseguir de forma brillant al Preolímpic de febrer, confirmant així una tendència que ja havien mostrat a l'Eurobasket de l'any passat, en què es van alçar amb la medalla de Plata, malgrat venir d'un any sense competir internacionalment. Aquest ressorgiment és la millor demostració de què i com és el bàsquet femení espanyol, de l'orgull, el coratge i el talent que les nostres jugadores venen exhibint des de fa dècades per portar la contrària als qui no confiaven en les seves possibilitats", ha afirmat la presidenta de la FEB, Elisa Aguilar. També ha aprofitat per acabar la seva intervenció donant-li a l'equip un consell: "Gaudiu. Competiu amb el millor del vostre bàsquet, però no us oblideu de passar-ho bé. Perquè nosaltres no tenim cap dubte que us ho deixareu tot a la pista, i perquè quan sou felices amb el que feu, us convertiu en una força competitiva imparable.

Alejandro Blanco: "Aquest equip ho té tot per defensar Espanya i lluitar al màxim"

"Estem a prop d'uns Jocs Olímpics i per primera vegada penso que podrem superar les medalles de Barcelona, que és el rècord d'Espanya en una cita olímpica. Ara estem davant d'un gran repte, que és el vostre repte, i només vull recordar-vos que a Rio, abans de començar la competició, vaig dir que la Selecció Femenina seria la que faria medalla.

Aquest equip defensarà Espanya i lluitarà pel màxim. Hi ha una Federació meravellosa presidida per una exjugadora. Ho tenim tot per arribar a París i perquè el bàsquet femení espanyol sigui l'orgull de tots els espanyols, que a través de l'esport volem defensar aquest gran país que és Espanya", ha assenyalat el president del COE, Alejandro Blanco.

José Manuel Rodríguez Uribes: "Estic segur que ens donareu grans alegries en les pròximes setmanes"

"Comença un viatge emocionant i no hi ha res més valuós en la vida que escoltar persones que transmeten il·lusió i passió, com vosaltres. Sempre és important saber d'on venim per saber on som. Amb això vull reconèixer les pioneres del bàsquet espanyol i donar-li el valor fonamental que tenen. Elles són una inspiració per al present i per al futur. Estic segur que en les pròximes setmanes ens donareu grans alegries", tanca la presentació el secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Rodríguez Uribes.