Nota de premsa

CaixaBank i Fundació Iluro recolzen els projectes socials de 13 associacions de la comarca del Maresme

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank

• La 'Convocatòria Social 2022' recolza amb 45.000 euros 13 programes que tenen com a objectiu: impulsar l'ocupació, el desenvolupament local i donar suport a col·lectius en risc d'exclusió social.

• Es preveu que les iniciatives socials beneficiïn 1.944 persones.

• Els projectes recolzats en aquesta edició són un 18% més que el 2021.

 

CaixaBank i Fundació Iluro donen suport als projectes socials de 13 associacions de la comarca del Maresme que han presentat les seves iniciatives a la ‘Convocatòria Social 2022’. Aquesta edició està dotada amb 45.000 euros.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és impulsar l'ocupació, el desenvolupament local i millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat, persones grans i altres col·lectius en risc d'exclusió social.

A l'edició d'enguany s'han presentat un total de 19 entitats del teixit associatiu de la comarca del Maresme, de les quals n'han estat seleccionades 13, fet que suposa un 18% més que a l'edició anterior. Està previst que l'execució dels projectes beneficiï 1.944 persones del territori.

Les entitats beneficiàries d'aquest any són les següents:

  • Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU
  • Fundació Àmbit Prevenció
  • Fundación Soñar Despierto
  • Fundació del Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica
  • Cáritas Interparroquial Mataró
  • Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena
  • Fundación Diagrama Intervención Psicosocial
  • Assistència i Gestió Integral, FP
  • Fundación Internacional Miquel Valls contra la Esclerosis Lateral Amiotrófica
  • Fundació Sant Joaquim
  • Associació Centre de Formació i Prevenció
  • Asociación Española Contra el Cáncer
  • Associació TEA Asperger Maresme

Sobre la Acción Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent a banca socialment responsable, manté una actitud de servei envers els seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions socials pròpies, d'altres en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, així com d'altres aliances que s'impulsen directament des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de la proximitat, així com donar suport a la Fundació ”la Caixa” a la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels organismes internacionals principals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Fundació Iluro

La Fundació Iluro neix amb una vocació cultural i social molt arrelada a la ciutat de Mataró. Constituïda l'any 2013, el Patronat està format per diverses entitats culturals de la ciutat, així com professionals de reconegut prestigi nomenats per la resta de patrons. 

La Fundació Iluro fomenta la seva acció social a través de tres línies: la inclusió laboral (amb la contractació de persones amb discapacitat), la inclusió social i cultural de col·lectius especials (a través de clubs de lectura a l’Espai Persones de l’Ateneu Centre Cultural), i el finançament de projectes socials i culturals amb impacte al Maresme. L'objectiu comú de totes les línies és la millora de la vida de persones amb capacitats especials i en risc d'exclusió i transmetre els valors de la fundació.

En l'àmbit cultural gestiona la Casa Coll i Regàs, una casa modernista projectada per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch; l’Ateneu Centre Cultural, un espai on es preserva un gran fons patrimonial antic (bibliogràfic i artístic), on s’acullen mostres de diverses disciplines artístiques de producció pròpia i externa, així com un espai per a activitats escèniques, i el Premi Iluro, que compta amb 64 convocatòries i premia treballs de monografia històrica local i comarcal.

Finalment, en l’àmbit de l’esport, des de l’any 2020 gestiona l’Espai Laru, un gran complex esportiu situat en plena natura amb més de 20.000 m² d'instal·lacions, i amb una clara vocació social i una gran oferta d’activitats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES