Nota de premsa

CaixaBank i CEOE amplien el seu compromís amb el creixement empresarial amb una nova línia de finançament de 40.000 milions

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de la CEOE, Antonio Garamendi, al moment de la firma.

• Aquest acord pretén proporcionar una resposta eficaç a les necessitats de finançament de les empreses i, especialment, ajudar a impulsar projectes que impliquin avenços en matèria de sostenibilitat

• Amb l'objectiu d'incrementar el valor social de l'ocupabilitat, especialment entre els joves, s'inclou un enfocament especial en la promoció de la formació professional dual

 

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, han renovat aquest matí el seu acord de col·laboració, amb l'objectiu de donar suport al creixement i la modernització de les empreses espanyoles. Aquest acord estableix una línia de finançament de fins a 40.000 milions d'euros (un 14% més que l'any passat), destinada a proporcionar una resposta eficaç a les necessitats de finançament de les empreses, ajudant-les a expandir-se en mercats nacionals i internacionals i a desenvolupar projectes innovadors i sostenibles.

Ambdues entitats, conscients dels enormes reptes en matèria ambiental i energètica que afronta la societat actual, i l'important paper que juga el sector empresarial, han convingut donar prioritat al finançament de projectes que impliquin millores en el terreny de la sostenibilitat. A través d'aquesta signatura, s'acorda també promocionar la formació professional dual, amb l'objectiu d'incrementar el valor social de l'ocupabilitat, especialment entre els joves, i millorar la competitivitat i transformació del sistema econòmic i social.

Durant la signatura de l'acord, el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha assenyalat que "les empreses i els empresaris són un valor fonamental en la nostra societat perquè amb la seva iniciativa, visió i assumpció de riscos són capaços de canviar les regles del joc. Són els veritables creadors de llocs de treball i, per tant, de riquesa i benestar social, i contribueixen de manera decisiva a millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans. A més, la iniciativa privada jugarà un paper clau a l'hora d'enfrontar-nos a reptes tan importants com la revolució digital o la transició climàtica”.

Per la seva banda, Antonio Garamendi, president de CEOE, ha subratllat el valor d'un acord, que es reedita des de fa ja nou anys i que facilita que les empreses puguin accedir, de forma àgil, al finançament necessari per enfortir-se i créixer en un mercat cada vegada més competitiu. "Resulta clau que el nostre teixit productiu compti amb recursos per fer front a desafiaments que ja estan aquí, com el de la sostenibilitat, on la competitivitat de les nostres empreses i la transició energètica han d'anar de la mà", ha afegit. Antonio Garamendi ha volgut també destacar el paper de CaixaBank i del conjunt del sistema bancari espanyol, "essencial per a la vida de l'economia, en general, i, en especial, del teixit empresarial".

La renovació d'aquest acord és un testimoni de l'èxit de la col·laboració prèvia entre CaixaBank i CEOE, que des del 2015 han posat a disposició de les empreses associades més de 120.000 milions d'euros per promoure el creixement empresarial.

La gran capil·laritat de CaixaBank, entitat amb un nombre més gran d'oficines d'Espanya i líder també en banca digital, li permet abordar línies completes de suport a les empreses espanyoles. A més, el seu model d'atenció amb centres i gestors especialitzats en l'assessorament empresarial facilita l'acompanyament a empreses en el desenvolupament de projectes d'emprenedoria, internacionalització o innovació, així com l'accés a nous mercats nacionals i internacionals.

CaixaBank, entitat de referència per a les empreses

CaixaBank, a través de la seva divisió CaixaBank Empreses, s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització. L'entitat ofereix productes i serveis adaptats a les necessitats concretes de les empreses a través dels més de 70 centres d'empreses 'Store Pimes', que presten servei a aquelles empreses que facturen menys 2 milions d'euros, i dels més de 140 centres especialitzats a atendre empreses de més dimensió, que facturen més de 2 milions d'euros. CaixaBank Empreses, per tant, compta actualment amb més de 220 oficines especialitzades en l'atenció a clients empresa repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles, la xarxa més extensa del sector, en la qual treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank presta atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors. 

En l'àmbit internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank presta servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

L'entitat financera, en el marc del Pla de Banca Sostenible, integrat en el seu Pla Estratègic 2022-2024, assumeix la responsabilitat de promoure una economia positiva per al benestar de les persones a través de tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera. A més, el banc està present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats.

Videonotícia

Vídeo total del president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri

Vídeo total del president de la CEOE, Antonio Garamendi

Audio del president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i del president de la CEOE, Antonio Garamendi

Vídeo compactat de recursos