Nota de premsa

CaixaBank assoleix el seu volum més alt en factoring i confirming i es col·loca líder del mercat a Espanya

Amb més de 27.000 milions d’euros durant el primer semestre del 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• El banc creix un 2,6% respecte al primer semestre de 2020 i assoleix una quota de mercat del 29%.

• L’entitat ha introduït importants novetats tecnològiques, que han propiciat el creixement en aquest segment.

CaixaBank ha tancat el primer semestre de 2021 amb una xifra de negoci en factoring i confirming (gestió de pagaments i cobraments) de més de 27.000 milions d'euros, un 2,6% més que el mateix període de l'exercici anterior i la xifra més alta aconseguida fins al moment. Aquest creixement ha col·locat a CaixaBank en el primer lloc a Espanya en aquest segment de factoring i confirming, amb una quota de mercat del 29%.

El confirming és un servei financer i administratiu que consisteix en gestionar els pagaments d'una empresa als seus proveïdors nacionals i estrangers, a qui se'ls ofereix la possibilitat de cobrar les factures amb anterioritat a la data de venciment. Més de 250.000 proveïdors s'han beneficiat dels avantatges d'aquest servei realitzant bestretes.

D'aquesta manera, els proveïdors poden disposar d'una línia de cobrament anticipat de totes les factures confirmades pel client, sense que aquest finançament consumeixi risc bancari dels proveïdors. CaixaBank ha assolit més de 15.000 milions d'euros en confirming durant el primer semestre de 2021, un 1,3% més que el mateix perído de l'exercici anterior. Amb aquestes xifres, el banc es consolida com a líder del mercat espanyol amb una quota del 32,4%.

Pel que fa al factoring, CaixaBank ha assolit més de 12.000 milions d'euros durant el primer semestre de 2021, un 4,2% més que el primer trimestre de 2020 i una quota de mercat del 25,7%, percentatge que també col·loca al banc al capdavant del rànquing espanyol. El factoring és el conjunt de serveis de gestió de cobrament, finançament i cobertura d'insolvència per a vendes a crèdit nacionals i internacionals. El factoring amplia la capacitat de finançament i proporciona liquiditat immediata en finançar l'import de les vendes. A més evita el risc de fallits per insolvència i redueix les gestions per impagaments i morositat.

Novetats tecnològiques

CaixaBank ha implementat recentment un seguit d'avenços en la digitalització que estan sent clau per al creixement que s'està aconseguint en aquest segment de factoring i confirming.

Mensualment, es fan a través de la banca digital més de 12.000 bestretes. En aquest sentit, s'ha posat en marxa una nova app de confirming que permet a clients i proveïdors fer contractes de cessió de crèdits i bestretes en qualsevol part del món, 24 hores al dia, 365 dies a l'any, des d'un telèfon mòbil.

A més, CaixaBank ha posat a disposició dels seus clients i proveïdors un nou servei digital (dashboard) que permet accedir còmodament als aspectes clau dels seus contractes de confirming, com ara l'import del seu proper pagament, informació dels seus pagaments en les setmanes vinents, conèixer l'ús del seu confirming per part dels seus proveïdors, l'estat de l'última remesa enviada i els pagadors i proveïdors més actius. En el cas dels proveïdors, el dashboard permet el fàcil accés a funcionalitats com el pròxim cobrament, la previsió de cobraments a 16 setmanes i el seu estat, el total anticipable de la cartera viva o la utilització sobre els últims dotze mesos, entre altres aspectes.

CaixaBank, el banc que trien les empreses

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per més de 150 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen més de 1.500 professionals altament qualificats, amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

En l'àmbit internacional, CaixaBank dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països que se sumen als gestors d'alta especialització -especialistes de Finançament  i serveis, Comerç exterior i tresoreria, Finançament estructurat, Turisme i Negoci immobiliari- que treballen a les oficines d'Espanya, oferint el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que treballen en projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES